CITO og caching på Lindholmen

CITO og caching på Lindholmen

I dag bar det tilbake til Strömstads skjærgård for CITO og caching. Jeg hadde som vanlig sett meg ut en rekke cacher jeg ville prøve på, og dro avgårde i god tid for å ta noen før eventet. Endte opp med at jeg bare logget én cache før parkeringsplassen til eventet, og den cachen var enda en cache i mystery geoarten Påskeharen (se her for nummer 1 i serien).

Jeg surret litt angående parkering, men møtte så en gjeng på 4 cachere som pekte meg i korrekt retning, og ganske snart hadde jeg tatt de igjen, så vi cachet sammen frem til eventstedet:

Så er det meg og hav og strand og sånt da, jeg blir jo aldri lei. Kameraet ble flittig brukt i dag, men jeg skal begrense meg med antall bilder ;)

Det var ikke mye rydding vi trengte å gjøre på eventplassen, og glad er jeg egentlig for det. For selv om kroppen fungerte bra i dag, så fungerer det dårlig å bøye meg altfor mye. Men ett bilde på huk måtte tas, for å få med noen bølger:

En cacher til slang seg på da vi skulle plukke cacher fra eventet og tilbake til bilene. Vi kom oss litt opp i høyden, og da blir det om mulig enda vakrere:

Vel tilbake ved bilene var det to av cacherne som ville ta tre cacher til. To av de sto på min plan, så jeg ble gladelig med, det er uten tvil mer koselig å cache sammen med folk enn alene.

Den tredje cachen hadde jeg avskrevet på grunn av D/T-ratingen, men damene ville prøve seg, og jeg hang på. Og oppover bar det!

Vi kom oss opp, vi fant cachen, og damene var veldig fornøyde!

Og jeg var like fornøyd! :) Det ble i dag 1 CITO, 5 mysteryer og 13 tradisjonelle, altså 19 funn totalt, og et par nye D/T-ratinger på min matrise. Nå er jeg ikke opptatt av å fylle den matrisen, men det er alltid moro å få fjernet noen hull der.

Det aller viktigste er at jeg har kost meg fra ende til annen i dag. At smertene kommer som kastet på meg etter 3 minutter i bilen på vei hjem, og som gjør at jeg bruker lang tid på å gå de 20 meterne fra garasjen til inngangsdøra, får jeg bare ta med på kjøpet. Det er uansett bedre å ha vært masse i bevegelse i dag, enn å bare ha sittet på stumpen hjemme og hatt vondt hele tiden :)

16 Replies to “CITO og caching på Lindholmen”

 1. he he det er rart med det, om en ikke er så opptatt av statistikker og slikt, men det er veldig gøy når det er en eller annen luke som blir farget! Jeg har vært endel alene på cachetur i det siste, og det er ikke til å komme fra at det er mer gøy når en kan gå å småsludre litt mellom boksene isteden for å kun snakke med hundene ;D

  1. Lillian: Jeg er egentlig litt opptatt av egen statistikk, men akkurat D/T-matrisen er jeg ganske sikker på at jeg ikke får fylt noen gang, så jeg kan ikke være opptatt av akkurat den ;)
   Det fellesskapet som man får med andre cachere er noe eget, ingen tvil om det. Og så er det moro å se hvordan man leter, hvor forskjellig GPS’ene er, og å få svar fra de man prater til istedenfor utålmodige blikk fra en pelsdott ;)

 2. Du har jo fått cachet mye siste tiden :D Når jeg hører og leser om slike turer og lignende så kjenner jeg “suget”.
  Vi var å fant en cache i dag da, og jeg tror det var en mystery.. av alle cacher liksom :P Men dette var en som var morsom, puslespill på datamaskinen før man fikk koordinatene, slike mystery er ikke i “nei” listen min.
  D/T matrisen har jeg knapt nok sett på tror jeg, jeg er nok som deg der, den blir mest sannsynligvis ikke full noen gang. Ikke vet jeg hvem som er sjelden eller slik heller.

  1. Heidi: Hadde det ikke vært for operasjonene, hadde jeg aldri trengt å ta noen pause fra cachinga i vinter, for det har vært perfekt cachevær.
   Nettopp sånne mysteryer er det jeg går etter også. Og så har du de hvor du får løsningen ved å trykke Ctrl+a når du leser cachebeskrivelsen :)
   Nå får ikke jeg sett statistikken din siden du har skrudd den av, men det er der du ser for å se hva du mangler. For å finne cacher du mangler, går du til forsiden av geocaching.com, trykker på Add filters og velger både D- og T-rating og eventuelt andre kriterier som fylke osv, og så lister den opp det du spør etter. I tillegg finnes det en sånn funksjon på gc-project, enda enklere å bruke den der, for da trenger du ikke notere hva du mangler :)

 3. Må først få si at jeg syns bloggen din har blitt veldig fin. “Rein” og fin og samtidig ikke kjedelig. Og i motsetning til deg så syns jeg store bokstaver er helt ok og i hvert fall i overskrifter.

