Walking in a winter møkkaføre wonderland

I går tok jeg dette bildet av festningen fra min faste parkeringsplass på jobb:

Den er jo vakker, der den “svever” over byen!

I går kveld, i natt og i dag var det meldt snø, og slik så det ut på gårdsplassen i morges når Eileif hadde kjørt på jobb:

Ikke store mengder, men når det ikke blir brøytet skikkelig de første 6 km fra oss mot by’n, vet jeg at det kan bli trøblete å kjøre. Spesielt når jeg ikke er kjent med bilen.

Men det gikk bra, jeg sneglet meg frem i 60 km/t (jeg pleier å kjøre til siden og slippe forbi de som ligger bak, men ingen sideveier eller bussholdeplasser var brøytet i dag), og jeg kom frem til denne utsikten fra kontoret mitt:

Det er jo vakkert, da! Selv om det skaper møkkaføre.

Vel hjemme, og Eileif og Nairo tok seg av litt snømåking. Det er meldt regn/sludd de nærmeste 12 timene, så mest sannsynlig forsvinner det meste av snøen, men jeg ville ikke ha klumper med is på gårdsplassen og i innkjørselen, så litt måtte måkes. Og jeg fikk ikke lov til å hjelpe til.

Men jeg fikk være med når Eileif og Nairo skulle leke litt etter måkingen:

Klin umulig å ta noen gode bilder ute i mørket, men her viser Nairo stolt frem den perfekte snøfonnen til å grave i:

Og er det en positiv ting med snø (bortsett fra at det blir lysere ute), så er det å se hvor lykkelig Nairo blir <3 Da klarer jeg å glemme møkkaføret!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Har visst vært utrolig problematisk med en del snø rundt omkring i dag. Var meldt snø her også, men det har ikke kommet noe!!! Vi har nok for resten av vinteren, så er like glad det ikke kommer noe mer.
  Kjekt å leke litt i snøen 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det virker som om sørlandet, Telemark, Vestfold og Oslo/Akershus har fått mye mer enn oss her nede i sørøst. Men jeg bekymrer meg mer for et halvt døgn med en plussgrad og nedbør som antagelig kommer som regn, og så skal det være en uke med minusgrader igjen.
   Jøss, ikke snødd hos dere i dag! Ikke dårlig 🙂 Men du må nok forvente en byge eller to til før vinteren er helt over hos dere…
   Nairo storkoste seg, og det tror jeg jaggu Eileif gjorde også 😉

 • Nøve

  Hahaha, for en tittel på innlegget ?
  Kan tenke meg det var litt spennende å kjøre idag, spesielt med piggfri dekk.
  Jeg er glad når det er skikkelig kvitt vinterføre, men nå har de salta, og vegen blir svart og lumsk igjen…

  • Kjersti

   Nøve: Måtte jo finne på noe 😉
   Det var så sporete i snøen i går at det heller ikke var noe moro. Vinterføre er vanskelig, altså! 🙂