Fjellrunden og Soverkollen på Bakke

Fjellrunden og Soverkollen på Bakke

Dette innlegget skulle vært postet i går, men vi mistet nettet like etter at jeg hadde skrevet det ferdig.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: det er utrolig hvor mange nye steder geocaching tar meg til!

Da denne runden ble publisert, skulle Eileif og jeg til Ulveholtet. Hadde jeg vært litt mer spontan av meg, kunne vi tatt denne runden istedenfor, fått noen FTF og en fin tur, istedenfor det mislykkede forsøket vi endte opp med. Men, det gjorde jo at jeg hadde en tur å gå i dag, og det er jo bra! Eileif skulle egentlig vært med, men kneet hans krangler litt, så han ble hjemme, og Nairo og jeg skulle utforske nytt terreng.

Jeg visste på forhånd at Kyststien og Karl 12s vei gikk her, men jeg visste ikke hvor. Og at det fantes en runde som heter Fjellrunden og en topp som heter Soverkollen, hadde jeg ikke det minste anelse om.

Skilt er aldri feil:

Og la meg si det med en gang: hele turen var ekstremt godt merket; runden i gult og turen til toppen i rødt. Veldig bra!

Det var god fart i elva vi fulgte en stund:

Og Nairo var klar for topptur:

Spor etter steinbrudd var det på så og si hele turen:

Og selv om deler av turen gikk på grusvei, var det også deler med helt tydelig anlagt vei:

Terrenget på hele denne turen var utrolig variert, kan ikke huske sist jeg opplevde så store skiftninger på så kort tid. Plutselig var vi inne i eventyrskog med få trær og myk skogbunn:

Og så: utsikt. Her i retning hjem, helt innerst i fjorden:

Her i motsatt retning, inn mot Halden. Ser du nøye etter, kan du skimte Nexans-tårnet til høyre i bildet, like til høyre for den andre tretoppen:

Og her: rett frem, hvor vi ser Krokstrand på svensk side til venstre, Bakke camping i midten, og Bakke opptreningssenter til høyre:

Vinke til Lisa ;)

Nairo mistet ørene sine på vei opp ;)

Så gikk vi samme vei tilbake, ned fra toppen, og inn på resten av runden igjen. Det var noen veldig våte og sølete partier, men ikke verre enn at vanlige turstøvler holdt vannet unna.

Gamle boplasser er godt merket og forklart i hele Idd og Enningdalen:

Jeg reagerte på fornavnet, stemmer det at Brynhild tidligere var et mannsnavn?

Uansett: han har fått juletreet midt i stua:

Etter at den siste cachen var funnet, fulgte jeg stien på kartet mitt ned til hovedveien, og gikk de få hundre meterne tilbake til bilen på asfalt.

Dette er en runde jeg anbefaler uansett om du driver med geocaching eller ikke. Mye historie, nydelig og variert natur, og fantastisk utsikt; mer kan man vel ikke be om på en tur ut? Bortsett fra cacher som gjennomgående er enkle å finne, det er alltid en bonus for oss som vil finne disse små boksene ;)

 

2 Replies to “Fjellrunden og Soverkollen på Bakke”

 1. Fint med slike turer der terrenget er så variert, spesielt om man ikke er kjent, vet ikke hva som venter “bak neste sving”.
  Jeg kan ikke huske at jeg har hørt eller lest noe om at Brynhild er mannsnavn, men vet om noen få navn som blir/har vært brukt som begge deler.
  Kjekt med juletre i stuen da, og morsomt med slike ruiner.
  Du er jo spontan da, bare du får tenkt deg om litt ;-)

  1. Heidi: Har gått i variert terreng før, men her var det så mye! Grusvei til eiendommer, gjørmevei på grunn av hogst og hestetrening, vanlig skogssti, fjellpartier, åpen skog med mose, gamle anlagte veier på grunn av steinbrudd; helt fantastisk! Overraskelser hele tiden :)
   Hild er jo et typisk kvinnenavn, så jeg ville aldri gjettet på at Brynhild kunne være et mannsnavn.
   *ler* Ja, det slo meg med en gang at juletre fast midt i stua måtte være veldig praktisk ;)
   *ler enda mer* Trenger ganske lang tid på å være spontan :p

Comments are closed.