Storbyen ropte på oss

Juleshoppingturen gikk tilbake til sin spede begynnelse i går, da det var kun S og meg som dro til Oslo for å shoppe, spise og for å bli underholdt. Det var sånn denne tradisjonen startet en gang for veldig lenge siden, og sirkelen ble nesten sluttet da en av tekstforfatterne til showet vi var på i går er den sammen damen som vi var på show med den aller første gangen vi dro på juleshoppingtur. Pussig!

Etter å ha parkert bilen på dertil egnet sted, gikk turen først gjennom Byporten. Er noen kjekke små butikker der jeg gjerne ville innom, og jaggu fant jeg noen julegaver.

Så styrte vi i retning Oslo City, og selv om de ikke hadde det jeg ville ha i den butikken jeg ville innom, så fant jeg enda noen flere julegaver, og jeg kan med stolthet si at jeg nå er helt ferdig med gavene til enda 3 personer til.

Det var først da vi kom til Egon Karl Johan (Paleet) at kameraet ble tatt frem, og selv om det var litt ekstra lang ventetid på maten, så var den absolutt verdt det. Hamburger på S:

Og den retten jeg alltid velger når jeg er på Egon, nemlig wok med fritert scampi:

Så skulle vi til Chat Noir, og da gikk vi rett over Spikersuppa og dermed gjennom Jul i Vinterland:

Stemning til tusen og tilbake, alt for mye folk og trengsel for meg.

Og så satt vi der, på balkong:

Og ventet på Bjarte Hjelmeland og forestillingen I lånte fjær:

Til tider litt vel heseblesende, påtatt og innøvd, men gjennomgående morsomt, ettertenksomt, underholdende og flott. At mannen er flink til å synge og kan vitse om seg selv drar showet opp, uten tvil. Og damen jeg refererte til i begynnelsen av innlegget er selvsagt Ingrid Bjørnov, noe enkelte av tekstene helt klart bar preg av.

Vi gikk utenom julemarkedet på vei tilbake mot bilen, og var da så heldige å få sett dette vakre kunstverket:

Og selv om det alltid er mye folk i Karl Johan, så er det jo en vakker gate når den er pyntet til jul:

Jeg var hjemme ved 2130-tiden, omtrent nøyaktig 12 timer etter at jeg dro. Deilig å være hjemme såpass tidlig, etter en veldig vellykket og utrolig koselig tur sammen med en av mine favorittmennesker. Tusen takk for turen!

2 Comments