Kjersti anbefaler Youtube-kanaler

Det er nok mange som har ekstra tid til overs nå for tiden. I tillegg er det helt sikkert også mange som trenger å få tankene over på noe annet innimellom, jeg vet jeg virkelig trenger å koble av og ikke bare lese korona-nyheter og andre ting som følger på grunn av situasjonen vi er i nå. Nå skal det sies at jeg liker å koble av med Youtube generelt sett, det er lett tilgjengelig underholdning, og har man bare tid til 5 minutter, er det nok å velge mellom. Har man tid til en time, så er det nok å velge mellom da også.

Derfor tenkte jeg å dele med dere noen av de Youtube-kanalene jeg følger fast. De fleste av disse poster nye videoer jevnlig, noen oftere enn andre. Og det er et vidt spenn av sjangere her, så det burde være noe for enhver smak.

Reise:
Kara and Nate: et ungt ektepar som bestemte seg for å bruke 2016 på å bare reise. Da det året nærmet seg slutten, bestemte de seg for å fortsette å reise, og å besøke 100 land før Nate fylte 30 år i mars 2019. Senere endret de det målet til å besøke 100 land før 1. januar 2020, for de ville ikke stresse seg gjennom mange land, de ville besøke de på en ordentlig måte. Jeg fant kanalen da de i fjor besøkte Norge, og for et par-tre måneder siden begynte jeg å se alle videoene deres helt fra starten. Dessverre har jeg nå bare ca 1 år igjen å se, og jeg gruer meg til jeg er ajour, for jeg storkoser meg med videoene deres. De har ikke lagt ned kanalen, de er fortsatt på reise, men det går jo noen dager mellom hver nye video.

Hverdagsliv:
Austin & Jess Vlogs: et ungt ektepar som i skrivende stund har ei jente på 1/2 år og venter ei ny jente om en og en halv måned. Antagelig er dette en kanal det er litt vanskelig å bare hoppe inn i, men det er underholdende, jordnære og ærlige videoer.

Life’s A Burch: nok et ungt ektepar, mannen her er kompis med Austin fra kanalen over. To døtre, og videoene er litt mer regisserte enn hos Austin & Jess, men allikevel underholdende.

Jazzy Vlogs: ei ung jente som omtaler seg selv som et barn. Utrolig positiv jente, strålende bli, aldri redd for å le av seg selv. Ekstra moro når samboeren hennes er med i videoene.

Humor:
Men Try Videos: Austin fra Austin & Jess Vlogs og Cam fra Life’s A Burch er som sagt kompiser, og de har denne kanalen sammen. Noen videoer er for meg totalt uinteressante, andre er supermorsomme og noen er utrolig imponerende. Skal du bare se én video av de, anbefaler jeg Men Try Cheerleading, som ble lagt ut 15. mars 2020.

Ladies & Lattes: Jess fra Austin & Jess Vlogs har denne kanalen sammen med venninna Holly (hun er ikke kona til Cam). Som med Men Try er det ikke alt her jeg gidder å se, men det er mye moro her også.

Jazzybum: dette er hovedkanalen til hun som har Jazzy Vlogs. Det hun stort sett bare gjør, er å teste ting. Kjøpe rare klær, billig elektronikk, teste life hacks, masse sånt. Og det er ikke nødvendigvis resultatet av testene som er interessant eller morsomt, der er hun selv. Jeg har sett gjennom absolutt alle hennes videoer også, og det er få ting i Youtube-verden som gjør meg mer glad enn å se når hun har lastet opp en ny video.

Hus og hjem:
Clean My Space: jeg hadde vel et håp om at jeg skulle bli flinkere til husarbeid da jeg begynte å følge denne kanalen. At det ikke har skjedd skal ikke skyldes ekteparet som driver kanalen, for de er rasende dyktige. Nå er det vel begrenset hvor mange ganger man kan lage en video om hvordan å gjøre rent kjøkkenet ditt mest effektivt, men de har fått det til. Og scroller du deg tilbake til desember 2018 og fremover et godt stykke, finner du oppussingsvideoer fra da de flyttet inn i nytt hus innimellom vaske-videoene.

Wabi Sab – E: et ungt par som pusser opp et gammelt hus. Selvlærte i både oppussing og videoredigering, og ikke bare gjør de en fantastisk jobb med begge deler, de har også en helt unik måte å redigere og sette samme videoene på, som gjør at jeg blir utrolig fascinert hver gang de legger ut en video, noe som dessverre er sjeldent. Samtidig er de ekstremt dyktige på gjenbruk, både ved å bruke materialene de river ned når de skal pusse opp et rom, og ved å kjøpe møbler på brukthandler. Synes du det blir for lenge å vente mellom hver video, er de ganske aktive på Instagram, begge to (hver sin profil).

Inspirasjon og informasjon:
Litt bakgrunnsinformasjon før anbefalingene: jeg har ei blind venninne i Australia, vi har kjent hverandre i…herlighet, det må være godt over 20 år. Da jeg kom over de to kanalene jeg skal fortelle om, fikk jeg et helt nytt syn på det å være blind.

