Fordømrade elendige franske greier!

Fordømrade elendige franske greier!

For tre ukers tid siden var stasjonsvogna på verkstedet for noe småtterier. Nå koster jo alt som har med bil å gjøre gjerne noen tusenlapper, men dette var en overkommelig utgift.

For to ukers tid siden var personbilen på verkstedet for noe større greier. En del mer tusenlapper flagrer ut fra konto for dette, men må man, så må man.

I dag fikk jeg diskolys i dashbordet i stasjonsvogna like etter jeg dro fra jobb. Fikk kjørt ned på parkeringsplassen til Tistasenteret, stoppet motoren og ventet et minutts tid før jeg forsøkte å starte bilen igjen, og da kom den lett gjenkjennbare lyden av ingenting. Null og niks. Så da var det bare å finne frem mobilen, som selvsagt hadde ytterst lite strøm på seg, ringe forsikringsselskapet og be om veihjelp. Kunne det være batteriet? Dynamoen? Ikke godt å si. Men dette ble utsikten min en halvtimes tid:

Jeg prøvde å få tak i Eileif samtidig. Han hadde lang dag på kurs, og var jeg heldig, ville jeg få tak i han før han kjørte gjennom Halden sentrum, så han kunne plukke meg opp.

Veihjelpen kom etter en halvtime, og han fikk like lite start på bilen som meg. Så var det å ringe ut til verkstedet og si ifra at dette franske monsteret av en bil var på vei ut til de. De skal prøve å se på den til onsdag, og hvis det bare er dynamoen, får de fikset den til fredag. Krysser fingrene for det!

Fikk heldigvis tak i Eileif idet han skulle forlate kurslokalene i Sarpsborg, så han skulle hente meg. Og ikke gikk mobilen tom for strøm heller. Yay!

Altså, jeg kan jo ikke annet enn å le. Ja, vi har to gamle biler som begge har gått langt, og jeg vet at jeg derfor må forvente mye vedlikehold og høye utgifter. Men det er litt ironisk at det sjeldnere er noe galt med personbilen, som er 4 år eldre enn stasjonsvogna. Jeg skal ihvertfall love dere at den dagen stasjonsvogna er gjeldfri, så skal jeg kaste den ut på skroten!

Og som en liten avslutning, og som også blir et tilbakeblikk til min barndom: vi hadde en Peugeot da jeg var liten. Pappa skrudde en del på bil selv, og jeg husker tydelig hvor mye han bannet den bilen opp og ned og i mente. Allikevel var jeg så teit at jeg kjøpte fransk bil selv. Så nå sitter pappa oppe på en sky og enten ler seg skakk av meg, eller så river han seg i håret på mine vegne. Men uansett hva han gjør, så håper jeg bilen blir i orden til fredag. Jeg har kontrolltimen hos tannlegen til mandag, og kommer meg ikke dit uten bil. I tillegg skulle Nairo hatt svensketabletten i morgen, så nå får jeg ikke tatt han med over grensa før han har vært hos veterinæren to ganger.

Det er lov til å si VRÆL nå, ikke sant?

12 Replies to “Fordømrade elendige franske greier!”

 1. Shit, så surt :( Noen ganger passer det dårlig og noen ganger passer det veldig dårlig!
  (Men har du ikke mobillader i bilen? *Forskrekket*)
  Bare dynamo.. bare ordet er jo nok til at man blir litt blek. Noen ganger er man heldig med bil selv om den er gammel, men det er jo slik man ikke kan vite på forhånd, dessverre.
  Håper det ordner seg, til det beste. Og bare vræl!

  1. Heidi: Akkurat nå passet det veldig dårlig. Jeg kan leve med å ikke få Nairo over grensa et par uker, men (og dette trodde jeg aldri at jeg skulle si!) jeg vil gjerne til den tannlegetimen for å finne ut hva som gjør vondt.
   Nope, har ikke mobillader i bilen. Spør meg ikke hvorfor, men jeg har nok aldri hatt behov.
   Helt ærlig, så tror jeg ikke en dynamo er det dyreste som kunne skje. Noen tusenlapper blir det selvsagt, men heller noen tusenlapper enn mange tusenlapper.
   Jeg er hellig overbevist om at fransk ikke er det beste å ha, ihvertfall ikke som gammel bil.
   Takk for det! Og: VRÆL!!!

   1. Håper virkelig du får ordnet det så du kommer til tannlegen!
    Vi har alltid lader i bilen, og nå har jeg lader med løs stikkontakt der også. Tore kom plutselig på sykehuset en gang, og hadde jo ikke ladet mobilen på forhånd.. og de har begrenset med tilgang til slik på sykehuset. Når man da bor 20 mil fra sykehuset også, så er det greit å kunne kommunisere litt. De har jo helt sikkert vanlige tlf der også, men man blir jo så avhengig av mobilen..
    Jeg har jo ikke greie på bil, men fått for meg at dynamo kan være dyrt, er ofte noe annet som ryker også, eller som må skiftes når det er dynamo, om jeg ikke blander sammen noe annet :P Men får krysse fingrene for få lapper uansett hva det er :-)

    1. Heidi: Jeg har en plan B i hodet, men den er så komplisert og krever en hel haug logistikk, så jeg håper jeg slipper.
     Alltid greit å ha mulighet til å lade mobilen, jeg er helt enig der. Jeg har bare ikke tenkt på å kjøpe billader etter at jeg byttet fra Nokia til Samsung.
     Du blander helt sikkert sammen med noe annet :p Men jeg må jo bare punge ut uansett hvor mye det blir, for vi må ha bil.

 2. Wrææææææl!!!!!! Krysser fingre for at det ordner seg fort og ikke altfor kostbart.

  Hjelper det med mobillader i bil hvis bilen er død?

  1. Tove: Takk! Jeg krysser fingrene for akkurat det samme.
   Det var strøm på bilbatteriet, så hadde jeg gått tom på mobilen hadde jeg sikkert kunnet lade den nok til å få tak i Eileif.

    1. Tove: Den kom hjem i går, fikset. Det ble (selvsagt) en del dyrere enn jeg håpte, men sånn er det nå bare med disse gamle bilene.

 3. Jeg har fransk bil og mobillader. Men sigarett-tenner uttaket virker ikke, så jeg får ikke brukt laderen. Vil du ha laderen min? ?
  Tvi tvi, Kjersti, håper alt ordner seg.

 4. Bilar är absolut det värsta jag vet.
  Svindyra i inköp, inte värde en krona när de ska säljas, dyra service kostnader, dyrt dyrt och så går de sönder…..och så MÅSTE man ha dem !
  Hoppas nu att det är något billigt som behöver repareras på din franska bil.
  Kram

  1. Eva: Det er nettopp det, vi er så avhengige av disse bilene, ihvertfall når vi bor sånn som vi gjør. Helt håpløst, tapsprosjekt fra start til slutt.
   Takk, det håper jeg også! Klem :)

Comments are closed.