Julemarked på Fredriksten festning

Til helgen er det julemarked på Fredriksten festning. Dette har vært tradisjon i flere år, men jeg har aldri klart å komme meg dit.

(bilde lånt herfra)

Som dere kan se av programmet i linken over, er det mye som skjer der, og i tillegg er det salg av hjemmelagede produkter av alle varianter og servering fler steder. Det er gratis inngang, men parkering koster kr. 50,-.

For første gang har jeg tenkt å prøve å ta turen dit (det blir jo da på søndag, siden jeg skal til Lillestrøm lørdag), så sant det ikke regner. Og pr i dag ser ikke langtidsvarselet særlig lovende ut:

I tillegg har jeg en gryende forkjølelse/influensa på gang, men jeg nekter å bli syk nå, så jeg har bedt den dra åt skogen. Forhåpentligvis hører den på meg!

Mer info om julemarkedet kan du finne på Facebook-siden til festningen. Er det noen av dere som har tenkt dere dit til søndag (eller eventuelt lørdag)?

6 Comments

 • Heidi

  Håper det bare er noen forbigående basilusker, som finner ut de har kommet til feil sted, så da drar de fort avsted igjen. Og du får kommet deg bort lørdag og søndag 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Tusen takk! Basiluskene som besøker meg pleier å trives veldig godt og de er vanskelige å kaste ut, men jeg krysser fingrene 🙂
   Jeg drar nok innover til lørdag uansett, men søndag er litt mer tvilsom, ikke minst fordi det er ute og det er meldt regn.

 • Siv Anita

  Kjenner jeg har lyst til å dra på julemesse jeg også. Mange år siden forrige gang. Får håpe jeg finner en her på Mo… for det blir ørlite for langt å kjøre helt til Halden… sørgelig nok… 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Det gir jo en egen stemning å være på julemesse, spesielt hvis det er snø og noen få minusgrader. Her er det ikke antydning til vinter, så man burde vel kanskje kalle det høstmesse 😉
   Ja, det er synd at det er så himla mange mil mellom Mo og Halden!

  • Kjersti

   Marte: Da håper jeg du får muligheten til å dra dit og at det blir bra vær 🙂
   God helg til deg også!