Krysstjern-runden i Rokke

Krysstjern-runden i Rokke

Når det var meldt så fint vær som det var i dag, var det ingen tvil om at jeg ville ut og gå tur. Og med så mye skryt jeg har hørt om trailen ved Krysstjern i Rokke, var det lett å legge turen dit. Her er nummer 1 i trailen. Og når vi først skulle i de traktene, var det 3 cacher til som sto på planen, er jo greit å ta det man kan når man først er i området.

Vi ble på ingen måter skuffet. Fine grusveier og stier, godt vedlikeholdte cacher med gode koordinater og presise hint gjorde letingen til en lek og turen til en fornøyelse. Her er gutta på tur:

En av cachene utenfor trailen tok oss til denne gravhaugen:

Alltid spennende med sånne steder!

Vi klarte akkurat å få med Nairo på dagens selfie:

Vi fikk også sett noen av skapningene som lever i skogen. Firfisle, diverse fugler (men heldigvis ingen tiur, selv om det er spillsesong for de nå), og denne vakre sørgekåpen:

Det ser faktisk ut som den har pels!

Like før bilen, i nærheten av den siste cachen for dagen, møtte vi også en huggorm. Ganske stor, og faktisk litt grønnlig i skinnet. Jeg så at Nairo var veldig opptatt av å se på ett eller annet, men jeg så ikke hva det var før Eileif sa: “Se!”. Og ormen hadde helt klart også oppdaget Nairo, de var vel ikke mer enn en halvmeter fra hverandre. Jeg er ikke redd de, men jeg liker når det er mer avstand mellom oss og ormene, ingen tvil om det.

Slik ser en varde ut ovenfra:

Så kom vi frem til Krysstjern, og himmel og hav så vakkert det var!

Det var folksomt i nordenden og på vestsiden av tjernet, men etter å ha logget de cachene som lå i tilknytning til tjernet, fant vi oss en plass for oss selv og tok livet helt med ro en liten stund. Det så til og med ut som om Nairo hadde en stille stund for seg selv:

Vi måtte på et tidspunkt over en myr. Jeg er full av takknemlighet for alle de frivillige rundt i landet som gjør en stor innsats med å legge ut klopper og bygge broer over elver, vann og myrer, men her hadde de ikke gjort en særlig god jobb:

Bildet er tatt etter at vi kom oss over, og vi endte med å hoppe veldig fort fra tue til tue til høyre i bildet. Ingen av oss ble våte på beina, men det skulle jaggu ikke så mye mer myr til før vi hadde blitt det.

I nærheten av dagens siste cache hadde en eller annen spett gjort en imponerende jobb:

Lurer på om han eller hun fant det den var på jakt etter inni der?

3 timers gåtid (inklusive leting etter cacher, eksklusive pauser), såvidt over 7 km (som egentlig ble en kilometer eller to for langt for min kropp i dag) og 20 nye smilefjes på cachekartet. I strålende sol og vakker natur. Beste måten å tilbringe en søndag på!

6 Replies to “Krysstjern-runden i Rokke”

  1. Lillian: Helt klart! Sånne dager er virkelig med på å lade mine batterier, uten tvil. Og det å gå ved et vann er alltid en koselig bonus :)

 1. Det er veldig vakkert rundt Krysstjern.
  Var der for et år siden, og da vi hadde gått rundt tjernet så fant jeg ut at jeg ikke hadde mobilen min😯 Så da ble det en runde til på oss, men uten hell👎
  Da jeg kom hjem fant jeg mobilen liggende trygt på kommoden i gangen😂🎉 For en dag👍

  1. Monica: En veldig fin runde og et fint område!
   Det er stygt å le, men nå klarte jeg ikke helt å holde meg ;) Huff da! Vel, dere fikk dere litt ekstra tur, og du fant mobilen til slutt ;)

 2. Så flott det var ved der ved tjernet. Deilig vær ser det ut til å være også. Jeg er alltid litt bekymret når jeg krysser ei myr. Bekymret for å bli sittende fast. Det er så stor forskjell på dem, noen er enkle og nesten tørre, mens andre er mer enn nok blaute til å bli våt på beina.

  1. Tove: Det var veldig fint der! Flere naturlige sitteplasser, og flere tilrettelagte steder med bålplasser. Været var så bra at jeg måtte kaste jakka!
   Vet du, jeg tenkte på deg når vi kom til myra ;) Det var helt klart store muligheter for å bli bløt på denne, men det var allikevel bedre å gå på tuene ute på siden enn å gå på stokkene de hadde lagt ut. Tuene var ikke mye til hjelp sånn egentlig, men jeg hadde garantert sklidd og ramlet på stokkene.

Comments are closed.