April 2020

Månedens høydepunkt:
Da vi hadde vannlekkasje på hytta for 10 år siden, måtte vi fjerne den gamle vedovnen som sto der. Vi fant fort ut at den ikke var verdt å sette på plass igjen, men vi har ikke brydd oss om å ordne med en ny før nå. Den nye ble montert uka etter påske:

Maling av muren skal vi ta selv, og så må vi gjøre noe med overgangen mellom teppet og plata under ovnen, så ikke teppet fliser seg opp (det er ikke limt).

Et annet høydepunkt er at favoritten min har tittet opp fra jorda:

<3

Månedens bøker:
Først ut var Kvinner og barn først av Gill Paul:

Den har jeg gledet meg noe ekstremt til siden jeg leste forrige bok av samme forfatter, her er min omtale.

Neste bok var Bildet av Rebecca Winter av Anna Quindlen:

Og her finner du hva jeg synes om den.

Månedens Nairo:
Har du sett noe så nydelig som en møkkete Nairo som tigger etter mat? <3

Han har hatt en periode nå i april hvor luktene ute har vært mer interessante enn noe annet, og selv om jeg ikke har fått noe bekreftet, er jeg 99,99 % sikker på at den lukta er løpetid. Nå er det (bank i bordet!) mange måneder siden forrige gang han oppførte seg sånn, men det er ikke dermed sagt at det er noe mer moro når han setter igang igjen. Han blir så ekstremt stressa og ensporet, nekter å slappe av, nekter å spise (han gikk ned 1,5 kg denne gangen). Til tider må jeg tvinge han til å legge seg og passe på at han blir liggende helt til utmattelsen tar han og han sovner. Akkurat denne kvelden bildet ble tatt sovnet han av seg selv imens jeg stelte meg for kvelden:

Tidligere, tilsvarende perioder har han sovet greit gjennom natta, denne gangen var det et par netter hvor han ikke ville sove heller…

Månedens geocaching:
Helt klart Skogland rundt:

En kjempefin tur som anbefales uansett om du driver med geocaching eller ikke.

Månedens strikketøy:
Jeg er så lei meg, for jeg vil så gjerne strikke dette sommersjalet, men jeg får det ikke på noen som helst måte til å bli pent:

Jeg strikker kantmaskene på den måten jeg alltid har gjort det, som jeg vet blir pent. Og jeg øker masker på en av de to måtene jeg også vet blir pent, men det blir bare ikke pent denne gangen. Kanskje det har noe med å gjøre at garnet er tynt og pinnene litt tykkere enn anbefalt til garnet, men jeg bruker de pinnene som står i oppskriften. Oppskriften er forøvrig på dansk, kanskje det er noe der jeg misforstår. Tror jeg må la dette ligge til korona-situasjonen er over og jeg kan be de i strikkebutikken om hjelp… 🙁

Månedens naturbilde:
Nærbilder blir av og til veldig spennende:

6 Comments

 • Tove

  Alltid koselig med dine månedsoppsummeringer. Kanskje det blir til at dere bruker hytta litt dette året?

  • Kjersti

   Tove: Hyggelig å høre! Mamma har allerede forsøkt å flytte ut, men det ble litt kaldt (og hun ville ikke innvie den nye ovnen). Men hun kommer til å være der så mye hun orker 🙂

 • boerboelheidi

  Denne type ovn er fine, koselig når man ser flammene så godt.
  Ofte må man gå ned eller opp i pinnestørrelse for å få det fint. Jeg kan sjelden bruke de som står i oppskriften, siden jeg ikke har strikkefastheten til de som lager mønsteret. Jeg må alltid gå opp, og vet noen alltid går ned. Går jo fint å vente til du får hjelp, og om du blir utålmodig kan du bare prøve deg litt fram, og gå ned i pinnestr for å se. Ser fort om det blir fint eller ikke ?

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er ikke det minste glad i ovner med vindu, for det er så mye jobb å holde glasset pent. Men det er jo nesten ikke mulig å få ovner uten glass for tiden.
   Jeg fikk hjelp i går, så nå må jeg bare få ånden over meg og rekke opp og gjøre et nytt forsøk. Men takk for tips om pinnestørrelse! Skal huske det til neste gang jeg blir sint 😉