Lapphundspesialen i Kongsberg 2013

Ved 7-tiden i går morges parkerte Katharina hos meg, og etter å ha latt Muffy og Nairo få hilse og leke litt, pakket vi oss inn i bilen og satt kursen mot Kongsberg. 3 timer senere parkerte vi ved hundehytta der, i noen minusgrader og et herlig snøvær. Skikkelig lapphundvær!

Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget kjentfolk, det hadde allerede kommet en del før oss, og fler dukket opp, en etter en. Og siden dette er mennesker jeg stort sett bare ser i utstillingssammenheng, og derfor egentlig altfor sjeldent, er det utrolig koselig å se alle sammen igjen. Det er bare så synd at slike dager går så utrolig fort, og jeg rekker ikke å snakke så mye med alle som jeg skulle ønsket!

Jeg har lagt ut et album med bilder på Facebook. Albumet er offentlig, og det ligger link til det i den ene FL-gruppa på FB også. Derfor vil jeg tro at de fleste av dere har sett alle bildene i denne bloggposten, men det første bildet her har jeg spart på til bloggen, for jeg synes det er så utrolig herlig! Katharina og hennes herlige Muffy (Lappizaros Malou):

1 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Katharina og Muffy

Nairo ble stort sett sittende i bilen, for det hadde vært umulig for meg å leke fotograf og passe på han samtidig. Og fotografering ble det mye av. 108 bilder kom jeg hjem med, 29 bilder har blitt lagret da de resterende 79 bildene enten var elendige eller så og si like noen andre bilder, og 11 av de bra bildene skal dere få se her.

Ann Christin og Terho (Mallalasse’s Terho) holdt Katharina og meg med selskap størstedelen av dagen. Terho er i likhet med Nairo krypt, og stilles derfor ikke. Men han er å så sjarmerende, og det er ingen tvil om at han liker leverpostei på tube:

2 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Terho

Jeg hadde ikke med meg zoomobjektivet mitt, men allikevel klarte jeg å fange dette koselige øyeblikket fra lang avstand:

3 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Nøve, Tassen, Marianne og Molly

Nøve står med sin herlige Lundehundvalp Tassen i armene (jeg fikk dessverre ikke knipset noe bilde av Nalle… 🙁 ), Marianne står klar med kameraet og Molly (Fjällfarmens Amie, Nairos halvsøster, samme far) titter forsiktig frem mellom de.

Jeg har i lengre tid hatt kontakt med Ellen og hennes Thorvald (Hakasitas Aslan) på nett, men siden de bor i Trondheim, har vi ikke møttes før. Nå hadde de tatt turen sørover for utstillingen, og jeg fikk endelig hilst på en av de vakreste lappeguttene jeg vet om!

4 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Ellen og Thorvald

Jeg sa ifra til Ellen på forhånd at hvis det er én hund jeg skulle kjenne igjen hvor som helst, så må det være Thorvald. Idet Katharina og jeg fant oss en plass å sitte, kastet jeg blikket over på andre siden av utstillingsringen, brukte 2/10-dels sekund, og sa: Der er Thorvald! 😉

Birk (Lappevennens Miro Eliel Käimopoika) er en herlig gutt som har mange likhetstrekk med Nairo. Her er han i ringen med pappa Håkon, mens mamma Kristine står spent og ser på et sted bak ryggen min:

5 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Håkon og Birk

En annen hund som er utrolig lett å kjenne igjen, er Leo (Fjelldronningens Leo). Han har så mange ansiktsuttrykk at det er en fryd å se på han, og han er like vakker innvendig som utvendig:

6 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Leo

Mamma Kristin og pappa Håvard hadde gjemt seg et stykke fra ringen, så Leo gikk med handler i går 🙂

Jeg har vært på 2 lapphundspesialer før gårsdagens, og på begge de spesialene har Prins (Ulldottens Beethoven) vært uten at jeg har sett han. Det kan ikke beskrives som noe annet enn en nesten-skandale, siden jeg har sett så mange bilder av Prins på nett. I går fikk jeg endelig hilst på han, og han er også en lett gjenkjennelig lappegutt:

7 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Susann og Prins

Katharina vurderte å ikke stille Muffy, siden Muffy har bestemt seg for at det er vår og har kastet av seg all vinterpelsen. Men heldigvis tok de turen inn i ringen, noe som endte opp i Excellent:

8 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Katharina og Muffy

Grattis! 😀

Gry og Tjorven (Fjelldronningens Lykke, søsteren til Leo) var selvsagt på plass:

9 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Gry og Tjorven

Jeg synes blikket til Tjorven er så herlig her, hun ber jo så pent om at mamma skal se på henne 🙂

Gry eier også Milli (Rödmossa Onni-Milli), her er det Håvard (som eier Leo) som stiller henne:

10 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Håvard og Milli

Vakreste Dronning Milli som har bursdag i dag, gratulerer med dagen!

