Strikkede julegaver

Strikkede julegaver

Det var jo ikke mye jeg fikk vist dere av det jeg strikket i fjor, siden jeg strikket 3 julegaver. Nå har jeg helt glemt bort å vise de etter at mottakerne pakket de opp på julaften, men her kommer endelig innlegget :)

Det første jeg satt igang med var Azel pullover. Jeg gadd ikke kjøpe oppskrift (noe jeg helt klart burde gjort!), men resultatene ble ikke så verst allikevel…til slutt.

Jeg startet med den blå, men første utgave ble altfor stor selv til meg, så den ligger på garderoberommet til jeg finner ut hva jeg skal gjøre med den. Den andre er den mottakeren fikk, og som dere ser, er den romslig og kanskje bittelitt stor, men ellers helt grei.

Så var det den rosa, og jeg ble tidlig redd for at den skulle bli for liten. Den passer jo, men den er ikke så romslig som den burde være.

Jeg er uansett ganske fornøyd, sånn med tanke på at jeg på ingen måte er noen erfaren strikker.

Den siste julegaven var Klompelompes sikksakkskjørt:

Veldig lett å følge oppskriften, og selv om det ble ensformig etterhvert, ble jeg så fornøyd med resultatet at jeg med tid og stunder vurderer å strikke ett til meg selv også.

Etter jul har jeg mistet litt strikkelysten. Det er mye jeg har lyst til å strikke, jeg har garn og oppskrifter nok til å være opptatt minst et par-tre år fremover, men jeg trenger en liten pause nå. Så blir det helt sikkert produsert mer nyttig og unyttig etterhvert :)

6 Replies to “Strikkede julegaver”

 1. Så fine julegaver :D
  Skjørtet e jo så flott til så mye forskjellig. Slik som er lett å style opp eller ned. Jeg har ikke strikket slik skjørt, men synes det ser litt avansert ut ;-)
  Kjedelig når strikkelysten blir borte, men den kommer om oftest tilbake :-) Tror det er like greit å vente som du skriver, til den kommer tilbake så det ikke blir noe stress.

  1. Heidi: Jeg ble stort sett fornøyd, og det virket som om mottakerne ble fornøyde også :)
   Skjørtet er kjempeenkelt! Og veldig fint både til hverdags og mer pyntede anledninger.
   Joda, den kommer tilbake. Jeg har strikket litt etter at den siste julegaven ble ferdig, har bare litt igjen på den tingen så skal jeg vise frem. Vet ikke helt hva jeg skal begynne på etter det, har et par-tre alternativer.

 2. Så flink du er og så koselig å få hjemmelagede gaver 😊 Digger skjørtet, fikk veldig lyst å prøve å strikke et slikt . Ligger det på nett? Og hva heter det? Skikkelig imponert over strikkinga di jeg 😊

  1. Røllander: Takk! :)
   Nei, skjørtet er en kjøpeoppskrift, det heter Sikksakkskjørt fra Klompelompe.

Comments are closed.