Novemberbøkene

Novemberbøkene

I november kom jeg meg gjennom to bøker. Den første var Sudden death av Anne Holt og Even Holt. Jeg styrer stort sett unna skandinaviske forfattere, uten at jeg klarer å forklare hvorfor. Og ikke husker jeg lenger hvorfor jeg valgte å lese denne.

Det er Champions League-finale på Wembley Stadion, og hjertelegen Sara Zuckerman er til stede. Idet dommeren blåser av kampen, er det bare Sara som oppdager spilleren som segner sammen på banen. 600 millioner TV-seere blir vitner til at hennes resolutte inngripen berger livet til spilleren. Saras nyvunne berømmelse fører til et møte med finansmogulen Najib Aysha, eier av Premier League-klubben Notting Hill. Men møtet mellom de to skal vise seg å bli skjebnesvangert. For dem begge.

Her er hva jeg tenker om boka:

Av en eller annen grunn som jeg ikke kan forklare, har jeg en motvilje mot skandinaviske forfattere (stort sett). Derfor var jeg tvilende til å lese denne, men jeg gjorde det et forsøk.
Merker at det ikke er en oversatt tekst, og det drar opp. Plottet er også forsåvidt spennende, men det blir for mye frem og tilbake mellom to mysterier, og jeg klarer ikke helt å følge med. Terningkast 3.

Den har allikevel ikke skremt meg helt fra å prøve flere skandinaviske forfattere, så kanskje en gang i fremtiden?

Bok nummer 2 var Gjennom en morders øyne av Maggie Shayne:

Jeg husker det siste jeg så – ansiktet til min bror Tommy. Jeg var tolv år og visste at jeg snart ville miste synet. Det var Tommy som kom til soverommet mitt om natten da jeg hadde hatt mareritt. Han holdt rundt meg og sa at alt ville bli bra. Da jeg våknet neste morgen, var jeg blind.

Mange år senere er Rachel de Luca blitt vant til å være blind, og hun utnytter det ofte når hun reklamerer for sine fremgangsrike selvhjelpsbøker. Men innerst inne lengter hun etter å se igjen, og da hennes narkomane bror Tommy forsvinner, begynner den alltid så positive holdningen hennes å vakle.

En unik hornhinnetransplantasjon gir henne uventet synet tilbake, og i begynnelsen er hun overlykkelig over å kunne se igjen. Men det viser seg snart at det er for godt til å være sant, for med de nye hornhinnene kommer også mareritt om bestialske drap. Drap som hun snart får vite har skjedd i virkeligheten. Hadde donatoren overnaturlige evner som han har ført videre til henne, eller hadde han noe med drapene å gjøre?

Politietterforsker Mason Brown hjelper Rachel med å etterforske Tommys forsvinning. Det hun ikke vet, er at han skjuler noe grusomt, og at alt henger sammen…

Og min omtale:

En god bok! Godt skrevet, troverdige personer, gode skildringer, godt språk, spennende historie (om enn litt spesiell). Lever meg godt inn i historien, og er spent på neste vending. Oppklaringen var litt vel snodig, men troverdig.
Terningkast 4.

2 Replies to “Novemberbøkene”

  1. Lars Kepler: ”Joona Linna”-bøkene!!! Noe av det bedre jeg har lest/hørt. Lydbøker til og fra jobb/Kjersti/byen er ikke helt å forakte. Sluker fort bøker på slikt.

    1. Willeikke: Skal se om jeg får somlet meg til det en eller annen gang, men kan ikke love noe :)

Comments are closed.