Geocaching på Venås

Denne helgen er det julemarked på festningen, og dit ville jeg. Samtidig må jeg jo få gått en tur med Nairo, men å ta med seg han inn på festningen ville vært dyreplageri, så jeg så meg ut en runde med cacher på Venås og dro dit først.

Været var ikke helt stabilt i dag, og vi fikk et par skikkelige skurer underveis. Men Nairo er ordentlig flink, og sitter stille og venter imens jeg logger:

Etter at vi fikk ubudne gjester her hjemme (les: villsvin), så har jeg mistet lysten på å gå tur i skogen. Nå aner jeg ikke om det er sett villsvin på Venås, og jeg vil ikke vite det heller, men jeg følte meg rimelig trygg der i dag, helt til vi står på toppen av en bakke og jeg ser at det er noe som krysser veien et stykke nede i bakken. Jeg hadde ikke på meg brillene, så jeg kunne ikke se hva det var. Og dermed var jeg litt mer utrygg resten av runden.

Nairo var også litt mer på vakt i dag enn han pleier å være på skogstur, men det kan være på grunn av både lukter og lyder han ikke er vant med. Venås og Høiås er jo mye mer populære turområder enn han er vant til å gå i her hjemme.

Det var 14 cacher som sto på planen i dag, men jeg hadde bestemt meg for å ikke å gidde å lete lenge hvis det var noen som ikke åpenbarte seg rimelig kjapt. Været innbød ikke til å bruke mye tid, og jeg ville oppom festningen før det begynte å mørkne (selv om det selvsagt er mer stemning på et sånt marked når det er mørkt). Så det var 3 cacher vi hoppet over, og dermed 11 nye funn. Veldig fornøyd med det!

Vi måtte bushe litt for å komme fra den siste cachen tilbake til bilen uten å gå gjennom en hage, og så gikk det radig de få meterne langs asfaltveien:

Etter dagens tur ligger jeg greit an når det gjelder 100 turdager i 2016, og litt bedre an når det gjelder mitt uuttalte cachemål for året. Allikevel har jeg mer tro på at jeg klarer 100 turdager enn at jeg klarer cachemålet, men det er fremdeles 42 dager igjen å gjøre det på.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Men altså, har dere ikke vinter!?!
  Å, du har cachemål også? Det har jeg ikke fått med meg. Jeg vet faktisk ikke hvor mange cacher jeg har funnet i år jeg, men det finner jeg sikkert ut om jeg sjekker. Får se når året er slutt, selv om det ikke blir så mange mer her i år, så kan det kanskje bli en eller to 🙂

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Nei, vi hadde 5 cm snø en ukes tid, så kom mildværet og det er skikkelig høst nå.
   Jeg har ikke gått ut offentlig med cachemålet mitt, for jeg ønsket ikke å ha press fra noen andre enn meg selv. Men jeg skal fortelle det når jeg tar cacheoppsummeringen på bloggen like over nyttår 🙂 Det er fremdeles innen rekkevidde, faktisk kan jeg komme i mål med å ta to dagsturer, men jeg aner jo ikke om været spiller på min side i helgene fremover, og det er vesentlig.
   Du har valgt å skjule statistikken din på både geocaching.com og project-gc, så det kan jeg ikke finne ut for deg 😉 Dere får komme nedover, her er det ikke vanskelig å cache hvis du ser bort ifra regn :p

   • boerboelheidi

    Været så veldig bra ut hos dere, nesten så jeg ønsker meg høst igjen. Men får vel bare komme gjennom denne vinteren også.
    Åja, husker du hadde et mål et annet år, men nå hadde jeg ikke fått med meg noe. Blir spennende å lese 🙂
    Hm, jeg har det ja.. men etter en rask sjekk så ser jeg at jeg har 543, pluss jeg har 2-3 jeg ikke har logget. Da blir det nok ikke noe rundt tall på meg dette året 😛 I fjor fant jeg 888 😀
    Hehe, får ha turen til gode til neste år, men må si jeg misunner deg områdene rundt der man kan gå å finne flere cacher i løpet av en dag. Vi har ikke så mange slike områder rundt her, hverken sommer eller vinter.

    • Kjersti

     Heidi: Det har vært drittvær i hele dag, men heldigvis har det ikke regnet konstant, jeg holdt meg tørr på festningen.
     Du har ihverfall over 200 flere funn enn meg i år, og jeg kommer meg ikke i nærheten av ditt antall, men det var heller ikke målet 🙂 888 er et godt tall, og det er et høyt tall! Med tanke på at jeg har ca 1380 funn på nesten 7 år, så holder dere et mye høyere tempo enn meg 🙂
     Jeg er utrolig glad i trailer, og er veldig glad for at vi har sånne områder her nede, både i skogen og ved sjøen. Fortsetter denne villsvininvasjonen, kommer jeg nok til å tømme øyene i Strömstadtraktene for cacher, men men.

     • boerboelheidi

      I fjor ble det veldig mange ja, ser jeg, og turene nordover hvert år gjør jo også at det blir en del. For å ikke glemme de andre bobilturene våre, vi hadde ikke hatt det antallet vi har om det ikke hadde vært for bobilen tror jeg.
      Noen turer synes jeg det er morsomt å få mange funn på, andre turer er det turene eller andre ting som er mer morsomt.
      Jeg liker også godt trailer, og ser ofte etter det når vi er på tur. men jeg vil helst ha en hel trail, slik at jeg ihvertfall har muligheten til å finne alle cacher som er i den. Synes det er litt “dumt” om det finnes en trail på f.eks 15 cacher, og så er nr “7” borte lenge, eller arkivert.
      Vi fant alle utenom en i en nokså lang trail en gang, og dit skulle vi tilbake ja. Men så ble den arkivert, og det er såå “surt”.

      • Kjersti

       Heidi: Lange trailer skal i mine øyne bestå av enkle cacher som blir vedlikeholdt. Å ha ett hull i en lang trail er så surt at man kan bli forbanna av mindre!
       Bobilen hjelper nok godt på, ja. Hvis jeg ikke tar helt feil, så er den uka jeg har flest funn, en helg Eileif og jeg tok en tur ikke lenge etter at vi startet med cachingen. Kjørte indre Østfold nordover til Kongsvinger, og så nedover igjen på en vei litt lengre vest, men ikke helt ut til E6. Så hvis vi hadde tatt oss råd til det oftere, hadde det nok blitt flere funn pr år også.