Grillkløveret 2020

Som jeg skrev i går, så hadde vi årets Grillkløverkveld om lørdag. Fjorårets kveld var litt utradisjonell, så den ble ikke blogget om. Årets kveld ble også litt utradisjonell, og det var maten som var det utradisjonelle i år.

Jeg skulle stå for snacks/godis og brus i år, og en av tingene jeg fant ut at jeg ville ha på bordet, måtte jeg bestille på forhånd. Det var det jeg måtte hente kl. 12, og dermed fikk jeg tid til både caching og shopping før jeg 40 minutter for tidlig ringte på hos C. Jeg var såvidt igang med å dekke bordet da A og S kom, og det var godt jeg ikke hadde kommet så langt i bordekkingen, for jaggu hadde det blitt shoppet nytt til Grillkløveret:

Servise med suppeskåler og tallerkener, salt og pepperbøsse, og en stor glassbolle (som kommer på et bilde lengre ned), alt i grønt. Nå er jeg rimelig sikker på at vi snart kan fylle alle kjøkkenskapene på et lite hybelkjøkken 😉

Det ble som sagt en utradisjonell 3-retters middag, for det ble fremmet et ønske om noe annet enn grillmat, og dermed slo C til med å foreslå hennes fiskesuppe. Værmessig var det nok like bra at det ikke ble grilling, for vi fikk alt fra sol til piskende regnskurer og veldig mye vind. Ulempen var jo at C egentlig fikk hele matlagingsjobben alene, ihvertfall forrett og hovedrett.

Her er forretten:

Så hovedrett med focaccia og kryddersmør:

Og det var S og A som hadde stått for desserten, en Oreo-variant:

Eller…det var S’s mann som hadde laget desserten 😉

Masse nydelig mat! Og så ble vi egentlig enige om å prøve å få til to kvelder i året heretter; en på sommeren hvor vi faktisk griller, og muligens en nyttårsfest/juletrefest hvor vi kan utforske annen mat.

Jeg tok totalt av når det kom til snacks:

Jeg ville prøve å finne noe for enhver smak, men fant ut underveis at jeg hadde kjøpt mye som inneholdt karamell/salt karamell. Tydelig hva jeg har dilla på for tiden 😉 Og det som måtte bestilles på forhånd og hentes kl. 12, var makroner med salt karamell. Himmelsk! Så mye mer orket jeg ikke smake på, da jeg var stappmett etter maten.

Som vanlig var det en veldig, veldig koselig kveld! Egentlig litt ekstra koselig i år, siden vi har vært såpass lite i kontakt med andre de siste månedene. Vi holdt behørig avstand hele kvelden, og jeg takket for meg da klokka nærmet seg 2330. Hodet rakk akkurat å treffe puta før jeg sovnet 😉

4 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er ikke så glad i grønt, men når vi har navnet Grillkløveret, forplikter det til å kjøre grønt hele veien 😉

 • Tove

  Sånn en koselig tradisjon dere har 🙂 Suppetallerkenene minner meg om de vi hadde hjemme da jeg vokste opp.

  • Kjersti

   Tove: Er så glad for disse kveldene!
   Vi hadde samme servise hjemme, men i brunt og beige. Jeg har noen få deler av det ennå, blant annet en sukkerskål som står rett foran tastaturet mitt, som jeg har godbiter til Nairo i 🙂