Det går ned og opp

Jeg har aldri vært noen sylfide, og det kommer jeg heller ikke til å bli. Det er ikke noe ønske og ikke noe mål. Men for et par år siden var jeg veldig nært å skrive et blogginnlegg om at jeg for første gang siden tenårene hadde et 5-tall som første tall i vekta mi. Jeg aner ikke hvordan jeg havnet der, for jeg trener ikke, jeg er altfor glad i usunn mat, og jeg hadde ikke nylig hatt noen operasjoner i munnen (som gjør at jeg spiser mindre).

Woman vector created by freepik – www.freepik.com

Men jeg havnet fort tilbake i normalt spor, med et 6-tall som første tall i vekta, og det er helt greit, til en viss grad. Så kom hjemmekontorperioden nå i koronapandemien, og det var ikke bra for meg på noen måte. Ikke at jeg spiste så mye mer usunn mat enn normalt, men jeg beveget jo nesten ikke på meg.

Nå trodde jeg at mye skulle gå seg til av seg selv da jeg var tilbake på kontorene mine, men der tok jeg grundig feil, og jeg veier nå mer enn jeg noen sinne har gjort – rimelig deprimerende. Egentlig så deprimerende at jeg reagerer med å trøstespise, og det er jo bare teit.

Så nå må det gjøres noe:

Medical vector created by macrovector – www.freepik.com

Nei, jeg kommer fremdeles ikke til å trene, jeg avskyr alt som blir kalt trening. Du kan godt si at det er trening i å gå turer, men å si at jeg skal ut og trene tar fra meg all motivasjon, så jeg må si at jeg skal ut og gå tur. Men det jeg MÅ gjøre noe med, er inntaket av sukker. Jeg vet at jeg klarer å kutte ned, jeg har gjort det før. Jeg kutter ikke ut noe, det ser jeg bare på som straff, og jeg blir ikke motivert av det heller. Men ned skal jeg!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Det skal ikke være enkelt ? Jeg er heller ikke glad i å trene, vil si jeg gidder ikke.. Men å gå tur er jeg veldig glad i, med hund, eller for å finne “noe” ?
  Jeg er også litt for glad i å spise en del usunt, ikke bare det med sukker, men mye annet. Så vet jeg har myye å gå på der, om jeg virkelig vil ? Jeg har jo vært skikkelig tynn, i mange år, og takke meg til noen kg ekstra enn å tilbake til nærmest undervektig.

  • Kjersti

   Heidi: Nei, det skal tydeligvis ikke det 😉
   Vi har absolutt en fordel som gjerne går ut med hund og/eller på cachetur, det gir oss absolutt en del “trim”.
   Jeg er helt enig, bedre med noen kilo for mye enn for lite. Men når jeg er på det som for meg har blitt normal vekt, har jeg fremdeles noen kilo mer enn jeg egentlig vil, så det at jeg nå er på mitt aller tyngste noensinne gjør det ikke noe bedre. Er ikke snakk om mange kilo jeg vil ned, men ned må jeg.

 • Tove

  Du er flink til å nå målene dine så dette kommer du til å greie fint 🙂 Jeg har slått fast at å gå tur, det er ikke nok for min del. Nå var det noe skriverier om at det er matinntaket som styrer vekta og da sliter jeg. I tillegg så er jeg overbevist om at alderen har noe å si. Men der har du jo 10 år å gå på så du er snart der du vil være, det er jeg sikker på. Vi blir jo som regel litt mer aktive om sommeren og har mindre tid til å spise. Lykke til med prosjektet 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det er mye man kan gjøre for å gå ned i vekt, det viktigste er uansett at man forbruker flere kalorier enn man spiser. Og siden jeg er altfor glad i søtsaker/sukker, vet jeg at mye er gjort ved å kutte ned på det.
   Alderen har muligens noe å si, man får kanskje saktere forbrenning jo eldre man blir?
   Hvis dette ikke blir en altfor varm sommer, skal jeg være ute så mye jeg klarer 🙂
   Takk!