Et blikk inn i historien

Gårsdagens cachetur sammen med Lisa og Raymond hadde ett mål: å dra til Tanum Sommarland. Der er det ikke mye aktivitet lenger, og det har det ikke vært på mange år. Jeg har aldri vært der før, men både Lisa og Raymond hadde barndomsminner derfra, og de var derfor spente på å se hvordan det ser ut nå. Jeg forventet egentlig bare forfall.

Vi parkerte ved en helt tydelig fraflyttet gård:

Lisa og jeg var veldig klar for tur i det nydelige været:

Raymond var også veldig klar for tur, men ikke like klar for å bli tatt bilde av 😉

Men vi tuslet mot første stopp, som var resepsjonen:

Veggmaleriet var ihvertfall veldig fint!

Etter en stopp ved omkledningsrommet/-bua, var det videre til neste hus. Flaggstengene står fint ennå:

Når multicachen var unnagjort, var det vannskliene som sto for tur:

Her måtte vi opp, men jeg holdt meg på bakken, som vanlig. Her hadde vi også fått selskap av et svensk cachepar, så damen og jeg sto igjen nede, imens mannen, Raymond og Lisa gikk opp for å finne cachen. Lisa holdt seg godt fast:

Så var det bare finalen/mysteryen igjen, og her fikk vi virkelig sett den fine naturen. Og vi fikk gått over ei flytebrygge jeg på ingen måte følte meg trygg på:

Men fyttegrisen så fint det var her!

Her fant vi først en boks som vi fort skjønte var en boks noen hadde plassert ut fordi de ikke fant den ordentlige boksen. Etter litt mer leting ble den riktige boksen funnet på feil sted, og etter litt samtale med CO på melding, fikk vi replassert den der den skulle være. Da sa vi hadet til det svenske paret, og vi ble sittende og nyte finværet og litt nistemat før vi returnerte mot bilen.

Ikke så ofte man finner eikenøtter med hatten fremdeles intakt:

Det er ingen hemmelighet at hverken Lisa eller jeg går inn i gamle bunkerser eller lignende. Derfor er det veldig fint at Raymond ikke er det minste redd for slikt, faktisk synes han det er veldig moro, for da får vi også muligheten til å logge sånne cacher 😉 Derfor dro vi videre til noen få cacher med litt eldre historie, nemlig rester etter diverse kriger med tilhørende bunkerser, skyteskår, trafikkhindre og sånt. Og bildene Raymond tok inni et par av de bekreftet for Lisa og meg hvorfor vi ikke gikk inn. Fytte æsj så mye edderkopper!

Her er en litt uklar Raymond i ferd med å utøve silly walks:

Imens Lisa og jeg fornøyde venter utenfor:

16 funn og 1 DNF, herlig selskap, nydelig vær, en helt perfekt lørdag!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg hadde tenkt å spørre hvorfor du ikke går inn i gamle bunkerser, men glem det ?
  Jeg synes vi har greit vær for tiden, men ser at det også finnes litt bedre høstvær.. 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Hahaha! 😀 Jeg fisker ikke ut cachebokser fra under steiner eller trær hvis det er spindelvev foran heller jeg, da må jeg enten finne en pinne eller be noen andre 😉
   I dag har vi skikkelig ruskevær med vind og regn, men i går var det helt fantastisk!