Lapphundspesial på Biri

At hundemennesker er litt gale, er det ingen tvil om. Men jeg synes det går litt langt når jeg frivillig står opp over en time tidligere enn på hverdager for å kjøre 30 mil for å se på lapphunder som stilles ut, selv om jeg ikke stiller ut Nairo selv. Men det var nettopp det jeg gjorde i dag. Nairo og jeg kom oss avgårde litt over kl. 7 i morges, og etter 3 korte stopp, ankom vi Vingrom nesten nøyaktig 4 timer senere.

De Finske Lapphundene var først ut i ringen i dag, så jeg fikk dessverre ikke med meg så mye av hva som skjedde, siden de allerede var godt i gang. Men det viktigste for meg var å snakke med lapphundeiere jeg har blitt kjent med gjennom blogger og på Facebook, og det fikk jeg virkelig gjort.

Nøve og Nalle var de første jeg traff. Dessverre fikk jeg ikke surret meg til å ta bilde av de denne gangen, fy meg!

Så traff jeg eierne til denne kjekke karen, Kero:

Hadde en koselig lang prat med de, alltid moro å bli kjent med nye lappemennesker 🙂

Så fant jeg Leo og hans eiere:

Den skjønne Leo med alle hans ansiktsuttrykk får kos av sin mamma 🙂

Nairos “kjæreste” fra lapphunspesialen på Kongsberg i våres, Molly, var også der:

Nairo fikk selvsagt flørtet litt med henne i dag også, hun er en fantastisk vakker tispe! Litt moro å tenke på at jeg så henne i nabo-valpekassa den dagen vi hentet Nairo, og at hun og hennes dominofargede bror gjorde at jeg falt for den fargevarianten også 🙂

Frost og eiere var også der. Frost fant seg en ørliten lekekamerat:

Har ikke så mye mer å si til dette, enn: hællenuffen! 🙂

Og så ble jeg kjent med Aiko og hans eier:

Det er utrolig hvor liten verden er, for når jeg nå prøvde å finne ut hvem Aiko er, fant jeg jo en blogg, og den bloggen fulgte jeg med stor iver mens det fortsatt ble skrevet noe der. Vakker gutt er det ihvertfall!

I går kveld sendte jeg en mail til Carina Josefine og sa ifra at jeg skulle på spesialen i hennes trakter. Jeg ga henne også mobilnummeret mitt og ba henne si ifra hvis hun tok seg en tur. Det gjorde hun, og det var ordentlig koselig å treffe både henne og vakre Tinka:

Det er litt rart, for man føler jo at man kjenner de man har fulgt bloggene til, og sånn var det med Carina også. Skravla gikk lett, kan du si 🙂 Nairo prøvde på alle måter å innynde seg hos Tinka også, og hun synes det var litt moro, men så måtte hun også sette han godt på plass og si ifra hvem som bestemte. Herlig jente! 🙂

Så hvordan har Nairo taklet dagen? Han satt i bilen den første timen, og med vinduene nede og bakdøra åpen, gikk det veldig fint i varmen. Som vanlig ble det skikkelig “overload” for han når jeg tok han ut, han drar i alle retninger og skal hilse på alt på 4 bein. Man slutter egentlig aldri å sosialisere en hund. Den siste stunden før vi dro, begynte han å “snappe” mot hundene som passerte oss. Jeg aner ikke hvorfor, men teorien er at det ble for mye for han, rett og slett. Men hvis man ser bort ifra det, og at han utallige ganger prøver å dra armen min ut av ledd for å komme seg bort til andre hunder, så synes jeg han takler store mengder hunder og mennesker ganske bra. Og på slutten av dagen fikk jeg faktisk kontakt nok med han til å vise frem et lite triks!

Hvordan takler jeg en sånn dag? Jeg koser meg, jeg! Litt vel langt å kjøre, men en gang eller to i året kan jeg tåle det. Og jeg har helt klart lyst til å se mer av områdene rundt Mjøsa, det er jo så vakkert der!

Tusen takk for praten i dag, alle jeg hilste på!

{minsignatur}

16 Comments

 • Heidi

  Så morsomt 🙂

  Er alltid spennende å se på andre hunder av sin egen rase, som oftest er det mye forskjellig.

  Den valpen oppe her var jo bare megasøt, noe så nusselig *smelter helt*

  Tror nok hundene også blir slitne av slike dager, veldig mye inntrykk som skal fordøyes, og for mange av oss er det ikke så ofte vi er på “slike” samlinger.

