Trollstien på Ormtjern

Jo færre folk jeg møter når jeg er på tur med Nairo, jo bedre er det. Og hva er vel bedre enn en mandag formiddag med regn i lufta for å minske muligheten for flere på tur? Nemlig, det var det jeg tenkte, jeg også. Eileif skulle handle, så han satt oss av, og Nairo og jeg startet turen med å ikke finne den første av de syv cachene jeg hadde overført til GPS’en. Jaja, den var så nært veien at jeg ville ikke bruke mye tid på den, i dag var det tur som gjaldt.

Så vi tuslet videre på fine stier:

Den andre cachen fant jeg uten større problemer, og den tredje cachen fant jeg, men turte ikke å klatre opp til den, så den får være ulogget frem til jeg har med meg noen som er litt tøffere enn meg.

Så kom jeg frem til Ormtjernhytta. Der er det en tradisjonell cache jeg har tittet etter en gang tidligere, men ikke funnet. I dag var vi helt alene der, men det ble ikke noe funn i dag heller. Nå tror jeg ikke jeg gidder å lete mer etter den, ihvertfall ikke alene.

Hovedmålet for dagen var en tur rundt Ormtjern. Det er en sti som heter Trollstien, og selv om jeg har sett mange bilder derfra, var dette en gedigen overraskelse av det positive slaget, for det er jaggu lenge mellom hver gang du kommer over et sted som er så forseggjort, hvor det er lagt ned så mye innsats. Når jeg, som er godt oppe i 40-årene, kan kose meg så mye og bli så underholdt av å gå en runde på en kilometer, så kan jeg knapt forestille meg hvor spennende og moro dette er for de små!

Jeg skal ikke spoile hele opplevelsen med bilder av alt, men noen smakebiter skal dere få. Først av et troll og et hjerte helt i starten av turen:

Det var to cacher jeg var på jakt etter på denne runden, en wherigo og en letterboks. Og med koordinatene punchet inn på GPS’en, var det bare å nye opplevelsene underveis:

Trollet har til og med neglelakk på både fingre og tær!!!

Legg merke til skiltet før brua:

Jeg har vel aldri kalt Nairo en pingle, men jeg kaller han reddhare. Men pingle passet bra i dag, for han taklet ikke mange av trollene, og han taklet ikke møllehjulet på bildet:

Han sprang over brua og ville bort så fort som mulig, så jeg brukte god tid ved møllehjulet for å vise han at det ikke var farlig, og vi gikk ikke derfra før jeg så at han roet seg ned.

Ca halvveis er det en gapahuk, og der passer disse søte små på at alle har det bra:

Og så denne, da. Har du sett noe så nydelig?

Kreativiteten må tydeligvis boble i de som har laget alt dette, for ikke å snakke om håndverket.

Moder natur er også en dyktig skaper:

Det var flere steder med vannliljer i tjernet, men denne fikk jeg best bilde av.

Troll? Heks?

Begge cachene ble funnet uten problemer, og egentlig skulle vi da fortsatt til den siste cachen for dagen. Men jeg ringte Eileif, han var ferdig med sine ærender, så da endret vi møteplass og han hentet oss på parkeringen til Ormtjern. Så stoppet vi ved den første cachen igjen, og da Eileif fant den, endte jeg med 1 DNF og 4 funn, de 4 ble fordelt på 1 tradisjonell, 1 mystery, 1 wherigo og 1 letterboks. Ikke ofte jeg får 4 forskjellige cachetyper på 4 funn, altså!

Det ble litt over 4 km tur på Nairo og meg i dag. Møtte ikke en levende sjel før vi skulle gå fra Ormtjern, da var det en familie som spiste lunsj på en picknickbenk med tak. Det yngste barnet vinket til meg, og jeg vinket tilbake 🙂 Nairo storkoste seg fra start til slutt, og jeg tror det var godt for han å komme seg litt ut i skogen i en levelig temperatur, selv om han synes det er trøttsomt med regn. Ikke har han stivnet noe i kveld heller, hurra! 😀

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så fantastisk fint område å gå tur i. Morsomt når det er gjort så mye ekstra.
  Her hadde det også vært fint turvær, men etter jobb var jeg “utslitt”, så det ble litt ekstra tid på sofaen isteden. Skal ta det igjen i morgen eller noe.. ?

  • Kjersti

   Heidi: På en vanlig lørdag eller søndag med fint vær, er dette området stappa fullt av barnefamilier, og det forstår jeg godt! Derfor var det veldig fint å gå runden helt alene i dag, da slapp jeg å konsentrere meg så mye om Nairo, og kunne heller nyte opplevelsen. Helt fantastisk!
   Det er lov å være utslitt, og jeg er 100 % sikker på at Jen ikke lider noen nød 🙂

  • Kjersti

   Tove: En runde på en kilometer, stappfull av troll i omtrent alle størrelser og fasonger. Veldig imponert over arbeidet som er lagt ned her 🙂