Og til sist har vi Molly, som dere såvidt så titte frem mellom Nøve og Marianne litt høyere oppe her:

11 100313 090313 Lapphundspesialen i Kongsberg - Molly

Skjønne Molly som er jevngammel med Nairo (tror det skiller to dager på de), og som jeg så i valpekassa da vi hentet Nairo. Mammaen hennes, Marianne, har også bursdag i dag, gratulerer så mye!

Nairo fikk komme ut litt når jeg var ferdig med å ta bilder. Da var det ikke så mange hunder igjen ved ringen, noe jeg tror var kjempegodt for han. Han fikk snust på noen mennesker, og han følte seg også trygg nok til å ta godbit fra hendene til Kristin og Håvard (tusen takk for sosialiseringshjelpen!)!. Alt i alt, en god opplevelse for han uten altfor mye stress, nettopp det han trenger.

Jeg må alltid klype meg selv litt i armen når jeg er på lapphundspesialene, for jeg klarer ikke helt å tro at jeg virkelig opplever det jeg opplever. Så mange utrolig koselige mennesker å prate med, og det har ingenting å si om man har snakket med de tidligere eller ikke, om man kjenner de igjen eller ikke, og om man snakker samme språk eller ikke. Det har heller ikke noe å si om man nylig har sett alle sammen eller om det er mange måneder siden sist, alle er like hyggelige, alle har tid til å prate litt, og man skulle gjerne ha pratet mye mer med alle sammen.

Kjære alle dere som jeg fikk pratet med i går: tusen takk for en utrolig trivelig dag! Jeg skulle så ønske dere alle kunne flyttet til Østfold så vi kunne ha sett hverandre oftere! 😉

Og så vil jeg si tusen takk til Katharina for kjempekoselig selskap i bilen og på utstillingen, jeg drar gjerne på tur sammen deg og Muffy igjen! 🙂

18 Comments

 • Katharina

  Oj, den bilden snor jag! Muffy och jag ser lika plågade ut, hon hatar att sitta i knät, jag fryser, men det var en väldigt mysig bild man får ju inte se sig själv så ofta eftersom man står bakom kameran för det mesta. Tack för den! Och tack för grattis, jag är så mallig!
  Jag är så glad att jag åkte, hoppas jag kan med i Juni och att hon blivit pälsigare. Alma vill också med och hon blev sååå glad och stolt över Muffy! Jag skall försöka bearbeta henne igen att bli handler för dom passar så bra ihop 😉

  Tack igen för en härlig dag!

  • Kjersti

   Katharina: Bare stjel bildet du 🙂 Jeg synes ikke dere ser så ukomfortable ut, men jeg vet jo at Muffy helst ikke ville sitte på fanget ditt 🙂 Hvis det er noe trøst, vil Nairo heller ikke sitte i fanget 🙂
   Så bra at Alma ble fornøyd og stolt! Send Alma og Muffy ut i barn og hund, det er jo mest for gøy og veldig god trening for Alma 🙂
   Takk det samme!

 • Kristin

  Sier det igjen jeg, så flott at du stilte som fotograf, utrolig kjekt å se bilder av alle de fine hundene vi alle har 🙂

  Bare hyggelig å være sosiale med Nairo, og kjempe herlig at han ville ta godbiter av oss! Du har gjort og gjør en kjempe stor og fantastisk jobb med han, virkelig! 🙂

  Ha en fin kveld videre 🙂

  • Kjersti

   Kristin: Det er heldigvis mange fler enn meg som tok bilder, så jeg er veldig glad jeg ikke sto med eneansvar 😉
   Takk for det, setter pris på å høre det! Jeg ble veldig overrasket over at han tok godbiter fra dere, for det skjer ytterst sjeldent i alle tilfeller og enda mer sjeldent i en setting hvor det er mange andre hunder, så jeg tror han liker dere ekstra godt 🙂
   Tusen takk, det samme til dere!

 • Heidi

  Så morsomt med en slik utstilling, og så mange flotte hunder 🙂
  Det var en del forskjellige farger, morsomt å se de.
  Er det utstilling på Frya i nærmeste framtid?

