Puh…

Det snakkes mye i disse tider om hvor fullt av folk det er på kjøpesenterne, og at de av oss som ikke er altfor glade i gigantiske folkemengder ikke helt trives nå om dagen. Men juletrafikken er jaggu ikke noe bedre!

I dag måtte Eileif og jeg en tur til by’n for å sende de siste julekortene, være miljøvennlige og kaste papp og papir på resirkuleringsstasjonen, handle bittelitt i en matbutikk vi normalt ikke handler i, og kjøpe juletre. Men det å kjøre rundt i by’n på en dag som dette, hvor jeg i utgangspunktet antok at de fleste fremdeles var på jobb, var en prøvelse i seg selv. Det tok vel ikke mer enn 3 1/2 minutt før jeg desperat ønsket meg tilbake til landsbygda, hvor det eneste man må ta hensyn til er elg, rådyr, rev, grevling og en og annen katt.

Godt voksne mennesker som ikke sjekker hverken sidespeil eller blindsoner før de svinger. Småbarnsforeldre som ikke har sikt ut bakvinduet når de skal rygge. Ingen som praktiserer hverken vikeplikt eller glidelåsprinsippet i parkeringshus. Folk i alle aldre som kaster seg ut i rundkjøringer uten å sjekke om det kommer noen fra venstre. Gående som skal over overgangsfeltet uten å vente på grønn mann i det eneste lyskrysset vi har (og vi skal få 3 lyskryss til!!!???).

Nei, jeg skal ikke påstå at jeg kjører prikkfritt, hverken nå eller ellers i året. Og ja, jeg kan bli stressa og dermed glemme å sjekke i alle bauger og kanter før jeg kjører. Men jeg vet ihvertfall at så langt det lar seg gjøre, skal jeg kommende år sørge for at julehandlingen er ferdig lenge før siste uka før jul. Takk og pris at vi fikk gjort det vi skulle i dag, og at mathandlingen til torsdag ikke innebærer bykjøring!

Puh!

{minsignatur}

8 Comments

 • Carina Josefine

  Uff jeg vet hva du mener. For et par dager siden brukte jeg 40 minutter på en strekke som vanligvis tar 5 minutter. Mye pga uvettig og egoistisk kjøring. Folk som ikke lager “luker” som andre kan kjøre gjennom, selvom de ikke kommer noe vei selv. Innmari irriterende, men det er jo fint lite å gjøre med det.

  Jeg må nok ut i “bytrafikk” en gang til før jul, men bortsett fra det skal jeg holde meg til nærbutikken!

  • Kjersti

   Carina Josefine: Kommentaren din kom frem til slutt! Tror domeneleverandøren har gjort noe, jeg sa ifra til de på Twitter.

 • Siv Anita

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…..
  Atter en gang; jeg skriver et langt svar/kommentar til deg, og så forsvinner det i en eller annen slags idiotisk error!

  MEN, altså;
  Juletrafikk, julekaos på butikkene, hysteriske handledamer på butikken som innbilder seg at det aldri kommer mat i butikkene igjen og å ødelegge førjulstiden med dette, det prøver jeg absolutt å unngå!

  Men jeg håper dere får kosa dere masse på landet og husk; nå er det bare noen få dager igjen til julegaveåpning!!!

  Klemmer fra nord!!!

  • Kjersti

   Siv Anita: Det har vært noen småproblemer med bloggen min i dag, den har vært forferdelig treg og jeg har hørt fra andre at de ikke har fått lagt inn kommentar.
   Dessverre må man jo i butikken. Men nå har vi fått handlet det meste av den viktige maten, så på torsdag gjenstår den litt mindre viktige, men allikevel viktige maten. I tillegg må jeg en tur ned til by’n da også, vil gjerne på kirkegården og tenne et lys på graven til pappa.
   Vi koser oss stort her på landet, og selv om julestemningen fremdeles uteblir, gleder jeg meg til god mat og pakker til lørdag. For pakker gleder jeg meg alltid til! 🙂
   Og PS! Vi fikk funnet en cache i dag også 🙂
   Store klemmer tilbake, vennen!

 • camilla

  takk og lov for at man har stillheten å trekke seg tilbake til når det koker som værst i byen!!! 😉 Uff, vi skal nedover til byen nå snart vi. Men kjenner jeg gruer meg litt nå etter og lest innlegget ditt. værste som fins er det stresset i kjøpesenter og rundt i byen nå rett før jul.. :/

  • Kjersti

   camilla: Ja, sånn sett er jeg sjeleglad for at vi bor 3 mil fra by’n, og ikke trenger å høre på motorer, tuting og kjefting til enhver tid. Masse lykke til med byturen! Håper du kommer deg helskinnet hjem uten traumatiske opplevelser!

 • heidi

  Og jeg er glad jeg gjorde unna alt utenom det jeg kan handle i bygda, forrige helg. Liker ikke slik mas og kav, og er godt å slippe det helt inntil jul.

  • Kjersti

   heidi: Veldig enig med deg, det er lurt å gjøre. Nå er det nesten like langt til den nærmeste landhandleren her som det er å kjøre til nærbutikken (Kiwi) i by’n, og med tanke på prisforskjellen, gjør vi lurere i å ta det i by’n.