Strikket veske

Strikket veske

Selv om det ikke har blitt mye strikking siden før jul, så har det blitt en liten ting. Og her om dagen gjorde jeg meg helt ferdig med den, nemlig en strikket veske:

Oppskriften er gratis, og du finner den her. Jeg har brukt flerfarget garn istedenfor ensfarget, da var det litt enklere å skjule eventuelle feil ;)

Det var enkelt å følge mønsteret, og veska er rimelig lett å strikke, men litt knotete der man skal bruke to tråder.

Sett ovenfra:

Min plan er å ha påbegynt strikketøy i den, så jeg lett kan ta det med meg. Kan nok ikke bruke den til de største prosjektene, men den rommer overraskende mye allikevel. Her har jeg fått plass til to halvannenlitersflasker:

Jeg vil dog ikke anbefale å løfte veska med flaskene i!

Nå er jeg veldig usikker på hva jeg skal begynne på. Jeg har garn til en haug med prosjekter, jeg har garn uten å vite helt hva jeg skal bruke det til, og jeg har oppskrifter i bøtter og spann uten å ha garn til det. Men jeg nekter meg selv å kjøpe mer garn før jeg har brukt opp mesteparten av det jeg har, så jeg må nok bestemme meg for noen av de påtenkte prosjektene. Gjelder bare å finne ut hva.

6 Replies to “Strikket veske”

 1. Et artig prosjekt :) Her tror jeg det er mye jeg ikke forstår hvordan gjøres. Jeg får holde meg til sokkene mine og kanskje en genser.

  1. Tove: Litt utenom det vanlige :)
   Snodige greier, for du synes dette ser vanskelig ut, og jeg synes sokker må være noe av det mest vanskelige man kan strikke ;)

 2. Du strikker jo mye forskjellig, så sokker må jo bli det neste ;-) Sokker er kjempefint til restegarn :P
  Skjerf er også veldig fint å strikke av restegarn man ikke helt vet hva man skal bruke til :-)

  1. Heidi: Jeg har ikke tålmodighet til å sitte med settpinner/strømpepinner, men jeg har tatt vare på noen oppskrifter på tubesokker som jeg har lyst til å prøve på en vakker dag, og de kan jeg forhåpentligvis strikke på små rundpinner.
   Skjerf er jeg en racer på, spesielt tykke deilige skjerf på rundpinne. Da slipper jeg de stygge kantene jeg alltid får når jeg strikker frem og tilbake ;)

   1. Vanesak :P neida, skjønner hva du mener, det tar en tid å komme dit at man blir vant til det. Og for noen kan den tiden brukes til noe mye mer interessant og morsomt :D
    Jeg er elendig på å forklare, så skal ikke prøve, annet enn at om man “tar av” første masken på “slik” måte, så blir kanten fin.. Men strikker man på rundpinne så går det nok mye raskere.
    Det viktigste er at man liker det man gjør, og synes det er morsomt :-)

    1. Heidi: Joda, vanesak er det helt sikkert, men jeg har prøvd såpass mange ganger at jeg vet at jeg bare blir sur og grinete av det, og da er det bedre at jeg strikker noe jeg koser meg med :)
     Jeg vet hva du mener, og jeg klarer det også, men selv om selve kanten da blir finere, synes jeg det blir dvaskt av det. Ikke god på å forklare, jeg heller ;) Men jeg har jo strikket en haug med både kluter og håndklær på den måten, så det blir jo brukbart.
     Helt enig! Ellers er det lite vits :)

Comments are closed.