Feiring i går

I går la vi turen til Katti på Rica i Fredrikstad for å feire vår 2 måneders bryllupsdag. Hadde vi ikke hatt et gavekort liggende, hadde vi aldri feiret på den måten, men nå passet det bra med at “jubileet” havnet på en av mine feriedager.

Pyntet satt vi oss i bilen og kjørte avgårde. Jeg er ikke kjent i Fredrikstad, så jeg sjekket selvsagt veibeskrivelsen først, og det virket som ren plankekjøring. Det var det også, men det å finne en parkeringsplass var lettere sagt enn gjort, men vi kom oss inn i et parkeringshus og gikk tilbake til hotellet.

Katti har koselige lokaler, og det var stille og rolig der (det var jo tross alt en torsdags ettermiddag), men det ramlet inn noen som hadde med seg et par små barn, og da blir det automatisk litt leven.

Vi lot det gå sport i om vi klarte å holde oss til å kun bruke gavekortet, dvs at vi ikke ville at totalsummen skulle gå så mye over gavekortet. Allikevel valgte vi matretter vi trodde, håpet og regnet med ville falle i smak, og vi bommet nesten ikke.

Jeg startet med kamskjell. Jeg er ikke noe glad i sjømat, men scampi, reker og kamskjell står veldig høyt oppe på min favorittliste over mat totalt sett.

Dette var helt fantastisk! Godt tilbehør (rødløk, salat og pinjekjerner), kamskjellene var perfekt stekt, og selv om jeg gjerne skulle spist meg mett på dette, var det en perfekt mengde til forrett.

E valgte tapas til forrett. Det var mye fordi han ikke fant noen annen forrett han hadde lyst på, og mye fordi jeg synes tapas er godt, ihvertfall med de riktige tingene på tallerknen. Men dette var ingen høydare for E. Han spiste skinken, pølsebitene, kjeksene og daddelkaken, han smakte på olivnene og pestoen, og han spiste litt av osten (chevre). Tror ikke han spiser tapas igjen før han får bestemme alt innholdet selv.

Til hovedrett spiste vi begge to biff med scampi. Jeg valgte bernaise, E valgte portvinsaus. E valgte fløtegratinerte poteter, jeg valgte rattapoteter (?).

Knallgodt! Kunne godt spist én porsjon til hver oss, for dette var helt fantastisk! Biffen smeltet på tunga, scampien var perfekt, potetene var nydelige og tilbehøret var namnam!

Til dessert valgte vi begge to vaniljeis med jordbær. Hjemmelaget vaniljeis er fantastisk godt, og selv om vi nå var stappmette, var dette en nydelig avslutning på et godt måltid, og vi koste oss begge to. Søte, gode jordbær var det også. Ingenting å klage på!

Den store spenningen kom selvsagt da regningen kom. Hadde vi klart å gå over summen på gavekortet, men med så lite som mulig? Joda, det hadde vi! Og når vi da summerer opp og legger til driks, kostet en treretters middag med drikke (pepsi og vann) kun en hundrelapp for oss, pluss kr. 23,- i parkering og x antall kroner i bensin. Og det sier vi oss selvsagt strålende fornøyd med 🙂

I tillegg må jeg jo nevne at min kjære kom med 2 måneders bryllusdagspresang til meg i går morges, en liten søt bok og en hjertesjokolade. Søte mannen min!

{minsignatur}

8 Comments

 • Siv Anita

  Åh… det høres ut som dere har kost dere kjempemasse!

  Perfekt stekte kamskjell; ingenting slår det!!!

  … og så koselig med gave….

  Håper dere får en nydelig høsthelg der i sør!
  Klem

  • Kjersti

   Siv Anita: Ja, vi koste oss, men vi er dårlige på å virkelig sitte og kose oss. Det vi er flinke til, er å spise og så reise. Sitte og skravle kan vi gjøre i sofaen hjemme 😉

   Jo, perfekt stekte scampi slår perfekt stekte kamskjell 😉

   Nå nekter jeg å si at det er høst før vi skriver 1. september, men det føles virkelig som en høstdag her i dag. Litt vind og regnet pøser ned. Men uansett: tusen takk, og det samme til deg, snuppa! Store klemmer!

 • fruentimmeret

  Mmmmm, nå fikk jeg vann i munnen.

  Alt så fristende ut.

  Koselig at 2 måneders-dagen ble så vellykket.

  Spent på om dere kommer til å feire hver måned på denne måten de neste femti årene? Uansett, gratulerer og lykke til videre.

  Vi plusses +1

  • Kjersti

   fruentimmeret: Det var veldig godt også! Vel, jeg tror nok ikke hver eneste måned blir feiret på denne måten, da må vi få en haug med gavekort gitt 😉 Men min kjære har sagt at han skal lage bryllupsmiddagen på årsdagene fremover, og det er mer enn godt nok for meg 🙂 Tusen takk!

   Det gjør vi, skal prøve å bli litt mer aktiv der inne 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Tusen takk! Det var veldig godt også, selv om E ikke var strålende fornøyd med tapas.

   Så må jeg gratulere deg med å ha skrevet kommentar nr. 700 i bloggen, det er slett ikke dårlig! 🙂

 • Heidi

  Noe så deiligt 🙂 Jeg er utrolig glad i biff, med tilbehør. Så godt å få gavekort til slike steder, ofte det er mye bedre med noe “slik” eller en ny lysestake…

  • Kjersti

   Heidi: Det var veldig godt! Biff er absolutt noe av det beste både E og jeg kan spise, og når jeg for min del også får scampi til, da er jeg lykkelig 🙂 Helt enig! Nå skal det sies at vi i julegave fra jobben har fått krystallglass fra Hadeland de siste årene, noe jeg har vært veldig glad for, så det overrasket at jeg fikk gavekort på restaurant fra jobben når jeg hadde vært der i 10 år.