Garderoberom in the making

Da jeg kjøpte huset for 9 år siden bestemte jeg umiddelbart at et av soverommene skulle bli garderoberom. Oppussingen startet så smått med maling og innsetting av en sammenleggbar loftstrapp pluss litt andre småtterier. Da vannlekkasjen på hytta var et faktum, måtte vi lagre mye av hyttetingene inne på garderoberommet, så de siste 5 årene har det ikke blitt gjort noe mer oppussing der.

Selv om det er litt igjen å gjøre på hytta, har vi i år fått flyttet alt fra garderoberommet ut på hytta, og i dag har vi fått tatt et overblikk der inne og startet planleggingen av det siste som må gjøres. Noe trenger vi hjelp til, noe vet vi at vi klarer selv, og noe skal vi prøve oss på for første gang. Som å legge gulv, det har vi aldri gjort før.

Jeg fikk i sin tid 3 pakker skipsgulv, men det er ikke nok. Samtidig fikk jeg 3 pakker vanlig gulv i samme farge som skipsgulvet. I dag har vi “prøve-lagt-ut” 2 av pakkene med skipsgulv for å se hvordan vi skal løse dette, og vi tror vi har planen klar:

1 161114 GarderoberommetDet blir to bredder med vanlig gulv helt til venstre, så skipsgulvet i midten, og så vanlig gulv til høyre igjen. Tror det kan bli veldig fint! Og ja, vi skal ha sånn matte under når vi faktisk legger gulvet 🙂

Så må det listes, det skal fuges ganske mange steder, det skal males litt mer, og det skal en lampe opp i taket. Og når alt det er ferdig, blir det opprydding i eksisterende klesskap og -kott, og SÅ kan vi endelig flytte inn dit. Lurer på om vi klarer det før jeg har eid huset i 10 år? 😉

Og hvis det er noen som har gulvleggingstips til oss, så hyl ut! Vi tar imot med glede 🙂

6 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg har funnet ut at man aldri kan få nok oppbevaringsplass, helt utrolig hvor mye saker man har og samler på.
  Dette blir morsomt og spennende, lykke til 😀

  • Kjersti

   Heidi: Det har du helt rett i, og når garderoberommet er ferdig frigjør vi ganske mye plass i et kott, og da håper jeg at jeg kan få bedre oversikt og mer system i det kottet. I tillegg skal et vaklevorent, plassbygget garderobeskap rives, noe som igjen gir litt mer plass i gangen oppe. Og så gleder jeg meg veldig til å gå gjennom alt av klær og kaste/gi bort det jeg ikke har savnet og det jeg ikke bruker.
   Takk! Som nevnt, så tar det nok tid før det blir ferdig, men nå kan vi tross alt gjøre noe der siden hyttetingene er borte 🙂

 • Tove

  Dette blir knallbra. Det høres veldig fornuftig ut med et garderoberom. Lykke til med arbeidet. Det fikser dere så fint så :).

  • Kjersti

   Tove: Så lenge vi ikke trenger det rommet som soverom blir det veldig bra som garderoberom. Og da slipper vi store skap på vårt soverom i tillegg.
   Tusen takk! Det blir som det blir, vi kan egentlig ingenting om dette, men vi prøver ihvertfall 🙂

  • Kjersti

   Pia: Det gjør jeg også! Og av alle mulige teite ting, så gleder jeg meg til å rydde i klærne mine! :p