Siste finish på garderoberommet

Nå er det en stund siden mamma og jeg var på Ikea og handlet de siste møblene til garderoberommet, men nå kan jeg endelig vise dere hvordan det ble til slutt.

Det er 9 1/2 år siden jeg flyttet inn her, og jeg har på alle disse årene ikke hatt noe helfigurspeil. Når jeg tenker meg om, tror jeg jaggu ikke at jeg hadde noe helfigurspeil på de to stedene jeg bodde før jeg flyttet hit heller, så det begynner virkelig å bli lenge siden jeg har fått sett et helt antrekk samtidig. Derfor er det en ren og skjær fornøyelse å ha kjøpt dette:

1 240315 Ferdig garderoberom(ja, der er den forferdelige døra igjen 😉 ).

Selve speilet kan vippes opp og ned, og så går det jo an å ha noe på hylla under også. I tillegg ser dere den ene av to små kommoder, og her er det jo faktisk plass til noe smått oppe på kommoden, under hylla.

I motsatt retning står den andre kommoden:

2 240315 Ferdig garderoberomHer står også stolen jeg kjøpte, som egentlig ikke blir brukt som stol, men mer som et sted å legge fra seg rene klær imens jeg legger de på plassene sine. Dere kan også skimte skammelen som er helt nødvendig for å rekke opp til de øverste hyllene, her ser dere den enda bedre:

3 240315 Ferdig garderoberomOg bak den kan dere se opphenget til støvlettene mine, fungerer kjempefint! I tillegg henger de litt bortgjemt bak klær, noe som forsåvidt er en fordel synes jeg. Men, det gjør det jo litt mer vanskelig å se hva jeg har av støvletter.

Må bare vise speilet fra en annen vinkel også:

4 240315 Ferdig garderoberom(Nairo klarte selvsagt å snike seg med 😉 )

Det er noen småting jeg godt kunne tenkt meg å ha gjort anderledes på garderoberommet. Mindre mellomrom mellom hyllene, ny tapet før jeg startet å male (for 9 år siden), én type gulv istedenfor to (men veldig kjekt at jeg fikk gulvet gratis), og litt mer nøyaktig maling av hyller og rundstokker. Men, alt i alt er jeg superfornøyd, jeg har egentlig ikke ord for hvor deilig der er å gå inn på et rom og ha oversikt over alt jeg eier og har av hverdagsklær, og så mye enklere det er å finne ut hva jeg skal ha på meg nå i forhold til før, da jeg sto med hodet inn i et skap eller tittet i et kott uten taklys. Og så er jeg jo litt stolt av oss også, som har fått til dette så og si uten peiling og erfaring 🙂

4 Comments

 • Tove

  Her ser det ut til å være orden til 1000 🙂 Ser kjempefint og kjekt ut. Ja, dere kan klappe dere selv på skulderen og si at dere er veldig flinke 🙂 Det er jo bare å kjøpe inn ei hylle til og sette imellom så blir det ikke så stort mellomrom eller høye stabler med klær?

  • Kjersti

   Tove: Full kontroll der inne ja, vet hvor absolutt alt er 🙂
   Jeg tror faktisk det blir litt vel trangt med en hylle mellom eksisterende hyller. På den andre side er det jo litt greit med såpass stort mellomrom som det er nå, for det er lettere å ha oversikt. Og så trenger vi strengt tatt ikke flere hyller. Men skal jeg noen gang lage et nytt garderoberom, blir det nok 4 hyller med mindre mellomrom istedenfor 3 som nå 🙂

 • boerboelheidi

  Det ble fint, og så morsomt at man har gjort det selv, det blir litt annerledes enn når man skulle leid andre til å gjøre det. Og om det tok litt tid, så pytt, nå er det ferdig og det er det som betyr noe 🙂
  Må bare si at speilet tok seg litt bedre ut med Nairo enn med døren 😉
  Jeg synes faktisk gulvet med to forskjellige farger er litt fint, i forhold til om det skulle vært bare en farge/mønster.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er ihvertfall strålende fornøyd, så får jeg bare se bort ifra at det er litt skjevt og det mangler litt maling her og der.
   *ler* Det skal ikke så mye til for at noe tar seg bedre ut enn med døra :p
   Nå er det jo ikke så mye av det mørkeste gulvet som er synlig, og det mest morsomme er overflateforskjellene på de. Det mørke er helt glatt, mens skipsgulvet kjennes nesten uhøvlet ut.