Påskehare og CITO

Påskehare og CITO

Det er CITO-periode nå, noe som betyr at man får en suvenir hvis man deltar på et CITO. Heldigvis er det cachere i området som tar ansvar og publiserer et CITO både denne helgen og neste helg, og siden neste helg kan bli litt vanskelig for meg, var det helt klart at jeg skulle delta i dag. Lisa hadde også mulighet i dag, så vi rottet oss sammen og fant også ut at vi skulle ta noen flere cacher i samme slengen, og da ble det noen i mystery-geoart’en Påskeharen som sto for tur. På kartet ligger denne like sør for Strömstad, for de som er interesserte.

Det er en kjent sak at jeg ikke er glad i mysteryer, men jeg hadde løst noen av de, og de vil jeg selvsagt få logget på ett eller annet tidspunkt. Og i dag var et like godt tidspunkt som noe annet :)

Vi kom oss avgårde fra Lisa litt over klokka 9 og jeg fikk logget 3 cacher på vei til eventet. Det var også to andre cacher ikke langt fra eventplassen, så vi gikk for de før eventet startet. Nydelig utsikt på Rossö:

Jeg er jo egentlig ikke noe flink til å utfordre meg selv i det daglige, men når det er relativt enkle klatrecacher, må jeg jo bare prøve. Og dette gikk veldig fint!

Jeg var kun redd for å miste fotfestet, da greinene var relativt glatte. Men ingen skader, hverken på vei opp eller ned :)

Vi kom oss til eventplassen ca en halvtime uti eventet, og det var bra med folk der. På dette bildet har jeg vel bare klart å fange omtrent halvparten:

De to minste eventdeltakerne og deres mor brukte mye av tiden på stranda:

Og utsikten er like upåklagelig på denne delen av Rossö:

Vi dro videre for å prøve oss på noen cacher til, og vi endte opp med 3 funn på vei hjem. Ved den ene holdt jeg på å få hjerteinfarkt av denne lille krabaten:

Jeg er ikke akkurat redd for frosker, men jeg synes de er så uberegnelige i bevegelsesmønsteret sitt at jeg gjerne holder god avstand til de.

Det ble en klatrecache til, men den tok Lisa seg av da jeg ikke helt klarte å få beinet opp på den greina jeg måtte opp på for å rekke cachen på en ordentlig måte. Hun satt som et søtt, lite ekorn oppi der:

En fin, hyggelig, pratsom og innholdsrik dag med 1 CITO og 8 mysteryer skal jeg på ingen måte klage på, og jeg kjenner jeg har vært ute i friluft i dag. Deilig!

6 Replies to “Påskehare og CITO”

  1. Heidi: Nei, de skal ikke være høye for at jeg skal klare de heller! Jeg tror den første jeg klatret opp til fremdeles er den høyeste jeg har tatt :)

  1. Lisa: Takk det samme! Gleder meg allerede til neste gang, uansett når og hvor det blir :D

 1. Det ser ut til å være godt oppmøte på eventet. Finner dere mye søppel?
  Det blir lite caching på meg for tiden. Jeg merker at geocachingen ikke er noe mål i seg selv. Det må være noe mer.

  1. Tove: Det var bra med folk i går, men det at man får en suvenir trekker alltid flere folk enn når man ikke får. EO hadde vært på plassen for 2 uker siden, da var det en del søppel. Når han kom dit i går, var det så og si helt rent, så noen hadde kommet oss i forkjøpet. Nå har ikke jeg vært på mange CITO’er, men jeg opplever at det ikke er veldig mye.
   For meg er cachingen en både-og-greie, men så er jo jeg mer glad i kvantitet enn du, som er mer glad i kvalitet. Det er sjelden jeg drar ut bare for å finne en cache, jeg liker meg aller best når jeg kan kombinere caching med turgåing, vakker natur og godt selskap. Om jeg på en sånn tur finner 3 eller 40 cacher har ikke så mye å si, men jeg skal være ærlig og si at hvis jeg kan velge mellom to fine turer hvor den ene har 3 og den andre har 40 cacher, så velger jeg den med 40 ;)

Comments are closed.