Det gikk jo bra, jo!

Husker dere tannverken jeg hadde mot slutten av ferien min i fjor? Dere kan lese den historien her, her og her.

Før årets sommer en gang hadde jeg en ny kontrolltime hos spesialisten i Moss, og da ba jeg han om å ikke røre den vonde tanna, jeg hadde jo ikke turt å trekke den enda. Det lovte han, men det første han gjorde var å pirke borti for å se hvordan det sto til. Hadde jeg ikke hatt munnen full av instrumenter, hadde jeg reist meg opp og gått umiddelbart.

Men det den episoden resulterte i, var at jeg i hele sommer har gruet meg enda mer til kontrolltimen jeg skulle ha i dag. Tannlegeskrekken har blitt verre, og jeg har så mange ganger vært på nippet til å ringe og avbestille. Men før avbestillingsfristen gikk ut i går, bestemte jeg meg for å dra inn, men jeg skulle ta en prat med han før jeg satt meg ned i stolen.

Det er å dra det langt utenfor alle grenser å si at jeg gledet meg…

Så med gråten i halsen fortalte jeg om min opplevelse før sommeren, at den lille tilliten jeg hadde var borte, at jeg mange ganger hadde tenkt å avbestille dagens time, og at hvis han ikke lovet å ikke være borti tanna (for jeg har selvsagt ikke turt å trekke den enda), så kom jeg ikke til å sette meg ned i stolen.

Han beklaget, og han holdt det han lovet. Ikke i nærheten av tanna, som ikke bryr meg i hverdagen, bortsett fra når jeg kommer borti den.

Og hvordan gikk selve kontrollen? Jo, den gikk veldig fint! Han var fornøyd med tingenes tilstand, og jeg skal ikke tilbake før om et år. Hurra!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg ble nesten litt lei meg.. Ikke over at det gikk bra, men at du fremdeles har den tanna, som ikke er bra. Med det samme jeg begynte å lese, så tenkte jeg “nå har hun heldigvis trekt tanna, og det gikk bra”. Veldig flott at det gikk så bra som det gjorde, men så var det den dumme tanna da, som fremdeles sitter der.

  • Kjersti

   Heidi: Det var jo ikke meningen, da! Den plager meg ikke, men jeg vet jo at den bør trekkes. Men jeg tør ikke. Så enkelt og så komplisert er det dessverre.

   • boerboelheidi

    Jeg forstår litt om hvordan du har det, så jeg vet veldig godt hvor ille det kan være, og også hvor lite det hjelper at noen “maser”. Men håper veldig på at du kommer så langt at du får gjort det, så du blir ferdig <3

    • Kjersti

     Heidi: En vakker dag gjør jeg helt sikkert det, takk <3 Men jeg håper fremdeles at den ramler ut av seg selv 😉