Berby rundt

15. april gikk Nairo og jeg rundt Berby og såvidt innom Folkå naturreservat. Jeg synes denne turen var så fin at jeg ville vise den til Eileif, og i dag ble dagen. Vi droppet avstikkeren opp til fjorden, gikk bare rundt Berby.

Laksefiskesesongen har startet nå, og det sto folk med fluestengene sine på strategiske steder rundt hele elva. Personlig ser jeg ikke sjarmen med å fiske, men synes det er trivelig at folk har hobbyer som gjør at de kommer seg ut i naturen 🙂

Hvis dere går inn på innlegget jeg linket til øverst her, og ser på det øverste bildet, så kan dere sammenligne med dette bildet:

Tatt på samme sted, men med halvannen måned mellom. Plutselig så det veldig grått og trist ut i april 😉

Stakk nedom en av fiskeplassene på runden. Eileif er opptatt av å se om fisken vaker, Nairo synes det er mer interessant å lukte i sanden:

Veien går over elva like ved parkeringsplassen. Og at folk kan bli fristet til å prøve fiskelykken etter å se denne naturen fra bilen, skjønner jeg godt:

Husk fiskekort! 🙂

Runden er på 4,6 km, vi brukte 1 time og 15 minutter, inklusive pausene pluss at vi møtte kjentfolk vi skravlet litt med. En deilig runde å gå som ikke tar lang tid, helt greit en søndags formiddag 🙂

{minsignatur}

2 Comments

 • Heidi

  Så ut til å være en fin tur. Forandret seg en del fra april til mai ja, veldig rart det der, i april er det så fint når snøen har blitt borte osv, og så kommer mai / juni, og da er det grønt!

  Jeg fisker, i ca 5 min hver gang. Kan bli litt lenger, men har sjelden tålmod til å stå lenge om jeg ikke får noe, og jeg får sjelden fisk, veldig sjelden.
  Min største ørret på stang var nesten 1 1/2 kg og 50 cm stor, det var litt av et øyeblikk. Tror ikke det skjer så mye mer, var ren og skjær flaks, ørreten het forresten Truls og var veldig god 🙂

  Dere går i bra tempo, savner litt det der å gå tur og ikke bare tusle rundt, men kommer nok etterhvert her igjen også. Rekner med at når høsten kommer er Amanda litt mer “voksen” og vil gå mer.

  • Kjersti

   Heidi: Denne runden er kjempekoselig! Man ser elva nesten hele tiden, det er lett å gå, og man er i naturen. Godt at enhver årstid har sin sjarm 🙂
   Jeg har en engels tålmodighet når det gjelder enkelte ting, og null tålmodighet når det gjelder andre ting. Fisking havner i sistnevnte kategori. Jeg klarer ikke finne sjarmen med å stå stille og titte på en dupp eller på et snøre. Truls var en stor kar, bra at han var god også 🙂
   Min mor travet alltid avgårde i høyt tempo når jeg var med når jeg var lita, så jeg har vennet meg til å gå fort. Det gjør jeg også når jeg går tur, så jeg må av og til ta meg sammen og gå litt saktere for å nyte litt mer. Men ja, å tusle tur med valp er ikke noe moro, så jeg skjønner godt at du gleder deg til Amanda blir litt større og tåler litt mer.