 • Gry

  Flotte bilder Kjersti, så fint at du tok dem og deler dem med oss. Veldig hyggelig å få vekslet noen ord, bare så synd det blir alt for få! Herlige kommentarer fra deg på hvert bilde. Håper vi sees snart igjen, og at jeg en gang får anledning til å hilse på Nairo.

  Milli takker for bursdagshilsen,

  • Kjersti

   Gry: Klart jeg deler de med dere, det er jo deres skjønne hunder jeg har tatt bilder av 🙂 Tiden flyr så fort på disse utstillingene, og jeg kjenner jeg blir litt lei meg hver gang det er over, for jeg ville jo prate så mye mer med hver enkelt av dere! Jeg vurderer å ta en tur på spesialen i Drammen, men jeg har ikke helt bestemt meg ennå 🙂

  • Kjersti

   Marte: Krypt er forkortelsen for kryptorkisme, tilstanden der én testikkel ikke har ramlet ned i pungen.
   Det er superkoselig på disse lapphundspesialene, alle er så sosiale og hyggelige og avslappede at det er umulig å ikke kose seg 🙂 Nå skal det sies at det også var Svenske Lapphunder og Lapske Vallhunder der, men siden de Finske Lapphundene ligger mitt hjerte nærmest, har jeg bare bilder av de. Og vakre er de! 🙂

 • Tove

  Masse fine bilder 🙂 Og det ser ut som du hadde en flott dag, tross for at du måtte stå opp midt på natta 😉

  Jeg hilste faktisk på eieren til Terho idag. Terho satt i buret sitt så jeg fikk ikke sett han ordentlig, bare at han var fin og hadde mye hvitt på seg. Derimot så sjekket Barfi buksa nøye, hun merket nok at det luktet lapphund-hann 😉

  • Kjersti

   Tove: Jeg hadde så mye adrenalin i kroppen i går, og jeg storkoste meg så mye at jeg glemte både trøtthet og feber og forkjølelse. Bortsett fra da jeg fikk et hosteanfall som jeg tror overdøvet all bjeffing i noen kilometers omkrets… Trøttheten har tatt meg i dag istedenfor 😉
   Ah, du har hilst på Ann Christin i dag, så koselig 🙂 Terho har et såpass spesielt utseende at han er superlett å kjenne igjen 🙂 Så Barfi blir klistrelapp hun også? Nairo setter seg helt fast i buksa mi hvis jeg har hilst på noen også 😉

 • Kristina og Heino

  Hei, så fin blogg du har! Fann den gjennom felles “bloggevennar” 🙂

  Kjempeflotte bilete frå utstillinga!! Skulle gjerne vore der sjølv; det ser ut som de hadde det utruleg flott – men det er ikkje så lett å få tid til alt….kanskje neste gong? 🙂

  • Kjersti

   Kristina og Heino: Tusen takk! Så koselig å få kommentar fra nok en lappeeier, og for en skjønn gutt du har! Nå skal jeg kose meg med å lese litt i din blogg 🙂
   Takk 🙂 Vi fikk ikke det mest koselige været om lørdag, men hundene hadde det bra, og det var moro å se alle lappene som krøllet seg sammen og ble mer og mer hvite av snøen 🙂 Du burde absolutt ta deg en tur en gang, det er supertrivelig 🙂

 • Ellen

  Ååh, så hyggelig tekst og bilder fra lørdagen (og ikke minst fine ord om Thorvaldsen!) 🙂 Det var en veldig koselig dag for noen sånne tilreisende som oss, selv om jeg virkelig skulle ønske jeg var mindre nervøs for å stille hund, for da hadde jeg nok nyti det bedre 🙂 Nesten misunnelig på dere som bare kunne sitte og se på og ta bilder! Det er veldig godt vi har ivrige entusiaster som reiser uten å skulle stille, altså 🙂

  • Kjersti

   Ellen: Selv om jeg aldri har stilt noen hund selv, så vet jeg hvor nervøs jeg blir i tilsvarende situasjoner, så jeg skjønner deg godt. Men jeg håper allikevel at dere hadde det så koselig at det frister til gjentakelse neste gang anledningen byr seg! Det var superkoselig å hilse på dere, og jeg skulle ønske vi hadde hatt mer tid! I tillegg glemte jeg jo alt om å prøve Nome-selen din 🙁
   Så lenge det ikke er mer enn 3 timers kjøring, og det ikke er noe annet som kommer i veien, stiller jeg gjerne opp som fotograf. Det eneste kravet er at jeg ikke er den eneste som tar bilder, for SÅ flink er jeg ikke 😉