Bøkene i mars

Bøkene i mars

To bøker ble det i mars. Er en stund siden sist jeg rakk over to bøker, men egentlig skulle jeg ønske at den første av de to varte mye lenger. Det var nemlig Kivien kaller av Sarah Lark:

Tredje bok i New Zealand-trilogien. 
1907: Gloria, Gwyneiras oldebarn, har vokst opp på idylliske Kiward Station, der hun har fått utfolde seg blant dyr og mennesker. Men nå har foreldrene bestemt at det er på tide at hun blir en lady, og sender henne på kostskole i England. Gloria mistrives fra første stund, og begynner å legge planer for hvordan hun skal komme seg tilbake til sitt elskede New Zealand. Ingenting kan stoppe henne, og hun legger ut på en farlig reise. Det skal forandre henne for alltid.
Kivien kaller er en uforglemmelig historie om mot, kjærlighet, vilje og utholdenhet – på et bakteppe av en verden i forandring, og er tredje og avsluttende bok i Sarah Larks fengslende familiesaga fra New Zealand.

Min omtale:

Så var jeg ferdig med siste bok i denne trilogien. En liten nedtur i forhold til de to første bøkene, men absolutt en god bok.
I denne boka virker det som om forfatteren har fått litt hastverk innimellom. Noen deler er like gode, detaljerte og godt beskrevet som de to andre bøkene, andre deler haster avgårde og man får ikke helt tak i hvem og hva og når.
Det kommer til å ta litt tid å få denne trilogien ut av blodet, for den har virkelig festet seg og satt spor. Og jeg blir ikke lei meg om det kommer flere bøker, hvis de holder samme standard som de tre første.
Terningkast 4.

Den andre boka var Bak lukkede dører av Maggie Shayne:

Den siste tiden har Triple Cities blitt rammet av en rekke uforklarlige kidnappinger. Unge kvinner i attenårsalderen som nettopp har forlatt fosterhjemmene sine og står uten nær familie, forsvinner sporløst. Da datteren til den prominente dommeren Mattheson forsvinner på samme måte, står politiet uten spor. Hvordan kan en privilegert overklassejente, som dessuten er blind, ha noe til felles med de vanskeligstilte jentene som har måttet klare seg selv i livet?

Politietterforsker Mason Brown er sikker på at det finnes en forbindelse mellom de forsvunne kvinnene og dommerens datter. Partneren hans, Rachel de Luca, er om mulig enda mer overbevist om det. I drømmene sine ser hun bilder av kvinner i fangenskap og menn med finlandshetter. Men Rachels syner leder dem inn på en farlig vei. Vil de klare å ta de skyldige før Rachel blir det neste offeret?

Og her er min omtale:

Jeg liker historien og plottet, men jeg liker ikke måten boka er skrevet på. Får meg til å tro at det ihvertfall finnes en forløper, for både hovedpersonene og deres historie er dårlig og tynt beskrevet.
Terningkast 3.

2 Replies to “Bøkene i mars”

  1. Takk for nok et innlegg med boktips :) Tror nok jeg skal se på den New Zealand-serien en gang :)

    1. Tove: Bare koselig! Det synes jeg du skal gjøre, jeg kommer garantert til å lese bøkene flere ganger :)

Comments are closed.