28 dager uten sjokolade

I jula bestemte jeg meg for at jeg fra og med 4. januar og ut måneden ikke skulle spise sjokolade. For en sjokoholiker som meg kunne det virkelig bli en utfordring, ikke minst fordi jeg hadde ganske mye godis igjen etter jula:

Spørsmålet var jo bare om det å ha dette i skapet skulle gjøre det verre å klare min egen utfordring, eller om det på en eller annen merkelig måte ville gjøre det enklere. For ofte er det sånn at jeg har mindre lyst på det jeg faktisk har i skapene.

Målet var sånn egentlig ikke å nødvendigvis gå ned i vekt, men bare å ta en pause fra sjokoladespisinga. Hvis det resulterte i noen gram ned, ville det være en (stor) bonus.

Har jeg spist noe annet godteri? For det var jo sjokolade jeg ikke skulle spise. Vel, jeg har spist en boks med ravioli sweet chili-nøtter, 6-7 krumkaker og 4-5 pepperkaker. Ikke noe potetgull eller lignende.

Klarte jeg å ikke spise sjokolade? Ja! Eller…nesten. Du vet når noen har med seg kake på jobb, så spiser man kake på jobb. Så det var en dag det var kake på jobb, alt fulgte alle de koronaregler som skal følges. Så på ren og skjær vane gikk jeg og tok meg en tynn skive sjokoladekake, gikk til kontoret mitt, og så gikk det opp for meg… Du Skal Ikke Spise Sjokolade I Januar! Jeg kunne jo ikke kaste kakebiten, og ikke kunne jeg gi den bort heller. Så den spiste jeg. Og jeg klarer ikke å finne argumenter for at sjokoladekake ikke går inn under det å ikke spise sjokolade. Men jeg tar gjerne imot hjelp 😉 Jeg ble også tilbudt sjokoladekake ved en annen anledning på jobb, da takket jeg nei 🙂

Men jeg er allikevel utrolig stolt av meg selv, som ikke har spist noe som helst annet av sjokolade. De første to ukene gikk jeg ned 0,7 kg, de siste to ukene gikk jeg ned 1,8 kg, altså 2,5 kg totalt. På én måned. Uten å gjøre noe som helt annet enn å ikke spise sjokolade. Det er jaggu ikke dårlig! Og jeg må si at det har vært lettere enn fryktet. Okay, noen dager har jeg hatt så lyst på sjokolade at jeg har holdt på å klikke i vinkel, men de fleste dagene har det ikke vært noe savn i det hele tatt. Og i helgen gikk jeg bare og gledet meg til i dag, så jeg kunne spise sjokolade. Det har jeg ennå ikke gjort. Ikke fordi jeg skal ta en måned til, men fordi jeg faktisk ikke har sånn veldig lyst på. Kanskje det blir en bitteliten bit etterpå? 😉

6 Comments

 • boerboelheidi

  Om du har gått ned 1,8 kg på to uker av å ikke spise sjokolade, så må du spise mye sjokolade til vanlig 🤔😁
  Jeg kan nok være litt flinkere til å unngå søtsaker og snacks, men det gjelder ikke helger, og helgen er fra og med fredag til og med søndag 😂

  • Kjersti

   Heidi: Det er vel ikke det at jeg spiser så mye sjokolade, men det pleier å bli litt hver dag. Og da vil jeg tro det merkes totalt sett. Jeg har ihvertfall ikke gjort noe annet annerledes denne måneden enn å ikke spise sjokolade. Ikke har jeg kuttet ned på sukkeret i teen min, ikke har jeg beveget noe mer på meg, ikke har jeg spist noe sunnere ellers.
   Jeg er ikke flink til å begrense det normalt sett, som sagt: litt hver dag. Men jeg har fremdeles ikke spist sjokolade i dag 😉

 • Nøve

  Utrolig innsats! Tror ikke jeg hadde greid det der, altså. Men skulle gjerne gått ned noen kilo 😅

  • Kjersti

   Nøve: Jeg trodde absolutt ikke jeg skulle klare det, og noen dager var virkelig ille, men stort sett gikk det veldig bra. Spiste ikke sjokolade i går, men tok to små biter i dag. Og det var liksom ikke noen stor opplevelse, ikke sånn jeg hadde sett det for meg. Så kanskje det blir mindre sjokolade fremover, og litt flere kilo ned 😀

 • Tove

  Wow! Du er jammen meg flink! Det sies at søtsuget forsvinner hvis du holder ut 1 mnd. så kanskje det er litt derfor du nå ikke har så lyst på sjokolade lenger?

  • Kjersti

   Tove: Er litt stolt av meg selv, ja 🙂 Det er absolutt ikke umulig. Kan godt gå litt lengre ned i vekt før det eventuelt kommer tilbake 😉