  Morsomt å treffe folk man kjenner fra nettet da 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det er veldig mye forskjellig, både i farger og størrelser og gemytt. Men moro er det så absolutt, og jeg forelsker meg egentlig bare mer og mer i min egen rase på sånne utstillinger 😉 Spesielt i valpene ja 😉 Det var en som hadde med seg to kull valper som ikke er leveringsklare ennå. Jeg klarte å la være å gå til teltet hvor de var for å se på de, ellers hadde det blitt som mammaen til Leo foreslo: selvplukk av lappevalper, siden de er like søte som jordbær, og det finnes selvplukk av jordbær 😉
   Nairo blir veldig sliten av en sånn dag, men det er jo fordi han ikke er vant til det. Jeg blir også sliten, men det veldig koselig uansett 🙂
   Veldig koselig å treffe bloggvenner, når er det vår tur? 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Nei, plutselig skal du på harryshopping i Sverige eller jeg på fjelltur i dine trakter 🙂

     • Heidi

      Shopping i Sverige ser jeg ikke helt for meg, men man vet aldri 🙂

      Men vi har helt fantastisk natur rundt oss her, fjell i bøtter og spann 🙂 Så det kan virkelig anbefales.

      • Kjersti

       Heidi: Én gang i livet bør man oppleve nordmenns “galskap” i Sverige. Ikke nødvendigvis for å shoppe selv, men for å se hvor “gale” folk er 😉
       Nå har jeg vel bevist for meg selv (og alle andre) at jeg ikke er noen fjellklatrer, men å tusle litt i fjellet er jeg ikke fremmed for 🙂

 • Ellen

  Herlig innlegg! Utstillinger er nå så hyggelig at man ikke trenger å stille ut for å ha det artig. Det er jo uansett bare nervepirrende :p Misunner dere østlendinger som har hele tre lapphundspesialer!

  • Kjersti

   Ellen: Det er jo det sosiale som er viktig for meg, i tillegg til å sosialisere Nairo. Og han trenger MYE trening på å oppføre seg blant andre hunder 😉
   Alt blir litt urettferdig fordelt når hele Østlandet er så mye mer sentralt enn midt- og nord-norge. Du får trøste deg med at jeg som bor så langt sør det går an å komme i Østfold har langt til det meste jeg også. Bare ikke like langt som du har for å komme hit 🙂

 • Carina Josefine

  Takk for en hyggelig dag! Jeg lærte faktisk en del op Lapphunder også. Jeg kunne jo ingenting om dem fra før. Dessuten var det veldig kos å bare prate hund med deg 🙂

  Er du i nærheten igjen, så må du si i fra 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Takk det samme, og takk for at du tok turen! Veldig koselig å prate hund (og litt katt 🙂 ) med deg også 🙂
   Det skal jeg så absolutt gjøre! Har veldig lyst til å se mer av traktene fra Hamar og opp til Lillehammer, så du skal ikke se bort ifra at det skjer 🙂

 • Tove

  Ser ut til at du har hatt en flott dag. Dumt det ikke ble noen Biri-tur på meg, men jeg er fornøyd med prioriteringene mine 🙂 Jeg er imponert over at du reiste så langt bare for å se på og treffe lapphundfolk, der er ikke jeg.

  • Kjersti

   Tove: Det var en veldig koselig dag, men jeg skjønner godt at du prioriterte anderledes, og du skal være kjempefornøyd med at du bestemte deg for å gjøre det sånn! 🙂
   Jeg visste jo at det ville ta ihvertfall 4 timer, men jeg kommer ikke til å gjøre det så veldig ofte. Kanskje Kongsberg igjen på nyåret. Det som er litt dumt, er at det er jo finnene jeg vil se, og de starter som regel alltid først, så jeg går jo uansett glipp av mye hvis jeg ikke drar dagen før. Og der er jeg absolutt ikke 🙂

 • Tove

  Kanskje vi er flere som bør lære av Nøve og de andre og lage en tur av dette med overnatting på Furuodden? 🙂 Men det blir nok ikke noe neste år heller, kjenner jeg meg rett 😉

  • Kjersti

   Tove: Hadde jeg skullet stille, hadde jeg nok overnattet, for å stå opp kl. 3 på natta for å rekke ringen kl. 9, nei det hadde jeg ikke gjort 🙂 Kan du ikke ta en tur til Kongsberg da?

   • Tove

    Generalforsamlinga neste år? Mye mulig det, hvis jeg har fri. Bortsett fra at jeg egentlig regner med å avslutte utstillingskarrieren på Hamar i oktober. Men jeg har innsett at jeg skal slutte å si slikt.

    • Kjersti

     Tove: Du kan ikke avslutte utstillingskarrieren før jeg har sett deg og Barfi i ringen, og jeg har ikke tenkt meg til Hamar 😉