Tvetervann

Tvetervann

Rett over grensa til Sarpsborg fra Halden ligger det flere geocachingtrailer. Det er ikke lenge siden vi var i dette området og tok en fin trail, i dag dro vi tilbake for å ta en annen trail, nemlig trailen ved Tvetervann. Vi kunne tatt noen andre cacher som det er naturlig å ta samtidig, men i dag konsentrerte vi oss bare om trailen, og så kan vi dra tilbake en annen gang og ta de som gjenstår.

Og jeg drar så gjerne tilbake, for dette var en fin tur! Den første delen av trailen følger vannet, med åpen og fin skog:

Egentlig er ikke runden så lang at man trenger å ta matpauser (nesten nøyaktig 7 km), men vi ville nyte været i dag, og dermed tok vi oss opptil flere pauser langs vannet, det vil si i løpet av de første 7-8 cachene.

Sånn ser det ut når gutta mine later som om de er uvenner:

Og selv om maten var enkel, så var den veldig god i disse omgivelsene:

Familieselfie!

Når vi tok av fra vannet, fulgte vi grusvei tilbake til bilen. Ikke det beste jeg vet å gå på, men veldig enkelt å forflytte seg på:

Det er 19 cacher i trailen, og alle ble funnet. I tillegg fikk vi sett mengder av fugl i nesten alle størrelser, og en hel haug med små buormer. En deilig tur som absolutt anbefales! Jeg hadde forventet å møte på folk underveis, men vi møtte to damer med hver sin hund (den ene på parkeringsplassen, den andre like etter at vi begynte å gå), og ellers var det folketomt og helt stille. Nydelig! Beinet fungerte også bra, og sånne bekreftelser er godt å få.

10 Replies to “Tvetervann”

 1. Dagen kunne jo ikke vært bedre :D
  Dere har utrolig mange fine cacheturer rundtomkring, jeg savner virkelig dette å kunne reise på slike turer som dere har.

  1. Heidi: Den kunne ikke det, nei :)
   Vi må jo kjøre lengre og lengre for å finne disse turene, men det er godt å hele tiden ha noe å ta av. Og jeg er glad for avgjørelsen i dag om å ikke ta alle cachene i dette området, for da får vi gått en like lang tur en gang til, og bare på deler av den veien vi gikk i dag.
   Jo mer jeg cacher, jo mer glad blir jeg i trailer i skogen. Jeg må innrømme at det å gå en lang tur for bare 1 eller 2 cacher ikke frister like mye lenger, selv om jeg selvsagt gjør det også. Hovedsaken er at Nairo får tur og at jeg får flere funn :)

   1. Jeg kan gå en lang tur for en cache, men ikke slik veldig ofte. Helst skal det da være et veldig fint turterreng, en cache som ikke har vært besøkt på en stund, eller noe annet..
    Trailer der man kan finne 10-20 cacher på en slik tur er jo bare fantastisk, vinn vinn på alle områder :-)

    1. Heidi: Enig med deg, men da må jeg først innstille meg på at turen ikke er for å komme fort opp i antall funn, men heller for å faktisk gå tur.
     Jeg vet det er mange som ikke er glad i trailer, og det er ikke alle trailer jeg er glad i heller. Men enkle cacher på en rundtur i skogen er mine favoritter, da koser jeg meg med både turen og funnene :)

 2. Det så bare helt nydelig ut. Og 19 cacher på en tur, er jo bare en helt utrolig bonus. Jeg må nok prøve det engang, jeg å 😉

  1. Nøve: Det som er både en ulempe og en fordel med cacher for hver 200 meter, er at det blir mye stopp. Ja, man får jevnt med hvile, men nei, man får liksom ikke noe fremdrift. Men det er helt greit for meg :) Både Tove og jeg har jo trailer i våre nærområder, så det er bare å ta turen :)

 3. Det ser så koselig ut. Gleder meg masse til snøen er borte sånn at vi også kan gå tur i skogen her i nord også. Kvister som knaser under føttene og cacher som perler på en snor…. det er selve livet 😉

  1. Siv Anita: Det er helt surrealistisk å høre at dere har snø fremdeles! Jeg skal bruke dagen på å ønske bort snøen din, så du kommer deg ut snart :) Kjenner jeg deg rett, blir det mengder med funn på deg den kommende uka uansett :p

  1. Tove: Det var en veldig fin tur. Litt kjedelig med grusvei såpass lenge, men det gikk helt fint.
   Sant det! Smerter er det jo forsåvidt hele tiden, men de er nede på et nivå jeg kan leve med, og det ble ikke verre av å gå 7 km, og det er jeg veldig glad for :)

Comments are closed.