Og så kom vinteren

I går våknet vi opp til grader ned mot -10 og snøvær. Det fortsatte å snø mer eller mindre hele dagen, og selv om det ikke var store mengder som kom, var det veldig koselig å se at det ble hvitt på bakken.

Nå ligger det vel 3-4 cm på gårdsplassen, og under der er det is. Moro! Nei. Men Nairo koste seg ihvertfall glugg ihjel i går kveld, da vi tok han med ut i langline og lot han herje. Det var nesten ikke nødvendig med ballen vi tok med, han var mer enn nok fornøyd med snøen.

Nå er ikke snøen kram, ellers skulle jeg brukt dagen i dag på å lage en ørliten snømann eller en snølykt. Men jeg synes uansett det er deilig med litt snø. Det gjør at jeg føler det er vinter, istedenfor å bare se det på kalenderen, og i tillegg slipper man all søle.

Er det bare noe jeg inbilder meg, eller blir lydene litt mer dempet med en gang det legger seg litt snø? Vi bor jo bare et par-tre meter fra en riksvei med 80-sone, og hører normalt bilene som suser forbi veldig godt. Men nå hører vi de nesten ikke, vi bare ser de. Spesielt på kvelden, når de lyser opp de snøkledde trærne.

Bildene er tatt ved soloppgang i morges. Et vakkert skue i gul-, rosa- og lilla-toner. Nå har sola forsvunnet bak skydekket, og alt ser egentlig bare hvitt, grått og sort ut. Sånn det skal være på vinteren.

{minsignatur}

8 Comments

 • camilla

  Vakkert, hvitt og fint ute nå ja. Og for en soloppgang i dag tidlig vi hadde ja.
  Et nydelig bilde du har tatt av den!

  • Kjersti

   camilla: Så absolutt! Ser sola prøver seg såvidt ned mot Elgåfossen og i den retningen, men den klarer ikke å bryte gjennom.
   Tusen takk! 🙂

 • Siv Anita

  Flott bilde av soloppgangen!

  Jeg er bare så vanvittig glad for at vi går mot lysere tider!!!

  Og det med at lydene blir mer dempet av snøen (og når lauvet kommer tilbake på trærne), det stemmer! Vi har togskinna 100 luftlinjemeter fra huset og det høres mye mindre på sommeren og når snøen ligger… ingen tvil!

  KLEMMMMMMMER

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk! Og bare til info: mildværet har kommet nå, og snøen omgjøres sakte men sikkert til slaps 🙁
   Skal være enig der. Ikke fordi jeg ikke vil ha vinter, men fordi denne vinteren (så langt) er bare rævva.
   Bra! Da er det ikke bare jeg som inbilder meg ting 🙂
   Klemmer masse tilbake! <3

 • Tove

  Det blir sååååå mye lysere med snø og det behøves ikke mer enn 1 cm engang 🙂 Jeg vil at det skal være snø og kuldegrader om vinteren. 1/2 m snø og 5 kaldegrader og hvis veiene er tørre og bare også, så er det en perfekt vinterdag 🙂 Håper dere får litt ordentlig vinter dere også etter hvert 🙂

  Ja, snø demper.

  • Kjersti

   Tove: Jeg er så enig, så enig! Og din beskrivelse av en perfekt vinterdag er som å høre min beskrivelse av en perfekt vinterdag 🙂 Takk, det håper jeg også!
   Da er vi fler som mener det samme, så da må det være noe riktig i det 🙂