På’n igjen :(

Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at jeg for 4 1/2 år siden hadde tre turer til tannlegespesialist i Moss? Hvis dere mot formodning vil friske opp minnet, kan dere lese om det her, her og her.

I ett av de innleggene skriver jeg at jeg håper jeg kan se frem imot 10 år med kun vanlige kontroller, men så heldig var jeg ikke. Nå er det på’n igjen, og første operasjon var i dag. Jeg skal innover 4 ganger til i løpet av de kommende ukene, og det ville være å lyve hvis jeg sier at det går bedre denne gangen, eller at det er mindre vondt denne gangen.

En liten selfie ca en time etter at jeg forlot tannlegestolen. Jeg vil påpeke at jeg først og fremst forsøker å smile (det er det munnen min strever med), mens øynene mine uttrykker overraskelse over manglende smil:

Lekkert, sier du? Vær glad jeg ikke åpnet munnen så dere fikk en titt på hvordan det ser ut inni der. En rekke sting gjør faktisk fryktelig vondt nå som bedøvelsen har gått ut. Og smertestillende hjelper ikke, ihvertfall ikke i dag.

Jeg har ikke noe nyttårsforsett om å prøve å bli mer positiv i hverdagen, men jeg kan ihvertfall si: one down, four to go! Og så har jeg fått inntrykk av at jeg slipper “modelleiren” denne gang, og DET er jeg glad for, det! Men akkurat nå er det bare vondt.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Usj, ikke så mye jeg kan si eller skrive for at det skal bli bedre heller. Håper det går seg litt til utover kvelden/natta. Og krysser fingrene for at det kanskje ikke blir fullt så ille de neste gangene, selv om det ikke er så reelt 🙁
  Du får prøve å finne noe du kan se frem til når du er ferdig, noe å gjøre,shoppe eller noe, som en belønning!

  • Kjersti

   Heidi: Takk for det, jeg setter pris på det selv om det, som du sier, kanskje ikke er så reelt.
   Belønningen min blir å spise sjokolade! Forrige gang jeg var gjennom dette kunne jeg ikke spise sjokolade på mange måneder, for det iset så fryktelig. Derfor tør jeg ikke gjøre det nå heller (tror jeg), så det blir veldig godt med sjokolade! Og shoppe skal jeg, for jeg har spart noen bursdags- og julegavepenger, og så har jeg gitt bort en tur til Personal Shopper til ei venninne. Men akkurat nå skal jeg bysse meg inn i selvmedlidenhet…

   • boerboelheidi

    Håper dagen i dag har vært bedre, og at natten ikke ble så ille. Jeg er jo “livredd” en vanlig tannlegetime, selv om det bare er kontroll.. så aner ikke hvor ille det er for deg nå, og siden du har vært borti det tidligere så vet du jo også hvordan det er 🙁
    Håper det blir riktig lenge til neste “periode” etter dette her!

    • Kjersti

     Heidi: Dagen i dag har gått overraskende bra! Joda, det gjør vondt selv med jevnlig inntak av smertestillende, og selvsagt blir jeg sliten av å ha vondt. Hoven er jeg også. Men det har vært bedre enn fryktet. Jeg har sovet i natt, men litt mer urolig enn vanlig da jeg har våknet hver gang jeg har snudd meg så kinnet lå ned mot puta.
     Jeg var på gråten da jeg sto og ventet på tabletten hos tannlegen i går, da var det ikke langt unna at jeg snudde og gikk. Og det blir jo ikke noe bedre de neste 4 gangene jeg skal innover.
     Det håper jeg også!