Forelska i mascara

Forelska i mascara

Jeg har aldri holdt noe særlig på med sminke. En periode i tenårene gikk det vel på overdreven bruk av både lilla øyenskygge og sort kajal, men det gikk over. Kajalen var med meg i mange år, men i en litt mer dempet versjon.

Før sommeren oppdaget jeg plutselig at jeg hadde lyst til å prøve litt, og etter en stund hadde jeg, til min forbauselse, en baderomshylle full av primer, foundation, concealer, pudder, blush og setting spray. Og mascara. Vel, ikke så mange mascaraer samtidig, men utallige timer ble brukt til å lese og se på reviews, og så innkjøp av de som så mest lovende ut for mitt bruk. Jeg har gitt bort de som ikke har fungert for meg, og jeg har til og med kastet en mascara rett og slett fordi den var så dårlig at det hadde vært flaut å gi den videre. Ja, det er sløsing med penger, jeg vet det.

Nå skal det sies at jeg på ingen måte føler meg ukomfortabel uten sminke. Egentlig føler jeg meg vel fremdeles mer komfortabel uten enn med, men det er litt moro med sminke også :)

Så, tilbake til mascaraen. Jeg har relativt korte øyenvipper, og de står stort sett rett ut. Jeg har i en god del måneder brukt iGlow, og det har absolutt hjulpet på lengden på vippene, men de står fremdeles rett ut. Så mine ønsker for den perfekte mascaraen er at den holder bøyen vippetangen lager, den skal separere vippene, den skal ikke klumpe eller drysse, og den skal ikke lage en bøtte med volum.

Min første favoritt er denne fra Maybelline:

Denne gjør alt jeg vil at den skal gjøre, men den holder ikke helt på vippen gjennom dagen. Ellers er den spot on, og jeg kunne ikke være mer fornøyd!

Vær obs på at det finnes en helt lik som heter Full Fan Effect. Den selges visstnok ikke i Skandinavia, og jeg er usikker på om den har noen andre egenskaper enn Lash Multiplying’en, men jeg skulle gjerne likt å teste den hvis jeg noen gang kom over den.

Jeg har nylig lært at vannfaste mascaraer holder bedre på vippen, og her om dagen kjøpte jeg denne:

Jeg har brukt den to ganger, og den er helt perfekt! Det volumet den sier den skal gi ser jeg ikke noe til, men det kan være at man får det hvis man legger på flere lag. Det bryr jeg meg ikke det minste om, for denne separerer, drysser ikke, klumper ikke, og den holder vippen!

Nå kunne jeg vel sagt at jeg ikke skal kjøpe flere mascaraer, sånn bare for å teste, men det tør jeg ikke si. Er jo så moro! :p Men disse to kommer helt sikker til å holde seg øverst på favorittlista i lang tid, for de er knallbra!

Edit: Et lite PS som jeg glemte: Hvis du har nikkelallergi, så styr unna sort mascara. Brun mascara har ikke nikkel i seg!

8 Replies to “Forelska i mascara”

 1. Så gøy å lese :-) Hadde aldri trodd jeg skulle lese noe sånt her ! Jeg har en favoritt jeg har brukt siden 06 . Den heter Sensai 38C og kan kun fjernes med vann over 38 grader og sitter derfor godt uansett vær . Digger den 👍🏼

  1. Annikken: Og jeg trodde vel aldri at jeg skulle skrive om noe sånt her ;) Men etter at den vannfaste kom i hus, måtte jeg bare dele gleden! *ler*
   Ser det er flere varianter innen 38C-serien, hvem av de bruker du? Sensai er jo et litt dyrere merke, så det spørs om jeg kommer til å prøve den. Men alltid artig å høre hva andre har som favoritter :)

 2. Du har jo så flotte farger i utgangspunktet også, misunner deg litt der gitt.
  Jeg har ikke ork til å drive med slik :P Men samtidig har jeg helt lyse vipper som jeg ikke synes er så fint.. så jeg tar en litt mer lettvint variant, og går for farging.
  Når jeg først er inne på “slik”, (jeg som ikke driver med det..), jeg har et fantastisk solpudder, det lukter sjokolade, smaker sjokolade.. og er helt fantastisk å bruke! Det er matt, så man ikke blir noe juletre.. :D
  Og, det er morsomt å lese slike litt “annerledes” innlegg ;-)

  1. Heidi: Takk! Du har jaggu flotte farger du også, men jeg forstår hva du mener.
   For meg å bruke mer enn 5 minutter på badet om morgenen var en uaktuell tanke. Nå bruker jeg 15, og det kan jeg leve med. 20 hvis jeg bestemmer meg for øyenskygge også, men det hører til sjeldenhetene.
   Åh, det høres bra ut! Og du spiser det ikke opp? :p
   Så bra! Er nok noen dedikerte geocachere som pleier å være innom her som lurer på om det har klikka for meg nå ;)

 3. he he må vel joine resten her med at dette var virkelig et overraskende tema, men du har jo hatt noen “bli ny” varianter tidligere. Jeg har nå ikke kommet over kajalen ennå… så det blir kajal oppe og nede og mascara. Kjøper mascara så sjelden at jeg husker jo aldri hvor eller hva jeg kjøpte sist. Men har også kommet til samme konklusjonen om at det er vannfast som gjelder. Får skylde på været, det kommer plutselig en skur!

  1. Lillian: *ler* Det har skjedd mye med meg de siste par årene, ingen tvil om det :)
   Ingen grunn til å komme over kajalen, den kan gjøre mye godt, den! Så lenge du finner mascaraer du er fornøyd med, er det jo bare bra. Jeg tror kanskje brillene mine har hjulpet meg litt så lenge jeg har brukt ikke-vannfast mascara, for jeg har aldri hatt problemer med at den renner i regnvær. Nå skal det også sies at jeg aldri bruker sminke når jeg er ute på skogstur, det har sikkert også litt å si :)

 4. Så roligt att läsa, nästan så jag får lust att köpa en ny mascara.
  Men jag är totalt ointresserad av smink, så jag får spotta på den jag har…..ett tag till 😃😃

  1. Eva: Da kan du huske på disse to neste gang du trenger mascara, og så kanskje prøve en av de da :)

Comments are closed.