Hobbysnekring

Siden vi får et nytt familiemedlem til helgen og disse små firbeinte pelsdottene ikke skal gå i trapper den første tiden, og siden vi heller ikke vil at han skal gå i trappen ubevoktet og falle imellom trappetrinnene, så måtte vi lage noen grinder for å stenge av trappene. E og D hentet gamle “lister” på hytta i går, E og jeg kjøpte netting om fredag. Og i dag var en god dag for å lage grindene.

E og jeg satt igang og hadde en klar plan for hvordan dette skulle gjøres. Så da var det å kappe til slik at det passet i alle bauger og kanter, og vi fikk det til!

Den første vi laget skulle passe til trappa opp fra innergangen, men den endte opp med å passe til trappa oppe i 2. etg. Så nei, perfekt ble det ikke på første forsøk, men dette er jo noe som bare skal stå fremme midlertidig, så det er jo ingen krise. Grind nr. 2 passet perfekt i trappa som går ned til kjelleren. Litt rot må man regne med når man leker hobbysnekker:

Grind nr. 3, som da skulle stå i åpningen fra innergangen og opp i 2. etg tok vi litt bedre mål til den andre gangen vi skulle prøve oss, og da ble det også veldig bra.

Her er det ferdige resultatet i innergangen:

Her har vi også satt litt netting i gelenderet mellom trappen, slik at han ikke setter fast hodet sitt. Fôrdunken som står der skal bort, i den er det en haug med ting og tang vi vil få brukt for til han når han er voksen.

Og her er det ferdige resultatet oppe i 2. etg:

Vi skal ikke skryte av rette vinkler, jevne overganger og at det er dekorativt. For det er ingen av delene. Men som sagt, dette er bare midlertidig til han kan slippes løs i trappene på egen hånd, og grindene skal fungere, ikke være dekorative interiørmessig. Nå gjenstår det bare å knyte de fast i hver sin gelenderstolpe!

Bildene kan du også se her.

{minsignatur}