Advent og jul

Jeg er på ingen måte i rute til jul, men jeg er fullstendig klar over at vi med sjumilssteg nærmer oss 2. advent, og at siden 4. advent i år faller på selveste julaften, så er det i prinsippet bare litt over 2 uker igjen til nevnte aften. Og det skremmer vannet av meg! Jeg har gaver igjen å kjøpe, jeg har gaver som må pakkes inn og sendes, det skal pyntes og vaskes (ja, LITT må jeg vaske, selv om jeg er så langt unna fanatisk at jeg ikke engang vet hva fanatisk er). Og ikke bare skal det pyntes, men pynten som står fremme resten av året må også bort. Det gjør det selvsagt enklere å vaske, men allikevel.

Det skal også sies at det ikke er mye vi pynter, men det er noen faste nisser som MÅ frem, og da må man jo bare brette opp ermene (jupp, ermene. Ikke armene) og sette igang på et tidspunkt. Nøyaktig når det tidspunktet er, vet jeg ikke, annet enn at det er i løpet av de kommende 16 dagene. (setter-inn-en-imaginær-skrekk-og-gru-emoji)

Men litt har det blitt pyntet her hjemme. Vi fikk opp julegardinene på kjøkkenet om søndag, og båndet for å feste julekort i henger også på plass. Regner ikke med at det blir fullt, det sendes færre og færre julekort. Men jeg skal ha ut mine 40 kort, noe som minner meg på at jeg faktisk må skrive på konvoluttene.

På jobb har det også blitt pyntet, denne skjønne syngende Rudolfen henger på døra inn til blant annet mitt kontor:

Jeg skal ikke på noen som helst måte ta æren for å ha laget han.

Jeg har heller ikke laget juletreet jeg har inne på kontoret mitt, jeg tror ikke engang at jeg har pyntet det selv. Men fint er det!

Ikke mindre enn fire julekalendre har funnet veien hjem til oss i år. Til hver søndag i advent får Eileif og jeg hvert vårt flakslodd og hver vår lottokupong av mamma (vi får de før lørdagen da, så de er med i trekningen dagen før en adventsdag). Sist helg vant vi kr. 25,- hver på flaksloddene, hurra! 😀 I tillegg har Eileif fått flakskalender av meg, så han skraper hver dag.

Til bursdagen min fikk jeg denne herlige julekalenderen av ei venninne:

Te-kalender fra Pukka! En ny te for hver dag! Nå må jeg innrømme at jeg ikke tar en ny for hver dag, men på den måten har jeg den jo lenger 🙂 De to jeg har smakt på så langt har vært overraskende gode, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

I tillegg kjøpte jeg sminkekalender til meg selv fra Eileif. Ble kjøpt til halv pris etter at desember var begynt, og inneholder selvsagt bare små og billige utgaver av kajal, blush, øyenskygge, gloss osv, men det er overraskende moro 😉 Og de tingene jeg vet jeg ikke kommer til å bruke selv, er jo bare å gi bort.

Nå kjenner jeg at jeg må ta meg sammen og ta et skikkelig skippertak pyntemessig og pakkemessig i helgen, jeg får sysselsette Eileif når han ikke sover og ikke er på jobb.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Hehe, litt morsomt, jeg sitter å skriver innlegg, og er ferdig med delen om kalender 😀 Vi pleier ikke ha det, så ble litt morsomt når vi hadde kjøpt.
  Jeg er veldig “i rute” til jul i år, for har ikke en eneste “må” gjøre før jul. Har hoppet over stort sett alt som heter julevask og rydding, og det føles veldig greit 😀 Bestemte meg for “lenge” siden, heldigvis, ellers hadde jeg vært bra stresset nå! Skal jo selvsagt vaske litt.. og rydde og pynte til jul altså 😉
  Spennende med slik te-kalender, kanskje det blir en eller to nye favoritt-te av det også 😀
  Rudolfen var bare helskjønn 😀

  • Kjersti

   Heidi: Du og jeg er til tider ganske samkjørte i hva vi skriver om, tror det kan bli sånn når vi har blogget sammen i så mange år 😉
   Åh, så heldig du er! Jeg har på ingen måte klart å ta inn over meg den korte adventstiden, så jeg sliter veldig i år, kjenner jeg. Men, jeg kommer bare til å gjøre det mest nødvendige altså.
   Det finnes vel ikke noen kalender som var mer passende til meg enn denne te-kalenderen, så jeg er spent på de kommende smakene. Neste blir nok til lørdag, tenker jeg.
   Ja, han er så fin!

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Synes du er ganske godt igang jeg, jula kommer åkke som har jeg funnet ut. Det er liksom ikke så stas å stelle i stand jul når ungene ikke er små lenger. Minstemann på 15 er ikke fult så hippe på å hjelpe til med pyntingen lenger og de to eldste bor ikke hjemme lenger. Vi fikk en adventskalender hver på jobben så der får jeg min daglige sjokoladebit…

  • Kjersti

   Lillian: Jeg er ikke godt nok igang med det som haster, det vil si julekort og gavene som skal sendes.
   Skjønner det, dere får finne den måten som skaper best jul for dere som er igjen hjemme 🙂
   Deilig med en sjokoladebit hver dag da 😀

 • Willeikke

  Tenk så slitsomt om vk skulle ut på tur i helgen a! ?
  Masse mer stress og bare turkos

  • Kjersti

   Willeikke: Ut på tur må jeg jo uansett, Nairo må jo få luftet seg litt. Så det er inne i stressplanene for denne helgen 🙂 Kan nok trygt si at det ikke blir noe event på meg på søndag!