En lang geocachingdag med koselig selskap

Husker dere at jeg var på Romerike og cachet i romjula? I går tok Tove turen til mine trakter, og jeg hadde lagt opp til en ambisiøs runde med mange cacher, hvor jeg oppriktig talt ikke trodde vi kom til å rekke å ta mer enn halvparten. Så feil kan man ta!

Vi møttes på festningen og startet cachinga der. Fikk litt ekstra selskap de første minuttene:

1 150515 140515 Geocachingdag med TSendte så Tove opp på denne cachen, min høydeskrekk gjør at jeg holdt meg unna i går, i likhet med den gangen Eileif og jeg logget denne:

2 150515 140515 Geocachingdag med TNeste stopp var i Tistedal på en cache vi var redde for kom til å bli vanskelig, men den gikk overraskende lett. Så en stopp på Rødsfjellet for å se by’n fra motsatt retning i forhold til fra festningen, og ikke minst å få sett festningen på avstand.

Rød Herregård var også obligatorisk, og selv om mye planter ikke er i blomst enda, så er det utrolig vakkert der nå:

3 150515 140515 Geocachingdag med TTove ville gjerne at vi skulle ta en rekke cacher jeg ikke hadde tatt, og da falt valget på den forholdsvis nye trailen ved Hellekleva. En fin tur på ca 4,5 km, og ytterst lå det en cache utenom trailen som ga oss denne utsikten inn mot Halden:

4 150515 140515 Geocachingdag med TJeg har aldri sett Halden fra denne vinkelen før, veldig moro!

I tillegg var utsikten rett ned helt fabelaktig, må si jeg er rimelig misunnelig på de som har hus og hytter rett her nede:

5 150515 140515 Geocachingdag med TVed gamle Svinesundsbrua ble det to funn. En som man både kan le av og bli forferdelig frustrert av, og en jeg hadde logget fra før.

Så dro vil til den lille trailen ved Dragonkullen som Eileif og jeg tok for et par måneder siden. Tove og jeg klarte å miste stien på nøyaktig samme sted som Eileif og jeg mistet stien, antar det har noe med mine manglende stifinneregenskaper å gjøre 😉 Men vi kom oss fint gjennom etter litt bushing.

Så ble det noen enkeltcacher på vei hjem for å spise middag. Da var klokka ganske sent på ettermiddagen, så maten smakte veldig godt og ga ny energi til to slitne mennesker.

Vi kjørte igjen mot Sverige så Tove kunne få tatt noen cacher til i den retningen, og da måtte vi stoppe ved Elgåfossen. Ikke bare hadde vi et herlig vær hele dagen, men i tillegg var fossen nesten full av vann, og da er den spektakulær:

6 150515 140515 Geocachingdag med TTove fikk stått med ett ben i Norge og ett ben i Sverige ikke mindre enn tre ganger i dag (i tillegg til å kjøre over grensa). Det er ikke helt lett å bli klok på geografien her nede, siden vi har Sverige på tre kanter, men det er absolutt artig å kunne krysse grensa på fire forskjellige steder i løpet av veldig kort tid.

Så satt vi snuta tilbake mot festningen, Tove fikk plukket noen flere cacher underveis, og vi avsluttet med nok et funn på festningen. Jeg fikk totalt 17 funn, Tove kom vel opp i 49 hvis jeg ikke husker feil. 12 timer på veien i nydelig vær, masse skravling, antagelig ca en mil tilbakelagt til fots totalt, og værgudene var så absolutt på vår side hele dagen. Sånne dager vil jeg ha flere av!

Tusen takk for en herlig dag, Tove! Det var moro å få vist så mange sider av byen min, og litt av Sverige i tillegg. Selv om vi ikke har så mange cacher med finurlige installasjoner som du har i ditt område, så har vi mye fin natur og utsikt som er verdt å vise frem. Gleder meg allerede til neste gang! 🙂

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så fin og morsom en dag 🙂

  Ser våren har kommet litt lenger der enn her, dere har jo sommer. Her var det -4 i morges, og er vel 10-11 grader nå, savner en varmeperiode.

  • Kjersti

   Heidi: Ja, det var veldig fint og veldig koselig!
   Nydelig vær i går og i dag. Ikke ordentlig varmt enda, men langt fra minus! Skal bli dårligere igjen fra i morgen. Skjønner godt at du savner en varmeperiode når du står opp til -4, det er jo fyttegrisensåkaldt til å være mai!

 • Tove

  Tusen takk for en kjempedag, Kjersti! Mange cacher ble logget, har fortsatt ikke logget halvparten enda tror jeg. Rekorden vår på 14 funn på en dag ble minst 3 ganger så stor og den rekorden kommer kanskje til å stå til evig tid 🙂 Må si jeg fikk litt dårlig samvittighet av å holde på deg såååå lenge. Men det var en utrolig fin og morsom dag. Utrolig flink guide er du også 🙂

  Flotte bilder du har lagt ut 🙂

  • Kjersti

   Tove: Bare koselig! Logginga er jo ikke noe hast da, men det er veldig moro å lese loggene dine 🙂 Du skal ikke ha noe som helst dårlig samvittighet! Jeg fikk lagt meg til normal tid, sov som en stein, og kom meg opp til normal tid. Litt ekstra sliten har jeg vært i dag, men det hadde jeg vært selv om vi hatt gitt oss tidligere 🙂
   Jeg synes jeg til tider skravla litt for mye, men jeg håper du husker noen små interessante ting om byen min. Det er så mye å vise frem her at jeg tar litt av 😉
   Takk!