Så vakkert det er i nord!

Nå er det 15 dager siden Eileif dro nordover, og det føles som 15 måneder. Dagene går jo forsåvidt greit unna, jeg har jo stort sett nok å gjøre til å ikke sitte stille og kjede meg. Men fytterakkern som jeg savner han! Ingen å komme hjem til, ingen å prate med og få respons fra (joda, jeg får respons fra Nairo, men det blir ikke på samme måte), ingen å gi en klem, ingen å ligge ved siden av i senga, ingen å dele alt med. Måtte de neste ukene fly unna slik at vi kan få fjernet de 1800 kilometerne som skiller oss!

Eileif sendte meg noen bilder her om dagen. Veldig fint for meg å få et lite inntrykk av hvordan han bor og hvordan det ser ut i nærområdet, og det er jo ingen tvil om at det er vakkert der oppe! Jeg har jo ikke vært så langt nord, og jeg vet jo at landet vårt ser fantastisk ut over alt, men det blir nesten litt uvirkelig å se disse bildene og det er veldig vanskelig å forestille seg at det er der han er, der han bor og der han jobber.

1 180114 120114 Eileif jobber i Tromsø - utsikt2 180114 120114 Eileif jobber i Tromsø - utsikt3 180114 120114 Eileif jobber i Tromsø - fiskebruket og butikken

På det nederste bildet her ser dere litt av fiskebruket til venstre og nærbutikken rett frem. Kjekt å ha bare noen meter å gå til begge deler.

En vakker dag skal jeg oppover også. Ikke nå i denne perioden Eileif er der oppe, men på ferie sammen med Eileif og D og Nairo. Og jeg må oppover både på sommeren og på vinteren for å oppleve begge årstidene med alt vidunderlig de bringer med seg. Men nå skal jeg glede meg til torskesesongen er over og jeg får mannen min hjem igjen!

16 Comments

 • Tove

  Et vakkert og variert land vi bor i. Jeg har også veldig lyst til å dra nordover. Og vi har lurt på mange ganger på om vi skulle satt oss på flyet og tatt en snartur opp til nord bare for å finne ut hvor mørkt det faktisk er i mørketida. En gang….
  Sikkert veldig stusselig å bo aleine nå. Forstår deg godt. Men det er heldigvis ikke for så veldig lang tid. Alt går når man må. Nairo blir sikkert veldig god på å lytte 😉

  • Kjersti

   Tove: Disse bildene er tatt sånn ca midt på dagen under mørketiden, så det ser jo ut som blåtimen eller skumring utifra hva jeg kan forestille meg. Men nå har jo sola såvidt kommet tilbake der oppe, så det er kanskje mørkere midt på mørkeperioden?
   Joda, det går jo, det må jo bare det. Men jeg savner han veldig selv om jeg klarer meg nogenlunde alene også. Nairo hører på alt jeg sier, og hans respons på det meste (bortsett fra “tur” og “mat”) er å hente tennisballen sin 😉

 • Siv Anita

  Kjære snuppa…
  Jeg skjønner godt at du savner han, men når du tenker over det; har ikke de siste 14 dagene egentlig gått unna veldig fort?

  Jeg håper virkelig at du kommer deg nordover og får se mer av den utrolig vakre naturen vi har her oppe!

  Kos deg med voffsen i helga!
  Stor klem <3

  • Kjersti

   Siv Anita: Nei, jeg synes ikke disse 14 dagene har gått veldig fort. De har gått, ja, men ikke veldig fort. Jeg er uansett sjeleglad for at jeg har en jobb å gå til, ellers hadde jeg klikket i vinkel!
   Det skal jeg klare, en eller annen gang og helst fler!
   Det skal jeg, kos deg du også!
   Stor og god klem tilbake <3

 • boerboelheidi

  Naturen er bare så nydelig rundt omkring i landet vårt, og det er virkelig moro å se at den også er så variert.

  Håper at tiden går fortere ettersom du blir mer “vant” til det, er jo feil årstid på å være alene også, blir tyngre osv alt om vinteren.

  • Kjersti

   Heidi: Ja, Norge har absolutt mye å by på, man skulle vært mye flinkere til å være turist i eget land!
   Det håper jeg også. Og så gleder jeg meg til å ha en konkret hjemkomstdato å forholde meg til, tror det blir litt enklere da, selv om tiden frem til den datoen antagelig kommer til å gå sirupstregt.

   • boerboelheidi

    Ja du sier noe der, men det er kostnadene ved å være turist i eget land også da.. Norge er dessverre ikke noe billig land å feriere i. Er jo selvsagt litt ettersom hvordan man gjør det også 🙂

    Å ha en dato å forholde seg til betyr nok en del ja, men kan kanskje virke negativt enda, siden det er en stund til 🙁

    • Kjersti

     Heidi: Nei, det er ikke billig i det hele tatt. Men ved å bruke bobil som dere har, eller telt som vi har, og være flinke til å lage mat selv, kommer man veldig langt med stort sett bare bensin-/diesel-utgifter. For mat må man jo ha uansett om man er hjemme eller på tur 🙂
     Nettopp, der sa du det jeg prøvde å si i den forrige kommentaren.

 • gryanettn

  Åhh, fine Nord-Norge! Vi bor altså i et fantastisk vakkert land altså. Får håpe du får kommet deg opp til det fantastiske nord å få oppleve både på sommer og vinter! 🙂
  Håper tiden flyr for dere begge! Er ikke noe særlig å være vekke fra sin kjære :-/

  • Kjersti

   Gry Anett: Norge er så absolutt vakkert, og ja, jeg skal komme meg nordover minst to ganger! 🙂
   Det er pyton å være fra hverandre, er jo liksom ikke sånn det er meningen at det skal være.

  • Kjersti

   Kristina: Det forstår jeg godt at du gjør, og jeg har bare vært 5 dager i Nordland, ikke noe lengre nord!

   • Kristina

    eg har ikkje vore lenger nord eg heller, eg budde på Helgelandskysten, og det er jo også Nordland. Der er det i alle fall knallfint!