Vinter før vår

Det er helt normalt å ha vinter før vår, det er sånn våre 4 årstider er lagt opp. Men vintrene her i sørøst har de siste årene ikke vært slik de var i “gamle dager” (for SÅ gammel er jeg faktisk ikke), så vi har blitt vant med milde vintre med få minusgrader, lite snø, og mye slaps, vind og regn.

Til torsdag starter mars, og slik som jeg lærte det på skolen, er mars den første vårmåneden. Og selv om vi fortsatt skriver februar i 3 dager til, hadde jeg på ingen måte ønsket meg det vi fikk i natt og i morges, nemlig vinterens kaldeste temperatur:

Okay, hjemme var det -14, bildet er tatt i bilen 3 km hjemmefra. Men altså, -18 er kaldt!

Jeg var forberedt, jeg sjekker værmeldingen hver eneste kveld. Så jeg hadde dratt på meg både ullstilongs, de varmeste støvlettene og den varmeste jakka jeg har. Vel og bra på morgenen, men tror du ikke vi fikk strålende vintervær med sol fra skyfri himmel, og dermed nesten opp i 0 grader utover dagen? Og gjett om påkledningen var passende?

Nei, det ble varmt gitt. Men dæven døtte så glad jeg er i den jakka! Ingenting av kroppen som blir dekket av jakka er det minste kald, og at Eileif og jeg fant disse (han har tilsvarende i en mørk farge) på supertilbud, er jeg veldig glad for!

Langtidsvarselet byr på tosifrede minusgrader nesten ut uka, så jeg skal ikke henge bort jakka med det første. Men nå vil jeg ha vår, altså!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Det var kaldt til å være hos dere ja, brrr!
  Våren er utsatt her.. kom noen nye cm med snø også, bare for å understreke det 😛
  Gode klær er veldig viktig når det er dårlig vær, jeg “gidder” ikke fryse, er for gammel til det 😉

  • Kjersti

   Heidi: Temperaturmessig har det blitt mildere i dag, men vi har fått skikkelig vind, så følt temperatur er nok det samme som i går. Fysj!
   Det vil si at hvis dere ikke hadde måkt noe søk i vinter, så hadde dere ikke kommet ut av døra nå? 😉
   Er helt enig, men når temperaturene svinger så mye i løpet av en dag, er det jaggu vanskelig å kle seg riktig 🙂

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Var -18 her i dag også, så vintergarderoben trengs nok en stund til. Våren pleier å følge påsken hos meg, så jeg har vel vinter en månedstid til regner jeg med. Litt rart det der når en årstid går mot hell så lengter en etter den neste 🙂

  • Kjersti

   Lillian: Gikk akkurat tur med Nairo i boblebukse, anorakken fra i går og diverse andre plagg, klarte knapt å puste, men jeg frøs ihvertfall ikke 😀
   Jeg er på ingen måte glad i varmen, men jeg er jaggu ikke glad i kulda heller, så det kan godt bli 15 pluss nå altså 😉