Kjøretur i Grebbestad-traktene

Nå er det veldig lenge siden Lisa og jeg har vært på tur sammen, og egentlig hadde vi ikke noen avtale nå i romjula, men så åpnet det seg en mulighet, og dermed dro vi til Grebbestad-traktene for å ta noen gå-til-cacher og noen park & grabs. På vei til Lisa ble jeg møtt av en vakker soloppgang:

Første stopp var Hulda, en samling vindmøller. Men akkurat ved cachen var det bare et fundament til en vindmølle, og jeg er jaggu ikke sikker på om det har vært en vindmølle her eller om den aldri ble satt opp. Men tilfeldighetene ville ha det til at Lisa akkurat her utviklet midlertidige gevir:

😀

Så skulle vi ut og gå en liten tur i Sannäs, og her var det vakkert:

Der gikk vi forbi det som må være et av de mest vakre bordene jeg noen sinne har sett:

Cachen ble funnet, og vi dro videre til en cache Lisa hadde funnet fra før, så jeg fikk god hjelp til å finne den kjapt.

Så var det en liten vik, hvor det også var veldig fint:

Etter tre relativt kjappe stopp skulle vi ut og gå igjen. Nå måtte vi over noen svaberg for å komme oss til cachen, og det var en prøvelse i dag, for det lå en tynn hinne is på alle steder bortsett fra i lyng og kratt. Så det var superglatt å gå, men vi kom oss frem uten å ramle:

Neste stopp var også en gåtur over svaberg, med nydelig utsikt:

Vi peilet oss inn mot cachen, men måtte gå mye slalåm for å finne tryggeste rute, for her var det også fryktelig glatt:

Lisa har funnet et infoskilt, og prøver samtidig å finne ut hvor cachen er:

Cachen ble funnet, og vi ble samtidig oppmerksomme på at det i nærheten skulle være et skår i fjellet som det var mulig å gå gjennom, akkurat som Kungsklyftan i Fjällbacka. Jeg hadde veldig lyst til å se dette selv om det var veldig glatt, og ved hjelp av Lisas stifinneregenskaper klarte vi å finne frem, for det var ikke hverken merket sti eller skiltet på noen måte fra den veien vi kom.

Skal vi inn der???

Lisa var litt skeptisk, jeg var klar som et egg:

Dette var utrolig spennende!

Jeg fikk akkurat plass til å gå rett frem, men det var trangt og dermed enklere å gå sidelengs. Massevis med kampesteiner som var kilt fast over oss. Men jeg storkoste meg:

Jeg klarte til og med å holde oppe en stein :p

Den siden vi kom ut på var bedre merket, så jeg håper vedkommende som eier cachen kan legge ut et veipunkt for lettere å finne frem, det hadde løftet opplevelsen veldig mange hakk!

Neste stopp var et veldig spesielt kapell:

Jeg begynner faktisk å tenke at jeg oftere ser spesielle kirker og kapell enn “kjedelige”, så kanskje det er flere annerledes der ute enn jeg har trodd?

En kjapp stopp ved en annen cache, så var det til et forminne som heter Labyrinten. Og det med rette:

Så til nok et forminne, en grav som også var veldig spesiell. Men fra den cachen vil jeg heller vise frem skiltet der vi parkerte, ikke langt unna cachen:

Fikk en god latter av dette altså 😀

Stoppet ved Tanum shoppingcenter så Lisa fikk handlet litt, og jeg fikk jeg et kjapt funn som Lisa hadde funnet før. Så dro vi hjem, trøtte og slitne etter en herlig dag med mange fine opplevelser. Jeg er 14 funn rikere og har klart suveniren for desember, pluss at jeg er ganske sikker på at jeg har fått fylt et hull i D/T-matrisen, sånn helt uten å ha planlagt det. Hurra! Neste suvenir er på nyttårsaften, det må jeg vel også klare 🙂

6 Comments

 • boerboelheidi

  Misunner deg været, men vi hadde jo så fantastisk flott høst, og egentlig vinter, fram til nå. Så satser på at det bare er forbigående været vi har nå.
  Kan ikke huske sist jeg cachet ? Skulle ta en eller to når jeg var i Oslo, det skjedde ikke. Er det mulig liksom!
  Men håper det blir noen få siste dagene, så satser jeg på at neste år blir et bedre cacheår 🙂

  Flotte bilder ?

  • Kjersti

   Heidi: Det har vekslet mye her i det siste også, men akkurat i dag var det fint. Kan ikke tenke meg at dere får beholde det været dere har nå, dere er langt fra ferdige med deres vanlige vintervær.
   Næmmen…Heidi da! Joda, jeg vet det er vanskelig for dere å ta noen hjemme, men når dere er ute og farter må dere jo ta ihvertfall én! Og du vet jo at dere er noen racere på å finne mange bare dere kommer dere skikkelig på tur igjen med bobilen 🙂
   Takk! 🙂

 • Tove

  Ikke mye vinter i dette området, men fint var det og mange spennende / artige steder dere besøkte. Hva slags suvenir er det i desember foruten nyttårshelgen?

  • Kjersti

   Tove: Nei, enn så lenge er det normal Halden-/Strömstad-vinter. Barfrost og opp og ned rundt 0 grader.
   I september, oktober, november og desember har det jo vært hver sin suvenir i serien “You might be…”. Finn så og så mange cacher/delta på event/flytt TB’er/Coiner osv for å få poeng i Friend League innenfor en viss periode, og da får du suveniren.

  • Kjersti

   Tove: Heldigvis står man helt fritt til om man vil gå for suvenirer eller ikke. Og av og til er det også sånn at selv om man ikke bevisst går for suvenirer, så får man de allikevel 🙂