Joy Ross: ei voksen dame som er gift, har to tenåringsdøtre og sin andre førerhund. Ble totalt blind da døtrene var små, bruker øyeproteser for utseendets skyld. Er veldig flink til å filme når hun er ute alene sammen med førerhunden sin, noe som jeg synes gir et strålende innblikk i hvordan hverdagslivet fortoner seg. Ikke alle videoer er like interessante, men let gjerne frem de der hun synger sammen med døtrene sine, det er helt magisk!

Molly Burke: ei jente i 20-årene som ble blind da hun var 14, men som har vært “lovlig blind” hele livet. Har sin andre førerhund. Kommer fra Canada, men bor i Los Angeles sammen med sin mor. I tillegg til å være profesjonell youtub’er, driver hun som motivasjonsforeleser, hun elsker mote og sminke, og hun brenner for at mennesker med handikap skal ha de samme mulighetene som de uten handikap, og at de ikke skal diskrimineres og anses som mindreverdige.

Hår og sminke:
TheMakeupChair: dette er den kanalen jeg har lært mest om sminke av. Nå sminker jeg meg ikke mye, men er det noe jeg lurer på, så tyr jeg kun til denne. Massevis av tutorials bakover i tid, poster videoer litt sjeldnere nå for tiden på grunn av sykdom, men fremdeles veldig informativt og lett å forstå. Har også gitt ut bok.

Kayley Melissa: frisør med masse humor og latter. Klippet seg ganske mye kortere for noen måneder siden, men i de eldre videoene styler hun sitt eget hår. Etter klippingen har søsteren hennes blitt mer med foran kameraet, og de viser gjerne en type frisyre på både kort og langt hår. Elsker fletter av alle slag. Har også en del sminkevideoer, og også testing av produkter og tilbehør.

Chloe Brown: hun er årsaken til at jeg turte å klippe meg kort. Rett og slett digger hårstilen hennes, men jeg er ikke like tøff og “edgy” som hun er, og jeg trives nok best med langt hår 😉 Men jeg fortsetter allikevel å følge henne, og i tillegg til tutorials for hår, har hun også noen sminkevideoer, noen om akne, litt om oppussing og litt om mat (som jeg tror det blir mer av fremover). Gift og har ei lita datter.

Matlaging og baking:
How To Cook That: ei voksen dame fra Australia, gift og har 3(?) sønner. Ekstremt dyktig baker med veldig mange intrikate og innviklede konstruksjoner. Jeg følger ikke denne kanalen for å få inspirasjon til å bake selv, men rett og slett for å se hva som er mulig å få til, og det er ikke lite! Allikevel forklarer hun alltid nøye hva som skal gjøres, slik at man kan prøve selv hvis man har lyst.

Barry Lewis: gift engelskmann med to unge døtre. Kanalen het My Virgin Kitchen til å begynne med, og det var for å forklare at han var helt nybegynner (jomfru) på kjøkkenet, og at han ville vise at når selv han uten noen erfaring kunne lage gode retter, så kan alle gjøre det. De eldste videoene er ikke akkurat bra, men jeg synes det har vært veldig moro å følge utviklingen hans gjennom årene. I tillegg er det veldig mye humor, og han er ikke redd for å vise når noe går galt. Han har også laget en del spillelister basert på type video, som for eksempel når han tester ut kjøkkenhjelpemidler, når han og kona tester “hacks”, han har laget flere videoer med 4 retter hvor hver rett kun kan bestå av 3 ingredienser, han drev lenge med “Giant Food” hvor han og en kompis laget store versjoner av vanlige ting. En av mine absolutte favorittkanaler.

Fant du noe interessant? Kanskje du har noen favorittkanaler på Youtube som du vil tipse meg om?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Nesten eneste jeg bruker youtube til er musikk, Skulle jeg sett på noe av det andre så er nok oppussing noe jeg liker å se på, spesielt når man får sett før og etter. Ikke det at jeg liker å gjøre så mye av det selv ? Men uansett morsomt å se. Og så er det mye man ser som er både pent, tøft og spennende, men som man aldri kunne tenkt seg å hatt/gjort selv.

  • Kjersti

   Heidi: For underholdningens skyld, anbefaler jeg deg å ta en liten titt på Wabi Sab – E, bla deg litt tilbake i tid og se alle videoene for ett rom. De har nok ikke din stil, ikke sånn jeg kjenner din stil ihvertfall, men de er utrolig dyktige! I tillegg er jeg veldig fascinert av Living Big in a Tiny House https://www.youtube.com/user/livingbigtinyhouse, men jeg følger ikke kanalen slavisk. Mange finurlige løsninger i Tiny Houses, men jeg tror jeg hadde klikka hvis jeg skulle bo på så få kvadratmeter :/

 • Tove

  Takk for tips. Jeg bruker Youtube kun til å høre musikk og noen ganger til å få reisetips, men forstår nå at det tydeligvis finnes mye rart der. I motsetning til meg, tror jeg PE bruker mye tid på youtube, han finner mye info og tips der.

  • Kjersti

   Tove: Bare koselig! Det du ikke finner på Youtube er ikke verdt å finne, tror jeg 😉 Jeg følger en blogg hvor ekteparet for øyeblikket bygger hus, de bruker Youtube mye til å lære hvordan de gjør ting som tapetsere, flislegge osv. Uansett interesse, finner man noe om det, og man kan fort få seg nye interesser også 🙂