Mer om aktivitetsklokka

Som nevnt for en stund siden, så fikk jeg aktivitetsklokke i bursdags- og julegave av Eileif. Nå har jeg fått brukt den en stund, og da må jeg oppdatere litt hva jeg synes om den.

Jeg nevnte at det ikke er mulig å pause en tur. Jeg har fremdeles ikke funnet noen innstillinger som gjør det mulig å pause en gåtur, men jeg har funnet innstilling som gjør det mulig å pause en løpetur. Derfor bruker jeg nå alltid aktiviteten løping når jeg går tur, da kan jeg pause underveis, og så gjør jeg aktiviteten om til en fottur/gåtur på appen når jeg kommer hjem. Bakdelen med dette er at jeg tilegner meg diverse “trofeer” for løpingen, og de forsvinner ikke når jeg endrer til fottur/gåtur, men nå er jeg ikke spesielt opptatt av disse trofeene.

Jeg nevnte også at jeg kom til å savne Endomondo, men det slipper jeg! Jeg fikk uten problemer koblet sammen klokka/appen og Endomondo, så hver gang jeg har gått en tur, registreres aktiviteten også på Endomondo. Hurra! Men, jeg må jo da også inn på Endomondo og gjøre om aktiviteten fra løping til fottur/gåtur.

Klokka har en bevegelseslinje som forteller med ujevne mellomrom at jeg må bevege meg. En artig oppdagelse var når jeg skjønte at den registrerer strikking som bevegelse, så jeg kan i prinsippet sitte helt stille og strikke, og samtidig få klokka til å slutte å mase på meg 😉

Den eneste tingen som fremdeles virkelig irriterer meg, er at den er uhorvelig treg til å koble seg opp mot satellittene når jeg skal ut og gå. Jeg vet jo at det avhenger av en haug med forhold, jeg har jo tross alt en flittig brukt turGPS. Men å måtte stå og vente i 5-10 minutter før jeg kan begynne å gå er utrolig kjedelig, og det drar ned helhetsinntrykket av klokka. Jeg har forsøkt å slå på GPS’en når jeg er på vei dit jeg skal gå tur, men det ser ikke ut som det korter ned ventetiden.

Vil jeg fortsatt anbefale denne klokka! Absolutt! Det er moro å se at jeg så og si daglig klarer målet på både antall steg og antall trapper. Det er utrolig moro å følge med på søvnmønsteret mitt. Men hvis du er enda litt mer avhengig av GPS-biten enn hva jeg er, så ville jeg nok sett meg om etter en annen klokke. Eileif sin, for eksempel, den koblet seg opp i løpet av et par minutter.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Morsomt å lese om, selv om vi ikke har samme klokker så er det likevel en del likt ser jeg 🙂
  Tror ikke jeg prøvde å koble sammen min med Endomondo, selv om jeg vet det går an. Sluttet jo med Endomondoen lenge før jeg kjøpte klokken.
  Jeg pauser jo aldri.. ikke rart jeg får lange turer 😉 Men tror ikke klokken min har noe slik heller, ihvertfall ikke uten at man leter. Men når man er vant til å gjøre det så forstår jeg godt at man vil ha det.

  Min har sluttet å telle trapper, teller 1-2 om dagen, selv om jeg går 50! Akkurat det er litt irriterende! Har prøvd å sjekke om det er noe jeg kan gjøre selv for å ordne det, men har ikke funnet noe 🙁 Så får se om det retter seg etterhvert, eller jeg til slutt irriterer meg såpass mye at jeg gjør noe mer med den.
  Klokken min har også hatt perioder de den “stopper” synkroniseringen, over flere dager! Og det er litt dumt.. Merkelig hvor avhengig man kan bli av en slik klokke 🙂
  Jeg hadde også slik mas når jeg var for rolig, og jeg må være bedagelig anlagt.. ble så irritert over maset “hele tiden” at jeg lette meg fram til der man slo den av, haha.
  I går gikk jeg litt over 22 000 steg 😀

  • Kjersti

   Heidi: Jeg tror nok ikke det er store forskjeller på de forskjellige klokkene, men noen forskjeller i funksjonalitet er det jo. Ellers ville nok jeg også gått for en Fitbit, men siden de ikke hadde egen GPS, ville jeg jo ikke ha sånn. Hjelper egentlig ikke så mye med en klokke hvor GPS’en er så treg heller…
   Klarer ikke legge fra meg Endomondo jeg altså, har jo gått så mye med den!
   Halve moroa er jo å se hvor man har gått på kartet etterpå! Så det er jeg helt avhengig av 🙂
   Høres ut som klokka di er litt sånn småsyk, kanskje den trenger litt reparasjon?
   Jeg har blitt en mester i å ignorere masingen 😉 Nå skal det sies at den sjelden rekker å mase når jeg er på jobb, for gudene skal vite at jeg ikke har en stillesittende kontorjobb! 😀
   Å dæven døtte! Det er jo knallbra! Hvis du har en skrittlengde på ca halvmeteren, så har du jo gått over en mil!!!

   • boerboelheidi

    Jeg tenkte på fraværet av GPS jeg også, men det andre telte egentlig mer. Men er jo så mange forskjellige typer, så de fleste finner en klokke/ambånd som passer 🙂
    Skrittlengde ja, det vet jeg at jeg sjekket en gang. Gikk 15.87 km i går, står det. Det er ikke så ofte jeg har så mange skritt i løpet av en dag da, har mål på 11 000, og det går som oftest greit. Det mest irriterende er nå r jeg legger meg og ser på klokken, og ser at jeg har gått 10 475 skritt.. 😛 Det frister nesten å opp igjen å få de siste så man når målet.

    • Kjersti

     Heidi: Å ha et mål på 11.000 er jo superbra! Det hadde aldri jeg klart, men så har vi to litt forskjellige jobber også 😉
     *ler* Synes jeg ser deg stå opp og gå noen runder rundt huset for å klare målet 😉

 • Annikken Sundet Røllander

  Ble virkelig nyskjerrig på denne denne da du viste meg den da du var her på besøk, virket ikke så altfor komplisert å bruke el forstå så godt mulig jeg må ønske meg den til Jul av Nissen. kan du føye inn et sted hva modellen heter ?

  • Kjersti

   Annikken: Nei, den er ikke mye komplisert, så den kan du ønske deg 🙂 Modellnavnet står i det opprinnelige innlegget (det jeg linker til øverst i dette innlegget), men den heter Garmin Vivosmart HR+ 🙂