For et vinterferievær!

Det været som har vært nå i vinterferien har vært helt fantastisk! Sol fra morgen til kveld, kjølig på kvelden, natta og morgenen, men nydelig midt på dagen. Hadde det ikke vært for all is og skare, skulle jeg vært på et par ordentlig langturer.

Men, det har blitt tre småturer som alle har fått telle med i 100 turdager i 2016, noe som betyr at jeg har 17 tellende turdager i år. Og mange flere skal det bli!

I dag fikk jeg med meg Eileif, og da gikk turen til et lite vann på Prestebakke. Nairo og jeg har gått her før, men det har kommet en treklatrecache der i etterkant, og siden jeg ikke visste hvor høyt man måtte klatre, var det greit å ha med Eileif, som har litt mindre høydeskrekk enn meg 😉

Vi startet i krysset ved Prestebakke kirke. Ørsjøen er vakker nå:

Så tok vi inn på naturstien like ovenfor Bøkevangen, og da måtte vi passere stabburet hvor vi tilbragte bryllupsnatta vår i 2. etasje:

Det var en del snø og is i stien, men i dag hadde jeg broddene på meg, så det gikk så fint, så.

Vi fant bevis på at Doffen virkelig har daua:

(vi snakker laaaangt fra tjernet, så den har ikke klart å svømme hit for egen finne).

Neste bilde har jeg lyst til å kalle “Mann som logger i soloppgang” 😉

Jeg hadde helt fint klart å logge denne selv, det var ikke  høyt. Men det er alltid koselig å være to på tur 🙂

Så kom vi ned til tjernet. Ikke en lyd å høre bortsett fra isen som var veldig snakkesalig.

Nairo synes lydene fra isen var litt skumle, men han holdt seg i ro:

En innholdsrik vinterferie går nå mot slutten, og jeg er strålende fornøyd med feriedagene mine. 3 korte turer, 17 cacher logget, en veldig overrasket og glad mamma, og en glad Kjersti som har fått gjort masse VIL-ting og noen MÅ-ting. Kan det bli bedre?

10 Comments

 • boerboelheidi

  Flott vinterferie 😀
  “Vi” begynner vinterferien nå, men jeg skal ikke ha ferie, håper å få til 1/2-1 dag med avspasering, og da skal jeg vaske hjemme :p Men det er snart påske, så da går det greit. Tror ikke det er meldt så særlig bra vær her denne uken heller.

  • Kjersti

   Heidi: Ja, jeg har virkelig fått ladet batteriene nå, så nå skal det gå fint å jobbe noen få uker før påskeferien 🙂
   Å ha ferie er greit uansett hva slags vær det er, men det er ingen tvil om at det er mer koselig med bra turvær. Hjemmevaskingen kan du jo fordele på noen flere dager, så du får gjort noen VIL-ting også 🙂

   • boerboelheidi

    Må gjøre noe MÅ ting før helgen uansett, siden det er en del å ta etter.. Straffer seg å ta det lettvint en tid. Amanda har og er fremdeles i røyteperioden, skal dusje henne en kveld med det først, og da er det å ta en del ellers her også.
    Men er uansett bare to uker med jobb etter neste uke, før påske 😀
    På en måte er det veldig greit å jobbe slik som vinterferie og lignende, er så stille og godt, kan jobbe uavbrutt, og får gjort så mye periodisk, som kommer til nytte etterpå. Jeg koser meg nesten på jobb i slike ferier :p

    • Kjersti

     Heidi: Noen MÅ-ting er helt greit, men ikke BARE må-ting 🙂
     Joda, jeg er helt enig med deg i at det er deilig å jobbe når så og si alle andre har ferie. Jeg storkoste meg de tre første dagene av denne uka, hvorav to dager var på barneskolen og det var bare to til på jobb, og den siste dagen var på den andre skolen hvor det var en kollega på jobb som jeg stort sett ikke så noe til og så var det noe undervisning, men de så jeg heller ikke noe til. Radioen på, en god kopp te, og kose meg med en av mine favorittoppgaver i sakte tempo. Kan ikke bli bedre da 🙂

  • Kjersti

   Andreas: Tusen takk 🙂 Ja, jeg leste innlegget ditt og likte også ett av bildene på Insta. Fantastisk natur du har vært i, noe helt annet enn de tykke skogene og de små tjernene her 🙂

   • Andreas

    Du får ta en Sunnmøre-tur til sommeren. 😉 Veldig mange bra cachelokasjoner her.

    • Kjersti

     Andreas: Det er mange steder i Norge jeg gjerne vil besøke, cacher eller ikke cacher (joda, cacher er det over alt 😉 ), men med en mann som jobber om sommeren blir det ikke lange turer. Men, det blir ihvertfall Spåtind-helgen 🙂

 • Tove

  Flott vær 🙂 Nesten påskestemning om dagene nå for tiden, det er helt sikkert. Selv om jeg har sett på det innefra stort sett. Var ute en tur i kveld og da var det mer enn kaldt nok uten stillongs fant jeg ut. Flotte bilder – som alltid. Og en innholdsrik uke for deg. Øynet et lite håp om å ta dere igjen på antall funn i geocachingen, men da går det dårlig når vi nesten ikke er ute å cacher, mens dere er ute og cacher mange 😉

  • Kjersti

   Tove: Det har vært kaldt på natta her nede denne uka, men helt nydelig på dagtid. Men jeg har ikke dristet meg ut uten ull innerst 🙂
   *ler* Nei, du er nesten nødt til å cache litt hvis du skal ta meg igjen altså 😉 Men plutselig klarer du det 🙂