Ferieplanene gikk i vasken

I alle disse årene Eileif og jeg har vært kjærester, har jeg aldri hatt muligheten til å dra til hans barndoms trakter på utsiden av Tromsø. Årsakene er mange, men i all hovedsak er det grunnet økonomi og jobbing. I år er derfor det første året hvor vi begge har ferie og også har råd til å dra oppover, og allerede i vinter satt jeg igang planleggingen. Selvsagt skulle vi kjøre (får ikke meg til å putte en hund i bagasjerommet på et fly), og jeg koste meg med å finne cacher å ta oppover langs E6 med prioritet på kjappe funn på steder hvor Nairo kunne strekke på beina pluss noen Norgesbokser her og der, så skulle jeg ihvertfall overføre alle cachene på øya han kommer fra (om jeg skulle prøve meg på alle var en helt annen sak) pluss andre interessante cacher i selve Tromsø, vi skulle ta en dagstur bortom Finnmark (få med meg det fylket før det forsvinner) og også innom Finland (hvor Eileif og Nairo skulle stå igjen i Norge så vi slipper styret med rabiesvaksine), og så skulle vi kjøre østkysten av Sverige hjemover med fokus på fine cacher og kjappe funn på rasteplasser pluss noen virtuelle. Jeg gledet meg som en liten unge til hele turen! Maks tre uker, kjøringen opp og hjem skulle være en like stor del av ferien som selve besøket der oppe.

Perioden jeg kan ta ferie er jo spikret hvert år, sånn egentlig. Ikke de to første ukene etter skoleslutt og ikke de to siste ukene før skolestart. De fire ukene som gjenstår kan jeg sjonglere stort sett som jeg vil. Eileif får jo tildelt ferie, og da han i våres fikk greie på når han fikk sine uker, var nedturen stor. Vi får én (1) uke ferie sammen… Jeg vet at det er helt normalt å ha det sånn, men jeg ble skikkelig lei meg uansett. Og det er ikke en snøballs sjanse i h… at vi kan kjøre opp og ned på en uke, det hadde ikke blitt noen trivelig ferie for noen av oss.

Så da var det bare å tenke nytt. Hvor hadde vi lyst til å dra? Jeg har lyst til å se hele Norge, og så lenge det er fin natur og noen cacher her og der, er jeg fornøyd. Derfor ville jeg at Eileif skulle bestemme område, og hans eneste respons var “Hardangervidda”. Okay, hvordan skal vi løse det? Med 4-5 dager til rådighet? Ingen av oss har hverken helse eller kondisjon til å traske i oppoverbakker i timesvis for å virkelig oppleve Hardangervidda. Vi kan selvsagt kjøre bilveiene rundt, men da får vi heller ikke opplevd Hardangervidda på en ordentlig måte.

Derfor hadde det vært fint med litt tips fra dere, hvis det er noen innom her som kjenner til Hardangervidda. Finnes det noe sted vi kan kjøre til, parkere og tusle innover og tilbake på en dag, hvor det ikke er “turist-tilstander”, hvor det ikke bare går i oppoverbakker men hvor vi allikevel får følelsen av vidda, hvor det er mulig å finne en teltplass ikke langt fra bilen uten å måtte dele plassen med en haug med andre? Eller har dere noen andre forslag til steder som passer disse kriteriene og som ligger innenfor en dags kjøring fra helt sør i Østfold? Forekomster av cacher er underordnet, da jeg alltids skal finne noen aktuelle på kartet uansett hvor vi reiser. Alt vi ønsker oss er noe som kan minne om litt ferie sammen.

8 Comments

 • Tove

  Uff, så kjedelig. Da får dere krysse fingre for at det klaffer neste sommer.
  Er det så bratt på Hardangervidda? Jeg tror dere fint greier å finne fin tur / turer der uten å bruke altfor mye krefter. Men jeg har kun gått fra Finse og ned Aurlandsdalen en gang for sånn ca. 100 år siden. Men har du ønske om å finne et snilt område å gå i så kan dere jo ta turen til Friisveien. Veldig god utsikt til Rondane og fjell, og utrolig snilt område å gå i. Og så kan det diskuteres hvor kjedelig/spennende det er.

  • Kjersti

   Tove: Vi får se når Eileif får ferie neste år, det er det det står og faller på.
   Jeg aner ikke om det er bratt på Hardangervidda, men poenget er å komme seg opp på vidda via bil.
   Takk for tips! Skal titte på det 🙂

 • Sognafaret

  Jeg ville valgt Sørbølfjellet. Jeg synes Hardangervidda er oppskrytt. På Sørbølfjellet kan du gå ei uke uten å gå samme stier flere ganger.

  • Kjersti

   Sognafaret: Takk for tips! Skal titte på Sørbølfjellet. Nå er det mannen som ønsker å oppleve Hardangervidda uansett om det er oppskrytt eller ikke, og da synes jeg han skal få oppleve det hvis det er mulig.

  • Kjersti

   Cappapappa: Det vet jeg at du er, men nå er det Hardangervidda Eileif vil se 🙂

 • boerboelheidi

  Håper dere finner et flott område på Hardangervidda å feriere på 😀 Kan ikke hjelpe med annet enn “god tur” ?
  Og nå får du enda et år på å planlegge turen nordover , selv om det er en minimal trøst.
  Jeg vet jo hvor lenge og mye du har ønsket denne turen nordover, så forstår veldig godt at det ble en skikkelig nedtur når det var så innen rekkevidde, og likevel ikke gikk. Krysser alt som kan krysses kan for at sommeren 2020 blir deres år for nord ?

  • Kjersti

   Heidi: Det håper jeg også! Nå har jeg fått mange tips både i bloggen, på Facebook-siden til bloggen, på min Facebook og muntlig, så nå må jeg skrive ned alle sammen, så lokalisere alle stedene på kartet og så høre hva Eileif sier 🙂
   Det er jo ikke verdens undergang, men jeg var så sikker på at det skulle gå i orden. Er nok planleggingsmennesket i meg som tok den største smellen når det ikke ble noe av. Men nå har vi tre ting som skjer i løpet av sommeren, og jeg er bombesikker på at det blir veldig bra uansett. Og så krysser jeg også fingrene for neste år 🙂