Mindre bur og kort tur

Dessverre passet ikke Nairos bur i den nye bilen (det var 2 cm for høyt), så vi måtte gå til innkjøp av nytt bur. Jeg ville ha Variocage denne gangen også, og etter å ha tittet på målene og målt bagasjen i Avensis’en, bestilte jeg et SingleLarge hos Gårdsbutiken, og i går hentet vi det. Det passet fint, men så fryktelig lite ut. Nå skal det også sies at Nairos gamle bur nok helt sikkert har vært for stort for han.

Jeg må ha med Nairo på jobb en av dagene til uka, så i dag måtte jeg bare få han med på tur i bilen, så han ihvertfall hadde hatt én tur i ny bil og nytt bur først. Og han var ytterst motvillig mot å hoppe inn i Avensisen og nytt bur, men han kom seg inn til slutt. Å påstå at det gikk bra er vel å overdrive, han stresset og peste og siklet, men han lå nede, akkurat som han pleier. Det gikk ikke veldig mye bedre å få han inn i buret etter dagens tur (mer om den straks), men han virket bittelitt mer rolig når vi kom hjem.

Han sitter fint opp, han får snudd seg og han kan legge seg ned, så det er jo ikke for lite. Alternativet er et dobbeltbur, og det synes jeg er å ta litt vel i, så vi får bare se hvordan dette går. Det skal jo også sies at Nairo generelt er skeptisk til nye ting, men vi ser jo at det går seg til over tid (nå koser han seg i den nye senga!).

Planen for dagens tur var å ta en cache, så gå tur ved Snarsmon, og så kjøre hjem. Cachen jeg hadde planlagt hadde ingen tilgjengelig parkering på grunn av brøyting, og av samme grunn var det umulig å parkere ved Snarsmon. Derfor måtte jeg over til plan B, kjøre litt lengre for å ta dagens cache. Den fant jeg her:

Og det var en av cachene i PT GoGoGo-serien.

Så kjørte vi til Elgåfossen og gikk en liten tur der. Som dere ser, har vinteren blitt værende hos oss, og det var nydelig i dag! -1 grad, vindstille og solskinn:

Det er ikke veldig mye snø, men nok til at greinene henger litt:

Jeg turte ikke gå opp og rundt fossen da bakken ned kan være ekstremt isete og glatt, så det ble en liten del av aktivitetsløypa. Og da kommer vi helt ned til en rolig del av elva:

Å ta en bra selfie med Nairo er klin umulig 😀

Å gå en tur ved Elgåfossen uten å ta bilde av den er utenkelig:

Og det var flere enn meg som tenkte nettopp det, det sto to menn med hver sin speilrefleks på stativ når vi kom dit, og vi møtte et par familier på tur i tillegg. En av familiene hadde et lite barn på akebrett, og Nairo stilte seg på bakbeina og vinket til de. Den lille lyste opp i et stort smil og fikk hjelp av sin pappa til å vinke tilbake <3

Noen hadde også moret seg med å dekorere benken:

I morgen har jeg tatt en dag ferie fra jobb, da venninne A skal “løse inn” gaven hun fikk av meg til jul og bursdag: tur til Personal Shopper på Ski storsenter. S blir også med, gjett om jeg gleder meg! Kommer helt sikkert et innlegg om det også i løpet av noen dager.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Ikke alltid så enkelt med hund og bur. De skal jo ikke være for store, pga sikkerheten. Men samtidig så vil jeg ha det litt stort pga vi har brukt det til at hundene (forhåpentligvis Jen også..) har ligget der i lenger periode. Jeg hadde ikke kommet til å kjøpt det buret vi har i personbilen til Jen, de er jo dobbeltbur. Men har løst det med å ha en madrass og en stor dyne der.
  Nå vet jeg jo at Nairo hadde veldig god plass i det forrige buret, så tror neppe han lider noen nød i det nye ang plassen heller 🙂 Håper han finner seg til rette i det nokså fort.
  Dere har nydelig vintervær 🙂 Vi har nå akkurat -24.. 🙁 Og fremdeles like mye snø! 🙁
  Å, så morsomt med en slik feriedag, gleder meg til innlegg 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Dette nye er det største enkeltburet det er plass til i Avensis’en, og selv om det ikke er høyden han trenger plass i, ser jeg jo hvor mye 15 cm mindre bredde gjør. Så det er bredden jeg er misfornøyd med, ikke høyden. Men, bare så det er sagt, Nairo hadde stresset hvis det hadde vært dobbeltbur uten midtvegg også 🙂 Jeg er helt enig med deg, det er av og til at hunden må være i buret i litt lengre perioder, og derfor er det godt å ha god plass. Så, jeg får bare se etter en stund, og hvis jeg fremdeles føler at det blir for lite for han, får jeg bare selge dette og kjøpe dobbeltbur…
   Herremin… -24 er brutalt! Skjønner godt at dere har hatt inne-dag i dag! Tror -8 er det laveste vi har hatt så langt denne vinteren. Skal være kaldt et par døgn til, før det kommer noe mildt igjen.
   Er spent på hva hun finner frem til meg i morgen, jeg kommer til å be henne om å utfordre meg, som vanlig 🙂