Elektrisitet og sånt

Natt til torsdag for to uker siden våknet jeg ved 3-tiden av et voldsomt smell og at senga ristet. Nairo lå også i senga og ristet, men det var ikke ristingen hans som gjorde at hele sengen ristet, det var et grusomt tordenvær bokstavelig talt rett over huset. Jeg er ikke kjempeglad i tordenvær, men dette gjorde meg direkte redd siden det var så nært.

Da jeg sto opp på morgenen var det null og niks liv i både pc’en min og i modemet. Jeg forsøkte andre stikkontakter uten hell, og dagen etter kjøpte Eileif et nytt modem, uten at det hjalp heller. Vi kom ikke på nett, og måtte belage oss på en helg uten tilgang til omverdnen annet enn gjennom tv’en og noen få minutters bruk av mobilnett. Noen dager i forveien hadde jeg vunnet et lite Samsung nettbrett (7″ skjerm) gjennom en spørreundersøkelse på jobb, og heldigvis hadde jeg rukket å laste ned Words in a pic, så det ble flittig spilt gjennom hele helgen.

Mandagen kom og gikk uten nett, og vi fikk beskjed om rettetid innen påfølgende torsdag av leverandøren vår. Heldigvis kom montøren allerede tirsdagen, og da viste det seg at telefoninntaket hadde blitt kraftig grillet av lynet, og så snart det ble byttet var vi på nett igjen! Eileifs pc levde jo fremdeles, så vi byttet på å bruke den så lenge min pc var til reparasjon.

Men reparasjon ble det ikke. Vi hadde selvsagt håpet at det var strømforsyningen som hadde tatt kvelden, men det var hovedkortet. Så da var det bare å få de til å kopiere ut alle dokumenter fra harddisken og så kjøpe ny pc. Akkurat som den ødelagte var så gammel, bare 4 1/2 mnd. Men nå er den nye oppe og går takket være min veldig tålmodige og ytterst snille mann, og jeg prøver for andre gang på under et halvt år å forstå Windows 8.1 og å få utseende og funksjoner til å være som jeg vil ha det. På den positive siden fulgte det med et mye bedre tastatur til denne pc’en enn det jeg hadde fra før. Aldri så galt osv 🙂

God helg!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Håper dere er ferdige med strøm og tordentrøbbel for i år, og neste år også. Slitsomt med fravær av pc, for å ikke snakke om hvor ekkelt tordenvær kan være. Jeg liker det ikke selv, men er sjelden det er noe nærme her, og sjelden det er tordenvær også, vanligvis.

  Så passende tid å vinne nettbrett på 😀

  Bra at det gikk greit med kopiere alt fra den gamle pc’en, og gratulerer med ny pc, igjen 😛

  • Kjersti

   Heidi: Det har vært ekstremt mye tordenvær i år, både tidlig i sommer og nå i august. Så nå er det nok for en stund, ja! Tror du skal være veldig glad for at det er lite torden hos dere, for jeg mistenker at lyden kunne blitt øredøvende på grunn av fjellsidene på begge sider.
   Veldig passende! Hadde egentlig tenkt å selge det, men nå er jeg veldig glad jeg beholdt det :p
   Er superhappy for at de fikk hentet ut alt. Mangler noen bokmerker, men nå har jeg lært meg hvordan jeg skal ta sikkerhetskopier av bokmerkene mine, så nå skal jeg aldri miste de igjen 🙂 Takk! :p

 • Tove

  Jeg syns tordenvær er fascinerende og til dels koselig. Er jo koselig med strømbrudd og levende lys og slikt, bare jeg for kokt meg vann til te-koppen min. Da må “primusen” fram for å redde tilværelsen 😉 MEN tordenvær er bare koselig så lenge det ikke slår ned eller skader noe….. Dere må ha hatt ekstremt mye tordenvær i sommer. Mye mer enn oss, vi har egentlig hatt merkelig lite til å være så varmt.

  Godt du fikk reddet innholdet på pc’n. 🙂 Jeg er ekstremt dårlig på sikkerhetskopiering og lærer aldri…

  Godt å ha deg tilbake på nett igjen 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jeg er også glad jeg har stormkjøkken og mulighet for “nødmat” og “nød-te” hvis strømmen først er borte. Heldigvis er det sjeldent den er langvarig borte hos oss. Men ja, det er mest ok når det ikke skader noe, og vi har egentlig vært heldige gjennom årene, tror dette er første gang jeg opplever at noe tar kvelden pga tordenvær. Det tordnet mye på forsommeren og i august, spesielt i august synes jeg det buldret litt nesten hver eneste dag. Heldigvis ikke mange av de virkelig kraftige tordenværene.
   Jeg tar backup en gang hver måned, gjerne i månedsskiftet, men når pc’en tok kvelden var det jo ca 20 dager siden forrige backup og dermed mye som hadde gått tapt hvis de ikke fikk ut innholdet av den gamle harddisken. Så jeg er sjeleglad for at de fikset det!
   Takk, veldig godt å være tilbake! 🙂