Ny mobil

I 3 1/2 år har jeg hatt min trofaste Samsung Galaxy S5. En god mobil som jeg på alle måter har vært fornøyd med, den har tålt mye, og den har fungert uten de store problemene.

Men de siste månedene har den ladet seg fort ut, og den har ikke lenger godtatt noe minnekort. Okay, det er ikke egentlig grunn nok til å kjøpe ny mobil, men nå ble det ny mobil allikevel.

Jeg har tittet på både Huawei og Sony, jeg har til og med tittet på Nokia (et merke jeg antagelig aldri hadde gått bort ifra hvis de hadde fulgt med i svingene når verden delte seg i Android og IOS), men så har jeg tenkt at nei, jeg gidder ikke bytte ut alt jeg har av ladere og andre duppeditter, så jeg går for Samsung igjen.

Makspris for meg på ny mobil er kr. 5.000,-. Egentlig vil jeg helst holde meg under kr. 4.000,- også. Men da jeg her om dagen oppdaget at en butikk hadde Samsung Galaxy S8 til kr. 4.999,-, var valget enkelt. Så da ble det den:

Egentlig ville jeg ha den rosa varianten, men den hadde de selvsagt ikke inne, så da ble det sølv.

Til min store overraskelse, og egentlig til min store skuffelse også, oppdaget jeg i går at det er en nyere type usb-kontakt på denne, så da måtte jeg jo bytte ut alle laderne mine. Det vil si, Eileif fikk de gamle, jeg kjøpte meg nye. Så da kunne jeg egentlig gått for et annet merke istedenfor, men men.

Overføringen av alt av meldinger, bilder, filer, notater osv fra den gamle til den nye gikk smertefritt med Smart Switch, men kalenderoppføringene mine ville ikke være med. Knotet litt, før jeg mer eller mindre tilfeldig kom innom en Samsung-konto (eller om jeg klarte å opprette meg en ny veldig kjapt), og da ville kalenderen være med over også.

I dag fikk jeg kjøpt meg futteral til den, jeg nekter å ha en mobil slengende i veska eller i lomma uten futteral:

Egentlig vil jeg jo ha noe med farge (denne er sort), men da hadde jeg måttet bestille på nett, og det gidder jeg ikke vente på. Men nå i kveld ser jeg at den ikke passer 100 % selv om det står at den skal være til min modell, det blir en glippe på en halv mm på ene siden. Så jeg tror jeg må ta den med tilbake til butikken i morgen og reklamere.

Men etter ett døgns bruk er jeg ihvertfall fornøyd med mobilen, og det er jo det viktigste. Klar og stor skjerm, kjappe apper/menyer, fine bilder, grei lyd. Det eneste som irriterer er app’en Bixby og den dedikerte Bixby-knappen, men jeg har fått gjemt den bort så godt jeg har kunnet.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Er det allerede så lenge siden du kjøpte den forrige, husker det godt. Men å ha en mobil i 3 1/2 år er jo bra 🙂
  At de ikke kan ha samme ladere til alt er litt irriterende! Vi hadde en periode der vi kunne bruke alle om hverandre, det er det slutt på. Og en del av de gamle laderne som passer, lader ikke lenger. Så blir å lete etter ladere både nå og da.

  Jeg trodde du kanskje tullet med å reklamere på den halve mm, men så ble jeg litt i tvil.. En halv mm er da ikke så mye?
  Og så måtte jeg google “bixby”, haha. Aldri hatt Samsung 😛

  • Kjersti

   Heidi: Jeg stusset også litt da jeg tittet etter innlegget jeg skrev da jeg kjøpte den forrige mobilen, for jeg trodde faktisk det ikke var mer enn 2 1/2 år. Så ja, jeg er virkelig fornøyd med den gamle 🙂
   Kjempeirriterende! Ved siden av pc’en har jeg 5 ladere/usb-kabler liggende: speilrefleks, kompaktkamera, aktivitetsklokke, mobil, og en som går til det meste av andre ting, blant annet GPS’en. I tillegg har jeg et mini-nettbrett som må lades med kabelen til den gamle telefonen.
   Nei, en halv mm er ikke mye. Men i dette tilfellet utgjorde det at en av knappene på telefonen ikke kom skikkelig inn i tilhørende knappeholder i futteralet, og det hadde irritert vettet av meg. Så jeg fikk byttet i dag uten problemer, nå har jeg akkurat den samme typen som til den gamle telefonen, bare i svart.
   Bixby er nytt for meg også, og jeg kjenner at jeg ikke har lyst til å bli kjent med Bixby, ihvertfall ikke når de prøver å tvinge det på meg 😉