Cacheopprydding vest for Høiås

I turområdet vest for Høiås ligger det noen cacher jeg enten ikke har sett etter før eller som jeg ikke har funnet på tidligere turer. Det var meldt både lavere temperatur og vind i dag, så Nairo og jeg dro ut klokka 9, for å være sikre på at vi skulle slippe unna eventuell varme som skulle komme utover dagen.

Det ble to kjappe Park & Grabs (hvorav den ene fikk et favorittpoeng) før jeg parkerte på anvist parkeringsplass og vi tok beina fatt. Den første cachen lå ved en veldig spesiell stein, her lurer jeg på om lynet har vært på ferde. Så kom vi til en “rundkjøring”, og boksen var grei å finne. Så kom jeg til en boks jeg har tittet etter før uten å finne den. I dag holdt jeg på i en halvtimes tid og var i ferd med å gi opp, både sur og gretten, da jeg kom over noe mer som kunne stemme med hintet, og der var jaggu cachen også. Hurra, blått fjes gjort om til gult!

Den neste cachen gruet jeg meg til. Den har jeg tittet grundig etter to ganger før, uten hell. Humøret hadde steget siden jeg fant den forrige, men etter 10 minutter ga jeg opp og brukte det velkjente hjelpemiddelet “ring en venn”. Og med gode forklaringer klarte han (og hans kjære i bakgrunnen) å lose meg til riktig sted! Jeg fikk alt fra 12-17 meter off, så det er kanskje ikke så rart at jeg ikke har funnet den tidligere?

Så var det tid for noen jeg ikke har sett etter før, og den første lå ved et idyllisk lite vann:

Å få både Nairo og meg til å se normale ut på selfier, er virkelig vanskelig!

Jupp, Eileif har kjøpt råååååsa caps til meg 😀

Nario fikk slukket tørsten blant vannliljer:

Cachen her skulle være en klatrecache, men den hang langt nok ned til at jeg kunne bruke hjelpemidler jeg fant for å få den både ned og opp igjen.

Så gikk jeg videre til nok en klatrecache. Fikk fort øye på den og prøvde også å klatre opp, men skjønte fort at det ble for høyt for meg. Så da får jeg bare leve med at det ligger en ulogget cache blant mange gule smilefjes på kartet mitt.

Den siste cachen på gåturen var ved en stor stein som Nairo ble løftet opp på før han fikk beskjed om å posere:

Utrolig nok ble han faktisk sittende 😉

Vi passerte også myrull uten å se en eneste myr i nærheten:

Tilbake til bilen, og så ble det 4 relativt kjappe Park & Grabs før vi dro hjem. 12 funn, 3 nye Hidden Creatures-suvenirer, 4 km gåtur hvor det faktisk var nydelig å kjenne at jeg frøs litt innimellom på grunn av skyer og vind, og deilig å se en sliten Nairo nå i ettermiddag. Ikke at 4 km er så mye, men det har blitt få ordentlige turer på han i det siste på grunn av varmen, så 4 km var nok for han i dag.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Å få blå fjes til gule er moro! Bare så synd de ikke forsvinner av “ikke funnet listen” også, det irriterer meg 😛
  Vi har hatt det varmt i dag,og Jen ble litt for mye påvirket av varmen. Tror det er første gang, hun som er så glad i å ha det varmt.
  Og så har vi funnet en cache i dag 😀
  4 km er jo veldig bra 😀 Gleder meg såå mye til litt andre temperaturer.
  Jeg har rosa caps også 😀

  • Kjersti

   Heidi: Den lista ser jeg aldri på, så den bryr jeg meg ikke noe om 🙂
   Trøttsomt at hun reagerer når det er noe spesielt som i dag, men det får man liksom ikke gjort noe med…
   Grattis! 😀
   4 km er lite i mine øyne, men det var det det ble med denne gangen. Håper det kommer flere slike dager…
   Da må du ta med den nedover, så vi matcher 😀

   • boerboelheidi

    Jeg ser på den nå og da, for å huske noen av de jeg har glemt 😛 Og så er det morsomt å prøve å finne de senere 😀
    Tja, 4 km i seg selv er kanskje ikke så mye, men vi kan fint bruke 2 timer på 4 km vi 😀
    Vi har 22 grader nå, og det har skyet over litt 😀

    • Kjersti

     Heidi: Jeg ser jo de blå fjesene på kartet, det er mer enn nok for meg 😉
     Det tar jo litt ekstra lang tid for hver km når man skal finne cacher samtidig 🙂
     Her er det bare stigende temperaturer 🙁