Mar sin leat mai

Mar sin leat skal ifølge google oversetter være skotsk gælisk og bety hadet/adjø. Og siden jeg brukte opp morna på mars og jeg ikke fant noe annet norsk ord på m som betyr hadet/adjø, måtte jeg ty til andre språk. Joda, vi har alle våre hverdagslige utfordringer når det gjelder ubetydelige bagateller for å gjøre en bloggoverskrift interessant :p

Månedens høydepunkt:
Ingen tvil i min sjel, helgeturen til Arendal med Viking-megaevent og dermed første megaevent, mine første lab-cacher, møte Signal, 11 forskjellige cachetyper på én dag, et nytt fylke logget, komme seg bort for en helg, slappe av, nyte fine cacher, nydelig natur, herlig vær, gode cachevenner og en helg sammen med de to beste jeg vet om: mannen min og hunden min. Perfekt! Bildet som får representere dette er av broen vi kjørte over opptil en hel haug med ganger i løpet av helgen:

Månedens nedtur:
For meg, har det vært varmen. Jeg vet det er som å banne i kirken, men jeg takler ikke de ekstremt høye temperaturene vi har hatt de siste ukene. Jeg sover dårlig, jeg jobber dårlig, jeg til og med slapper av dårlig, fordi jeg hele tiden er så forferdelig varm.

Når svetten siler selv om jeg sitter musestille og knapt tør å puste, synes ikke jeg det er noe gøy lenger. Det er klin umulig å få gått noen skikkelige turer med Nairo uten å måtte stå opp midt på natta (og det gjør jeg bare ikke!), det er klin umulig å få gjort noe i hagen fordi man smelter selv om man ikke gjør den minste ting. Beklager, men jeg er ikke laget for å bo i sånt sommervær som vi har nå. Selv om det egentlig er vår frem til midnatt i natt.

Månedens bøker:
Det ble to bøker i mai. Den første var Hagen i Hartington av Santa Montefiore:

Min omtale finner du her.

Den andre boka var For et høyere mål av J.T. Ellison:

Og her er den omtalen.

Månedens hverdagsøyeblikk:
Bildet ble tatt da Nairo og jeg gikk tur 1. mai, men det er allikevel hverdagslig, for jeg ser denne utsikten hver eneste dag når jeg kjører til og fra jobb:

Campingen på Bakke i forgrunnen, Krokstrand på Svensk side i bakgrunnen.

Månedens Nairo:
Må være dette herlige øyeblikket på hytta 17. mai:

Ellers kunne jeg også fint brukt et bilde fra Arendal-helgen, hvor han var så sliten av så mange inntrykk at han ikke klarte å holde øynene åpne, men han hadde lagt seg strategisk til rett på utsiden av teltet, så han ikke skulle gå glipp av det når vi skulle legge oss 😉 Men det er noe med tryggheten han utstråler i akkurat dette bildet som jeg ikke helt klarer å motstå, spesielt siden han ennå ikke er helt trygg på å være på hytta.

Månedens shopping:
Denne måneden har jeg faktisk ikke brukt penger på noe som er verdt å dra frem. Det har for det meste gått penger til regninger og sånne kjedelige ting, men jeg kan jo igjen vise frem den nyeste bilen her i huset 🙂

Månedens strikking:
Varmen har gjort at jeg ikke har strikket en eneste maske i hele mai, så der har jeg ikke kommet noe lengre enn sist.

Månedens naturbilde:
Jeg var veldig nært å velge et bilde av hav og steiner fra Hove, men det ville blitt veldig likt månedens naturbilde fra forrige måned. Siden jeg var så fascinert av det vakre lyset kveldssola ga på trærne på Hove, må det bli det istedenfor:

Juni i morgen. 3 uker til sommerferie for ungene, litt mer til ferie for meg.

2 Comments

 • wilmaogmeg

  Artig det der med månedens ditt og datt! Og jeg er så enig med deg, det er for varmt!! Og når jeg sier det så ser enkelte på meg med sint blikk før de glefser « ikke klag»! Men jeg syntes faktisk at forrige mandag når det regnet, så var det deilig med en pause fra varmen!
  Vi her, to og firbeinte ønsker dere en deilig og riktig temperert sommer!

  • Kjersti

   Wilma og meg: Så hyggelig at du synes det, takk! 🙂
   Jeg får også nøyaktig samme reaksjon. Heldigvis finnes det noen få som er enige med du og meg, men vi er jaggu i mindretall.
   Takk det samme!