Kjøretur i kjøligere vær

Hadde noen sagt til meg for 4 måneder siden at jeg skulle synes 24-25 grader var kjølig, hadde jeg ledd høyt! Men i dag har det vært rundt den temperaturen, og ja, det er varmt, men det føles som en befrielse etter 3 måneder med 30 grader!

Jeg har ingen planer om å sitte inne hver eneste dag de få dagene som er igjen av ferien min, og siden det var meldt litt kjøligere pluss litt vind i dag, ville jeg ha med Nairo. Så jeg fant en kjøretur jeg kunne ta utifra cachekartet mitt, og der var det også to ytterst små turer Nairo kunne være med og gå. Så da dro vi mot Ed i formiddag, og første stopp var Eds kyrka:

En relativt stor kirke til å være i en liten by/tettsted, veldig fin!

Neste stopp var en mystery. Jupp, en mystery 😉 Rett og slett en rekke med puslespill som måtte legges for å få sluttkoordinatene.

Så var det dagens første tur for Nairo, en runde rundt et lite tjern som heter Timmertjärn. Synes det var litt vanskelig å finne parkering til tross for parkeringskoordinater, rett og slett fordi de lå på parkeringsplassene til et boligfelt. Men jeg fant meg et hjørne og tok Nairo ut av bilen. Han hoppet rett ut i et buskas og fikk frødd seg:

Og jeg er sikker på at han fremdeles har frø her og der på kroppen 😉

Runden var ikke på mange hundre meterne, og ser vi bort ifra alle maurene, var det en veldig fin runde:

Cachen slet jeg litt med å finne, fikk GZ på feil side av stien. Og det var, som sagt, maur over alt, så det gjaldt å ikke stå stille for lenge ad gangen.

Neste var en tradisjonell med høy D-rating. Jeg hadde ikke tenkt å stoppe ved den, synes det er greit å være flere når de tilsynelatende er vanskelige, men jeg fant løsningen veldig kjapt, og er strålende fornøyd med det 🙂

Et lite TB-hotell var neste stopp, og denne trodde jeg skulle være et sånt 2-minutters stopp. Men nei, jeg fant ikke noe cache. Fulgte hintet og jobbet meg utover fra der jeg fikk GZ, og var i ferd med å gi opp da jeg tittet et sted jeg ikke hadde sett før. Og joda, der var boksen, jeg fikk 15 meter off. Men fint var det her!

Det var nok et kjapt stopp på neste cache, og denne varianten av et fuglehus var så søt at jeg bare måtte gi bort et favorittpoeng 🙂

Riksrøyser er alltid moro å få med seg, og her var det ikke lange gåturen, så Nairo ble med. Cachen ble funnet uten de minste problemer, og riksrøys #5 ble beundret:

Vegetasjonen bak røysa skjuler et lite vann.

Siste stopp for i dag var en kjapp cache på et skilt, som jeg nesten ikke rakk opp til. Men det er jo ikke noe unormalt når det gjelder meg og skilt :p

Tror det blir hjemmedag i morgen, kanskje få vasket noen av Nairos tepper og pledd? Usj, det er snart slutt på ferie 🙁

4 Comments

 • Heidi

  Vi har hatt veldig grei temperatur også, hurra! Maur er noe herk når man cacher, og de er ofte så mange, rene slektstreffet ? ? ?

  • Kjersti

   Heidi: Hurra! 😀 Ser ut som det den kommende uka skal gå enda litt mer ned her, o lykke! 😀
   *ler* Og de har så vanvittig mange slektninger, de krypa!

 • Tove

  Ja nå skal det bli godt med litt mer normal sommer. Hadde det kommet noen dager med skikkelig regn også så begynner det å bli bra. Her er det ikke mulig å komme seg noe sted pga brannfare.

  • Kjersti

   Tove: Jeg lengter også etter regnet, ikke for min egen del, men for skog og mark og dyr.
   Får dere ikke lov til å bevege på dere pga brannfare?