Klokka er pensjonert

For litt over et år siden kjøpte Eileif og jeg aktivitetsklokker/smartklokker til hverandre. Vi kjøpte ikke den samme modellen da vi hadde litt forskjellige ønsker om hva klokka skulle gjøre, og jeg har forsåvidt vært fornøyd med min. Ihvertfall stort sett.

Men nå er klokka pensjonert, og det er det en stor grunn for.

Det har vært moro å følge med på skritt, lengde, trapper og søvn. Og den har vært gull verdt når jeg våkner på natta og må finne ut om det er like før jeg skal stå opp eller ikke. Men hovedsaken for at jeg ville ha den, var for å slippe å bruke Endomondo på mobilen. Men jeg ville fortsatt kunne se på et kart hvor jeg hadde gått når jeg gikk turer, for meg er det ikke nok å vite at jeg har gått så og så mange skritt eller kilometer totalt i løpet av dagen, jeg vil vite nøyaktig hvor lang turen har vært, og jeg vil også se turen på kartet.

Sånn sett var klokka i teorien veldig bra. Men ikke like bra i praksis. For den har ikke noen funksjon for kombinasjonen gå og GPS, bare løp og GPS. Det innebar at når klokka synes jeg “løp” for sakte, stoppet den tellinga og satt ikke igang igjen før den synes jeg var rask nok. Noe som igjen innebar at deler av en tur ikke ble registrert i antall kilometer.

I tillegg drar bruk av GPS på den veldig mye strøm, logisk nok. Til å begynne med kunne jeg fint gå over en mil på nyladet batteri, men når den om lørdag kuttet ut etter rundt 7 kilometer, da var begeret mitt nådd, og siden det har den ligget i en skuff.

Jeg går nok tilbake til å bruke Endomondo, for der får jeg ihvertfall nøyaktig måling selv når jeg “bare” går. Om det blir noen ny klokke er jeg veldig usikker på, da skal jeg ihvertfall være 100 % sikker på at den fungerer for det jeg vil den skal fungere til.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Så dumt da 🙁 Men når det ikke blir slik man vil ha, så er det bare irritasjon. Jeg er veldig tilfreds med den jeg har, men vi går etter forskjellige klokker vet jeg 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Joda, dumt er det, men siden jeg egentlig aldri hadde sånn ekstremt lyst på klokke, er det ikke et så veldig stort tap heller. Jeg har lært at jeg går rundt 10.000 skritt på en normal dag, at jeg går opp imot 20 trapper på en normal dag, og at jeg har hatt en god natts søvn hvis jeg sover ca halvparten lett og halvparten tungt (noe som selvfølgelig er umulig å styre). Så ja, når den nå bare var irriterende på det området jeg trengte den mest, var den ikke verdt det lenger.
   Nei, vi har ikke de samme kriteriene, så da kan din klokke være så bra den bare vil 😉