Nå skjer det noe!

På de snart 14 årene som har gått siden jeg kjøpte huset, har vi hatt (hvis jeg ikke husker feil) 6 lekkasjer inn gjennom taket. Og da snakker jeg om inn til bebodde rom, jeg teller ikke med “bare” inn på loftet, for der oppe har jeg ikke vært på 14 år, og jeg vil heller ikke vite hvordan det ser ut der.

Økonomi har vært årsaken til at vi ikke har fått byttet tak. Enkelt og greit. Når man har vært gjennom perioder hvor man knapt har hatt råd til å beholde huset, så har det ikke vært rom for å bytte tak, det er ikke akkurat billig. Men nå når vi har fast jobb begge to, var det taket som sto først på lista over ting som MÅ gjøres. PS: den lista er lang!

Det har tatt sin tid, men nå skjer det endelig noe!

Da jeg kom hjem fra jobb i går var det satt opp stillase. Både på veranda-siden, som dere ser bilder fra her, og også på motsatt side. Det er de sidene taket går lengst ned mot bakken på.

Så imens taktekkerne venter på tørrere vær så de kan starte jobben, går jeg og sjekker badet og soverommet for å se om det kommer inn mer vann. Det er en oppgave jeg gjerne skulle vært foruten, og derfor er jeg sjeleglad for at det skjer noe så fort det slutter å regne, for da vet jeg at det er en oppgave jeg ikke trenger å gjøre igjen på veldig mange år. Kanskje aldri? 😀

4 Comments

 • boerboelheidi

  Endelig! Så godt at det blir iorden før høsten (og vinteren) endelig setter inn. En ting mindre å tenke på 😀
  Du vil sikkert ikke høre det (eller lese) men altså, loftet.. Om du ikke vil opp der selv, så kanskje du kunne fått noen andre til å sjekke? Det kan jo være at det ikke er noe å bekymre seg over, eller mindre enn du tror, om du tror det er noe galt?

  • Kjersti

   Heidi: Hadde det ikke blitt tatt før vinteren, tror jeg at jeg hadde klikket i vinkel!
   De får nok god utsikt ned til loftet, de som skal holde på der oppe, så det blir nok oppdaget. Det er jo nødt til å være vannskader der på en eller annen måte. Men jeg vil ikke vite, jeg vil bare at det skal fikses. Så får jeg heller bekymre meg for regninga til slutt.

 • Tove

  Det vil være en stor lettelse å vite at taket er fikset og i orden. Men akkurat som med bil så er sånt sørgelig kostbart så jeg forstår godt det har blitt utsatt. Får håpe regnet snart går over i nydelig høstvær med sol 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det skal bli veldig deilig når taket er i orden, en bekymring mindre.
   Det håper jeg også, ikke bare for taket sin del men for turer sin del også 🙂