  Jammen er du aktiv på cache-fronten for tida. Måtte sjekke hva slags mystery du har logget, for det ligner jo ikke deg etter hva du sier ;)

  Flotte bilder der det ser vårlig ut.

  Håper du snart får fikset den kroppen din. Det høres ikke godt ut.

  1. Tove: Tusen takk, det var koselig å høre!
   Det har blitt en del i det siste, og det har vært veldig godt. Kost meg med hver eneste en. *ler* Det er bare helt enkle mysteryer jeg har løst selv, puslespill og sånt ;)
   Det blåste veldig på CITO’et, men det var sol og ellers deilig vær i havgapet.
   Ikke det minste godt, jeg gruer meg til å reise meg opp hver eneste gang jeg sitter.

 4. Ja jeg så at de fleste var slike som jeg også greier å løse. Men jeg begynte virkelig å lure på den ene. Hva! Hvordan løste du den? Det må du lære meg. Men så så jeg i loggen at den var det tydeligvis andre som hadde løst for deg.

  1. Tove: *ler* Det er nok noen det er usannsynlig at jeg har løst, ja ;) Hvilken av de var det du tittet på?

   1. Jeg så på de du logget forrige gang du var på event. Den med kryssord greide jeg ikke (prøvde ikke så veldig hardt) de to neste løste jeg, mens det var det med et bilde/tegning på jeg ikke forsto noe av. Skal finne ut hvilke nr. det var seinere.

    1. Tove: Jeg klarte ikke kryssordet på første forsøk, men jeg gjettet hvilket ord jeg hadde feil på, byttet ut den bokstaven jeg fikk fra det ordet, og da fikk jeg rett løsningsord.
     Nei, den med bildet (#35) har jeg ikke løst selv, tro du meg *ler*

     1. Holder det å finne et ord? Tenkte det måtte omgjøres til tall jeg?
      Men du har helt rett i hvilke cacher jeg hadde sett på. Nå har jeg sett på resten av de du har logget også. Et av puslespillene har jeg lagt, et til bør være mulig å legge og så regner jeg med at jeg har riktig løsning på to andre. Altså på disse tre 1, 47 og 67.
      Og så syns jeg du burde slutte å si at du hopper over mystery, for du har jo logget 33 stk :) Har du logget noen av dem i Halden-serien, bortsett fra “din”?

      1. Tove: Holder å finne et ord på kryssordoppgaven, finner du riktig ord så får du koordinatene :)
       1, 47 og 67 er helt greie oppgaver. Jeg har gått gjennom alle med difficulty fra 1 til 3,5 og har løst alle jeg har klart av de (har to igjen å løse, men det er også greie oppgaver). Tror ikke jeg gidder å se på de med difficulty 4-5.
       De fleste av de 33 er typisk lette mysteryer, sånn som den large-cachen du også logget første gang du var her, puslespill, sudoku og sånt. Og så har jeg nok fått noen løsninger helt gratis også ;) Jeg har logget totalt 4 av Halden på kartet, en av de fire er “min”. Har løsningen på noen til, men området mange av cachene ligger i er villsvinland, så jeg har ikke lyst til å dra dit alene.

 5. En ting til: Tok bare og så på vanskelighetsgraden på alle disse 81. Syns det var mange 4,5 og 5. Godt Strømstad er så langt unna :)

  1. Tove: Alle cachene i påskeharen har forskjellig D- og T-rating, en av hver kombinasjon, slik at hvis man løser alle cachene, så får man også fylt D-/T-matrisen sin. Så det er ikke flere 4,5 eller 5 enn det er 1 og 2 ;)

 6. Padlet du over? Så litt på cachekartet. Jammen er det tett mellom cachene rundt Halden og Fredrikstad! Og Strømstad ligger fortsatt i feil retning ;)

  1. Tove: Nei, det var det noen andre som tok seg av, men CO var der og tillot logging. Jeg har aldri vært ute i hverken kano eller kajakk, og jeg blir jo sjøsyk, så jeg tror sånne får ligge i fred for meg hvis jeg ikke har hjelp.
   Det er ekstremt mye i Fredrikstad, der har jeg cachet ytterst lite. Er en del i Halden også, ingen tvil om det.
   *ler* Strömstad ligger nøyaktig der det skal ligge, er vel egentlig Enningdalen (her jeg bor) som ligger feil ;)

Comments are closed.