7 funn i regnet

Planen for denne fridagen var at Eileif, Nairo og jeg skulle gå en cachetrail i Fredrikstad, som forhåpentligvis hadde gitt meg over 20 funn. Men været ville ikke være på vår side. Jeg kunne jo ha jobbet i dag og gått tur i morgen (elevfridag på skolene), men Eileif har ikke fri i morgen. Derfor sparer vi den runden til en tørrere dag.

Spørsmålet var så om jeg skulle driste meg ut i det veldige regnværet vi har hatt i dag, eller om jeg skulle holde meg hjemme. La ut en meningsmåling på Instagram:

Og da jeg hadde bestemt meg for å dra ut, hadde jeg fått 3 stemmer på cacher og 0 på hjemme.

Jeg så meg ut det jeg trodde var en kjøretrail pluss noen cacher på vei dit og et par på vei derfra. Startet med en cache vi har stoppet ved tidligere, men da ble vi hindret av en mann med hund. Denne gangen var jeg helt alene, og cachen ble fort funnet.

Så dro jeg til en cache jeg har tittet etter tidligere, men nå som jeg vet hvor den er, vet jeg at jeg gikk for kort forrige gang. Kanskje GPS’en min tulla det til for meg sist. I dag ble jeg fintet ut av noe jeg fant som stemte med både cachenavnet og hintet, men jeg fant ikke noe loggbok og lurte lenge på hva jeg skulle gjøre. Men da jeg løftet blikket så jeg rett på det som faktisk var cachen, og da var den også i boks.

Nei, ikke noe tog der oppe:

:p

Neste stopp var nesten en park&grab. Jeg kjørte forbi den om helgen men fant ikke noe parkeringsplass i umiddelbar nærhet. I dag gadd jeg å gå litt lenger, og dermed ble den cachen også funnet veldig kjapt og greit:

På dette tidspunktet var jeg gjennombløt fra ytterst til innerst. Da jeg så oppdaget at trailen jeg hadde tenkt å ta ikke var en kjøretrail hele veien, fant jeg ut at jeg ihvertfall kunne ta de på den ene siden av stien/bommen. Parkerte bilen og tuslet i vei. Den første cachen gikk veldig lett. Neste måtte jeg lete en god stund etter, men fant den heldigvis til slutt. Så var det en cache som ikke var en del av trailen, men som også gikk veldig fint. Og inn til den siste jeg skulle ta, var det fin skogssti:

Den siste ble også funnet uten problemer, og så var det bare å returnere til bilen. Da oppdaget jeg noen “tobleroner” jeg ikke hadde sett på vei innover:

Bare for å oppklare: det er veisperringer fra krigens dager.

Jeg vurderte å kjøre rundt til den andre siden av trailen og ta de gjenværende cachene, men nå begynte jeg å bli kald i tillegg til å være søkk våt, så jeg ville hjem.

Jeg hadde forresten ikke tatt med hverken regn eller vind i betraktningen før jeg dro hjemmefra. Heldigvis hadde jeg en hårstrikk i lommeboka, så jeg så slik ut på hele turen:

Er dert politisk korrekt å si hottentott?

Etter en stopp på Gårdsbutiken for å handle godbiter og tyggebein til Nairo, var det godt å komme hjem og få på seg tørre klær. Da sjekket jeg også avstemningen på Instagram, og slik ble resultatet:

Nå er jeg egentlig litt nysgjerrig på om de som stemte cacher stemte det fordi de ville at jeg skulle få funn, eller fordi de ville at jeg skulle få en våt opplevelse 😉

6 Comments

 • Tove

  Været var helt klart ikke det været jeg ønsket meg i dag. så vi kjørte forbi alle (nesten) cachene. Hva er det du sårt trenger cacher til nå?

  • Kjersti

   Tove: Jeg ser dere har stoppet innom 3 ihvertfall, det er jo ikke stort. Men jeg håper dere hadde en fin kjøretur!
   Nja, jeg har jo noen mål da vettu 😉

 • boerboelheidi

  Hm, jeg har ikke sett den meningsmålingen, og inn på snap en gang til, men neida, ingenting nå heller. Etterhvert gikk det opp for meg at det sto Instagram ? ? Der har jeg ikke vært inne, og er ikke inne der hver dag heller. Søren da! Men jeg hadde helt klart trykket for at du skulle ut i regnet ☂ ?
  Jasså, hos dere har ungene skolefri i morgen ja, det har de ikke her ?
  Jeg er så i cachemodus for tiden, men ikke så mange å finne her.

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Jeg tror ikke det er mulig med sånn meningsmåling/avstemming på Snap? Prøvde å finne det i morges, men fant det ihvertfall ikke. Blæh på deg :p
   Jupp, det står elevfridag på skoleruta. Lærerne har jobbet inn den dagen, så jeg regner med å ha huset for meg selv.
   Jeg også! Vil ut og ta mange hele tiden, men tiden strekker ikke til. Og så er det kjedelig å ta mange alene. Kjøretrailer alene går jo nesten ikke, og lange gåturer alene har jeg ikke så lyst til i tilfelle det skjer noe. Skal du og jeg ta en måneds permisjon fra jobbene våre og bare cache? 😀 😀 😀

   • boerboelheidi

    Har aldri prøvd noe slik noe sted, men det blir kanskje vanskelig å gjennomføre på snap.
    Det hadde vært noe det, en hel mnd 😀

    • Kjersti

     Heidi: Tror ikke det er noe verre å gjennomføre det på Snap enn det er på stories på Insta.
     Åh, som jeg skulle ha kost meg! 😀